Ako správne masírovať hnisavé oko - slzné kanáliky u 6-mesačnej?

tehulka2016
17. okt 2019

Ahojte, dcera ma 6tyzdnov. Ocna jej dala atb kvapky lebo jej hnisa oko. Povedala ze ak do 10 dni neprestane pojde na preplach slznych kanalikov:-/ viete mi povedat ako spravne robit masaz toho kanalika? Od kutika smerom k oku? A tie co ste boli na preplachu, preslo potom hnisanie? V stere jej nasli streptokoka:-/ tak ci to bude jednorazova zalezitost alebo dlhy boj. Dakujem

paskolinka
17. okt 2019

my sme so slznym kanalikom na jednom ocku mali dlho problem, preslo to az po roku (na preplachu sme neboli). masaz sa spravne robi tak, ze zacnes pri vnutornom kutiku ocka a tahas prst smerom dole popri nose. pozri toto video, vela sa tam rozprava, ale je tam aj nazorna ukazka na babatku
https://www.google.com/search?tbm=isch&sxsrf=AC...

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alex248
16. feb 2022

@zuzudrnda dobrý den viete mi prosím napísať u ktorej očnej ste boli?my riešime tiež hnisanie očka ale mala už má rok a pol a ja mám z toho stresy tak hľadám čo najlepšiu očnú, dakujem

zuzudrnda
17. feb 2022

@alex248 sprava

dominikarubko
9. aug 2022

@zuzudrnda dobrý deň, poprosila by som tiež kontakt na pani Dr ktorá Vám vyliečila dieťatko už staršie ak som pochopila bez indikácie operácie. Nám toez diagnostikovali upchate kanáliky avšak až v 2,5 R cca s hnisavým očkami sme nemali problém iba sa mi zdalo že jedno slzi o čosi viac pri chorobe pozeraní tv a pod inak žiaden problém pre istotu som to nechala vyšetriť a odporučili nám preplách.. zvláštne na tom celom je že dcérka nemá s očkom problémy jedine čo tak že jej slzia niekedy viac. Ak má niekto podobnú skusenost budem vďačná za radu ..

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz