Ako sa zbaviť vší?

16. nov 2022

V skolke mali vsi,dcera ich doniesla,ma huste a tmave vlasy.Ok dali sme sampon proti vsiam a hnidam.Ale na sruhy den som nasla zivu vsu,nie velku,taku malinku.Skratka je to nie uplne ucinne zda sa.Periem periny,ciapky,vycesavam to.O tyz zopakujem sampon ale aky??Poradte.A co este okrem samponov,sprejov?Tusim sestra ked mali doma vsi sa 3m zbavovali😡😡 je nieco naozaj ucinne aj na hnidy?

eeffka
16. nov 2022

Nechala aom 200e za sampony ( za 3m, dlhe huste kucerave vlasy) a pomohol az nitty gritty hreben za 10e a 3dni

shee11
16. nov 2022

to trvá dlho. aj mesiac. sérum, šampon, vyčesávať, stále dookola. Vša sa môže vyliahnuť aj za 20 dní, ak ostane vo vlasoch vajíčko.

autor
16. nov 2022

@eeffka mna slak trafi,ale ja si pamať amo dieta mama dala sprej a bolo po visiach

monro
16. nov 2022

Moja dcera mala pred tyzdnom, dali sme Hedrin sprej a zopakujeme po 7 dnoch a vybavene. Mam to takto odskusane a vzdy to funguje. Ziadne vycesavanie...vypadnu mrtve same.

beronsche
16. nov 2022

Na hnidy zabera len rucne vyberanie.
sampon aplikovat zo zaciatku kazdy 2. den, potom uz opakovat podla instrukcii (min. raz za tyzden).
Oni sa tie vsi budu priebezne liahnut z vajicok, nesmies I'm dovolit dorast a zase sa rozmnozit.
Drzim palce a zelam vela trpezlivosti.

zuzulka558
16. nov 2022

mne to nosila zo školy ,sampon zadusil a vycesavala som,,bol pokoj a potom zas ,,skusila som zehlicku na vlasy,zhoreli 😀 a davam jej na hlavu tea tree olejcek kazde rano ked ide do skoly,sice smrdi ale uz mam pokoj,,viem ze sa jej smiali ze jej smrdi hlava ale povedala im ze to ma proti všivavcovi co to stale nosi do triedy 😀

jana_eyre_2
16. nov 2022

Na živé vsi pomôže šampón, ja som skúšala dva.. ale na hnidy len poriadny hrebeň.. a nie taký čo dávajú k šampónu ale špeciálny.. ja som kúpila vsivacek za 20€, ale ten dokáže hnidy vycesat.. je väčší, kovový, má tam také drážky čo lepšie vycesu.. samponovala som tri deti asi týždeň, tie šampóny sú hnusne mastné, dcéra má kučeravé vlasy 😫 ale az ten hrebeň poriadne pomohol a odvtedy nemajú nič.. problém ale môže byť aj to, že si to decká dookola odovzdávajú v kolektívoch ak niekto nie je dobre odvsiveny.. vsi dokonca vraj vedia plávať a prežiť vo vode, takže ich môže človek chytiť aj v bazéne..

aaalenkak
16. nov 2022

My sme mali v lete, dala som paranit celu tubu, sacok na hlavu a uterak nech tam je teplo, nechala tak dceru hodinu, potom som umyla a vo vani pramen po prameni vycesavala hrebenom co bol v baleni a na prvy krat sme sa ich zbavili, ale este som pre istotu po 7 dnoch dala znova pol balenia paranit, zas sacok, uterak a pol hodinu. Odvtedy ale pouzivame sprej kazdy den co odpudzuje vsi pre istotu a sem tam po umyvani prelejem vlasy klasickym octom. Dcera ma dlhe a velmi huste vlasy

danielle799
16. nov 2022

Skúste Elimax šampón, dobre zabral na dlhé husté vlasy
Len musíte nechať pôsobiť aspo hodinu
A potom vycesavat prameň po pramení, trpezlivo aj 4 -5hodin

vikusjk
16. nov 2022

Nyda pripravok, na ktorom je dievcatko vo fialovom tricku. Nie v tom zltom. Je to taky silikonovy sprej, on ich zadusi, aj nymfy. Ale neznici vajicka, ktore uz dospele vsi stihli naklast. Tie treba z vlasov vycesat. Pri nyde je taky oranzovy hreben, ale su aj lepsie hrebene, napr. vsivacik, tie su kovove. A pod svetlo a dosledne precesavat pramienok po pramienku niekolkokrat, aby sa pripadne nalepene vajicko odstranilo z vlaskov. Vajicko drzi tak, ze ani prstom ho nedas dole, len ked zatlacis nechtom a stiahnes ho z vlasu.
Kuru s Nydou opakovat este 2x (cize dokopy 3 osetrenia) vzdy po tyzdni, aby si mala istotu, ze sa z nejakeho strateneho vajicka nevyliahla dalsia ziva potvora.
Drzim palce!

autor
16. nov 2022

ln d efa ma 5 r a to vycesavanie len ked pozera telku,ze nevydrzi drzat hlavu,ale ude musiet,tie hnidy aj pukaju asi su zive.

roja01
16. nov 2022

Najdi si v starsich diskusiach co pomaha. Ja som v nich citala o Alpe, ze je velmi ucinna.

slavomira236
16. nov 2022

Všetko pukajuce sa vyliahne...to len vyberať...a za mňa šampón pre psov je najlepší..

slavomira236
16. nov 2022

@roja01 to som tiež čítala že zmiešať alpu a olej to dať na vlasy zakryť igelitom uterákom a nechať posobit

halci
16. nov 2022

ostrihat vlasy a je to

zuzinka888
16. nov 2022

@halci to by musela ist na mariňaka lebo vos prezije aj na kratsich vlasoch. Chlapci mali 3-4 cm vlasy a vsi tiez mali. No chcem vidiet tu mater co by to dievcatku urobila. Nam zaberala alpa- zabalit a nechat posobit aj niekolko hodin potom vycesat. Hnidy boli vyschnute/ vysusene takze sa nove neliahli. Povyberali sme a bol klud.

autor
16. nov 2022

@zuzinka888 dakujem za tip,skusim tu alpi este nejke sampony ,a vycesem.Ked moja dcera dost netrpezliva a k tomu aj princezna to by neprezila dohola;)Ale aj podstrihně aspon na mikado.

chillibubble
16. nov 2022

nasa nastastie este nemala, ale pocitam s tym. aj v skolke nam to tak povedali, ze sa moze stat, stava sa a nie je to hanba. ja som nachystana jej potom okrem samponu a hrebena aj vyzehlickovat vlasy a doma pustit v zavrenej izbe kvoli posteli germicidnu uv lampu.

natassa2
16. nov 2022

Neboj sa nebude sa musiet dat ostrihat. Zbehni si do lekarne a tam ti isto poradia ucinny sampona tusim su aj take spreje na vsi. Bude to dobre nebojkaj

halci
16. nov 2022

@zuzinka888 Ja som ta mater co to urobila. 🙂 Nic sa nestalo, vlasy jej dorastli a vsi neboli uz ziadne.

autor
16. nov 2022

@chillibubble germicidnu lampu mame veru aj my ale nvm ci je na nieco platna/🙂

autor
16. nov 2022

@halci ja by som to tiez urobila ale moja dcera je dost hysterickej povahy,a mna to s nou nebavi sa natahovat a viem ze tymi vlasmi by asi dost trpela.

lenqua_12325
16. nov 2022

Daj jej šampón na psa. To ich hneď zabije.

chillibubble
16. nov 2022

tak malo by to zabijat aj taketo zivocichy.. lebo aj vo vankusi a v posteli mozu byt.

momoqui
9. sep 2023

Ahojte baby - rozumiem ze vlasy treba spray sampon a vycesavat ale prosim poradte co doma na sedacku, sedacky v aute.
Mam chut vyhodit vswtky gumick a sponky, mam pocit akokeby to vsade bolo zasvhnute
Hrebene a kefy na vlasy 🤢🤢🤢