Ahojte, dcera ma 6tyzdnov. Ocna jej dala atb kvapky lebo jej hnisa oko. Povedala ze ak do 10 dni neprestane pojde na preplach slznych kanalikov:-/ viete mi povedat ako spravne robit masaz toho kanalika? Od kutika smerom k oku? A tie co ste boli na preplachu, preslo potom hnisanie? V stere jej nasli streptokoka:-/ tak ci to bude jednorazova zalezitost alebo dlhy boj. Dakujem
@zuzudrnda dobrý deň, poprosila by som tiež kontakt na pani Dr ktorá Vám vyliečila dieťatko už staršie ak som pochopila bez indikácie operácie. Nám toez diagnostikovali upchate kanáliky avšak až v 2,5 R cca s hnisavým očkami sme nemali problém iba sa mi zdalo že jedno slzi o čosi viac pri chorobe pozeraní tv a pod inak žiaden problém pre istotu som to nechala vyšetriť a odporučili nám preplách.. zvláštne na tom celom je že dcérka nemá s očkom problémy jedine čo tak že jej slzia niekedy viac. Ak má niekto podobnú skusenost budem vďačná za radu ..
my sme so slznym kanalikom na jednom ocku mali dlho problem, preslo to az po roku (na preplachu sme neboli). masaz sa spravne robi tak, ze zacnes pri vnutornom kutiku ocka a tahas prst smerom dole popri nose. pozri toto video, vela sa tam rozprava, ale je tam aj nazorna ukazka na babatku
https://www.google.com/search?tbm=isch&sxsrf=AC...