Dobrý deň´mamičky ktorá je ochotná mi poradiť čo treba dať na šupinky na hlavičke kde astú vlásky ? skúšala som jej to narieť detským krémikom a vyčasať ale nepomohlo čo také by pomohlo ? Dakujem
suhlasim, na vaticku detsky aviril olej a jemne vysuchat. Potom detskou makkou kefou vycesat.
tie supinky v hlave sa ludovo nazyvaju mliecna chrasta.v ziadnom pripade nedavaj olej...to ti pomoze na chvilu a potom sa to vrati vo vacsom mnozstve.kedze sa jedna o kvasinkove ochorenie ,ta kvasinka sa v mastn.prostredi rozmnozuje.Kup si sampon BABE na seboroicku pokozku,tkzv.mliecnu krastu alebo od Biodermi BABY SQUAM,viem ocom hovorim,pracujem v lekarni 😉
odporucam tu biodermu baby squam pouzili sme ju raz a bol pokoj. je to sice mozno trosku drahsia masticka (cca10EUR) ale je super a fakt ma hned babatko pokoj
my to máme tiež, pediatrička nám dala na zarobenie v lekárni saliciliovu mast, najlepšie natrieť hodinku pred kupanim, potom to ide dobre vyčesať. Určite nedávať oleje a rôzne krémy, môže to viac uškodiť. Je to pravdepodobne seboroická dermatitída, do jedného roka by sa to malo stratiť. Nám to pekne pomaly odchádza.
ahoj mi sme sli k dr teraz sa to malej objavilo 2x ma 11m dala nam namiesat olej...doplaca sa par centov a nam to pomaha 🙂 2-3dni a je pokoj...das to dietatu na hlavicku cca pol hodinu pred kupanim a potom zmyjes samponom...
skus olejcek asi 15 min pred kupanim natriet na hlavicku,nechat posobit a po kupeli vycesat jemnou kefkou
moj maly mal hrozne supinky, az chrasty, mne pomohlo to, ze vzdy pred kupanim som mu natrela hlavicku detskym olejom, nechala asi polhodinku a potom vycesala hustym hrebenom, vsivakom potom babatko normalne okupala a zmyla hlavicku, toto som zopakovala asi 4x supinky zmizli a viac sa nevratili.
ma to aj moj syncek no vzhladom na dlhe a huste vlasky nam nepomaha nic no sestre zabral detsky olejcek a cistenie hrebencekom a bavlnenou plienkou
Nam predpisala doktorka kremik..a po nom to zmizlo do dvoch dni...
my sme dostali od koznej olejcek robeny v lekarni a zlepsilo sa to...presne ako pise nikolet
NAM ZABRAL OLEJCEK PO KUPANI A NECHALI SME HO POSOBIT ASI 3 MINUTY A POTOMK VYCESAT HREBIENKOM 🙂
aj nam zabral olejcek johnson&johnson pred kupanim natriet a potom jemne vyčesať
BABE samponik-odporucili v lekarni! pomohol! pri prvom synovi sme to mali dlho,aj sa mu to vracalo,,teraz pri druhom som mala tento samponik..
Nám zabrala bravčová masť, ráno som natrela hlávku, dala staršiu čiapočku a večer pri kúpaní umyla... toto som opakovala asi tri, štyri dni a krásne jej to zmyzlo, vyčesávala som velikánske kúsky šupiniek... Žiadne olejčeky ani mastičky nám nepomáhali... Tú bravčovú masť mi poradila detská lekárka... a zabralo to...
Ja som pouzivala babé sampon, presne urceny na mliecnu chrastu. Predavaju aj v lekarni. Urcite odporucam, nam to pomohlo. Nie su z toho ani mastne vlasy a hlava, ako pri olejcekoch. A rovnako nam kozna neodporucala pouzivat kadejake olejceky.
pridavam sa, aj u nas pomohol babe sampon a hned nato vycesavanie 🙂
Bioderma krem proti supinam na hlave, specialna vecicka pre babatka a zabral okamzite 🙂 nechat chvilu posobit, umyt vlasky a je to. Sujpinky sa uz nevratili 🙂
My sme pouzivali len detsku kefu na vlasky... postupne sa vycesalo
nam predpisala dr. krem, ale akurat tak cela hlava mastna a nepomohlo vobec .. dala som obyc detsky olej ( nivea ) pred kupanim tak 20 min nech posobi.. po kupani vycesat.. a tip top bez problemov 🙂 rychlo to slo prec.. celkovo som to asi 3x takto aplikovala a bol pokoj 🙂
Ja som bola s tým so synom na kožnom. Môjmu synovi sa tieto šupinky práve urobili po aviril oleji, mal aj z toho ekzém, takže sme sa dosť natrápili. Kožná nám predpísala takú vodičku - robenú v lekárni, možno sa táto robená vodička dá aj kúpiť v lekárni bez receptu a veľmi pomohla.
Nám tiež pomohlo natrieť olejčekom a vyčesať kefkou. Krémik nepomôže, olej na 100% ;)
aj my máme Biodermu na šupinky, ale nejakok nezaberá, skúsim jej to dávať častejšie na hlávku....
..my sme dávali detský olej a vyčesávali..nepomohlo to na prvý krát,ale po každom kúpaní,kým sme sa toho nezbavili..nič drahé kúpené v lekárni nepomohlo..
nam pomohla jedine Bioderma alebo Kerasal. Je to krem, po 1 pouziti boli supinky prec a je ovela lacnejsi ako Bopderma, tusim 3,50 stoji.
nam zabralo natret olivovym olejom v den ked sa vlasky umyvali..
pri prvej dcerke boli supinky na hlavicke trapenie .... no pri druhom som objabila Biodermu ... na supinky super 🙂
Aj nám zabral Babe šampon na mliečne chrasty....odporúčam! 😀
nedávajte chémiu ja mu dávam kokosový bio olej a nechtom jemnučko odšúpem...treba to robit nenásilne radšej naviackrát...vraj je to preto že je tam vela mazových žliazok na malej ploche a ked hlavičke rastie samé to vymizne.Tak držím palce je to častý "problemik"
nam pomohlo ked som natierala detskym olejčekom aviril a vyčesavala 😉