Ako správne aplikovať masť Framykoin a Triamcinolon?

5. dec 2022

Ahojte, lekarka nam vypisala 2 kremy na predkozku. Ma tam trhlinku a ma ju cervenu. Nejako predkozka nepusti, a ked som skusala silnejsie, tak trosku prasklo. A kedze to uz takto robit nechcem, tak potrebujem to vyliecit.

Dr povedala iba tolko, ze framykoin 2-3 dni 2x, a potom ten steroidny krem 2x denne. Ale ako dlho? Vy ste ho ako mali pouzivat?

Dakujem!

Syn ma 20 mesiacov.

nikpa
5. dec 2022

Maly mal tiež natrhnutu predložku a hnisalo mu to tam. Ja som mu to nijako nestahovala lebo len keď išiel cikať tak mu odtiaľ vychádzal hnis. Takže som mu ho len poriadne vysprchovala vo vani, žiadne preťahovanie predložky lebo je to veľmi bolestivé. Povedala som synovi nech si sám natiahne koľko ho pustí, ako to cíti aby ho to nebolelo a vtedy som mu tam dala ten framykoin, dávala som 2x za deň. Po 2 dňoch prestal hnisat, aj začervenanie zmizlo. Neviem či je vôbec potrebna ta steroidova masť.

autor
5. dec 2022

@nikpa nam nehnisa, u nas je taky problem, ze uz cca 2 mesiace nie je progres. Proste otvor na velkosti spendlikovej hlavicky a dovidenia. A ked skusam jemne nizsie, tak hned trhlinka. :( takze snazim sa mu to nerobit..... Ale ani to nie je cesta. Dr radsej dala masticku...

nikpa
5. dec 2022

Aha, tak to je iný problém. A ako sa mu tam spravila tá trhlinka? Ty si mu predložku sťahovala?

autor
5. dec 2022

@nikpa bohuzial ano. :( Islo mu to uz pekne, tak som to zanedbala, a robila stale menej a menej, kym som ju nevedela stiahnut. Zlakla som sa, a trosku sipnejsie mu stiahla, ako som mala... Neplakal ani nic. Odvtedy je nemozne, aby som ju rozhybala. Mozno ze sa nezahojila poriadne, a som skusala, aj ked jemne..... Neslo. :( dam framykoin, aby sa zahojila poriadne, dam jej par dni, a potom pojdeme na stwroidnu, snad pomoze.... 🙏🏼

Mam inak strasne vycitky. :( Nechcela som mu ublizit. :(

althejka
5. dec 2022

Ved je este malicky, predkozka ma cas

autor
5. dec 2022

@althejka dufam no, ze som to neposkodila

althejka
5. dec 2022

No, najprv preliecte trhlinky, tam je jedina nevyhoda , ze kazda trhlinka uz troska zjazvie a ta elasticita sa zmensi. Do roka je zuzena predkozka anatomicka, chrani zalud a je este aj prilepena. Do troch rokov sa zacina jemne sama alebo opatrnym trenovanim uvolnovat. Po troch rokoch veku by som pochopila Triamcinolon, aj to mozno po nejakych zapaloch, alebo pri zhorsenom cikani. Hlavne nic nasilu. Ak uz teda budete davat,tak v jemnuckej vrstve tam,kde to je tesne. Obycajne sa dava 2x denne 6 tyzdnov.

autor
5. dec 2022

@althejka takze myslis, ze je to skoro na tu masticku? Ja mam aj taky pocit, ze ta predkozka je nejaka ina, taka pevnejsia (opuchnuta?!) ako keby. Raz sa nam aj stalo, ze fakt bola trosku opuchnuta a cervena, vobec sa nedalo s nou hybat, tak som davala do injekcnej strikacky repik , vytiahla hore predkozku a preplachovala. Ale framykoin sme nemali. A odvtedy aj je taka pevnejsia.

althejka
5. dec 2022

Pri zapale je opuch a zacervenanie. No, skusit mast neuskodi, ale nie je to zalitost tyzdna.tak isto sa moze po ukonceni uzivania predkozka stiahnut. Uvidite. Ak je predkozka zapalena,repik je super, len moc nestahovat, lahsie sa to moze natrhnut

autor
5. dec 2022

@althejka dakujem velmi za pomoc. ❤️

nikpa
5. dec 2022

Pýtam sa lebo mám dvoch chalanov, staršiemu som ju nikdy nestahovala, max. požmolila medzi prstami pod sprchou. A asi od 2 rokov mu bez problémov išla pekne stiahnuť, nie hneď celá ale časom sa odlepila ako mala. Ale vždy som nechala sťahovať iba jeho, presne preto aby sa nestalo to čo tebe. No a mladšiemu, ten je vo veku tvojeho syna, tomu to tiež robievam rovnako, nesťahujem. Chápem, že máš výčitky, jasné že si mu nechcela ublížiť, hlavu hore. To sa zahojí

autor
5. dec 2022

@nikpa aj si pouzila nejaku masticku?

nikpa
5. dec 2022

Teraz neviem presne na čo sa pýtaš. Ale jedine kedy som použila masť bol ten framykoin keď mal starší natrhnutu predložku a hnisalo mu to. Nikdy sme okrem toho jedného rázu nič nepoužívali.