Ako sa zbaviť šupiniek pod vláskami 4 mesačnej dcérky?

lucta30
4. feb 2013

Dobrý deň´mamičky ktorá je ochotná mi poradiť čo treba dať na šupinky na hlavičke kde astú vlásky ? skúšala som jej to narieť detským krémikom a vyčasať ale nepomohlo čo také by pomohlo ? Dakujem

jankapiknova
4. feb 2013

nam pomohlo ked som natierala detskym olejčekom aviril a vyčesavala 😉

sisaha
4. feb 2013

suhlasim, na vaticku detsky aviril olej a jemne vysuchat. Potom detskou makkou kefou vycesat.

pakes
4. feb 2013

tie supinky v hlave sa ludovo nazyvaju mliecna chrasta.v ziadnom pripade nedavaj olej...to ti pomoze na chvilu a potom sa to vrati vo vacsom mnozstve.kedze sa jedna o kvasinkove ochorenie ,ta kvasinka sa v mastn.prostredi rozmnozuje.Kup si sampon BABE na seboroicku pokozku,tkzv.mliecnu krastu alebo od Biodermi BABY SQUAM,viem ocom hovorim,pracujem v lekarni 😉

jeemima
4. feb 2013

odporucam tu biodermu baby squam pouzili sme ju raz a bol pokoj. je to sice mozno trosku drahsia masticka (cca10EUR) ale je super a fakt ma hned babatko pokoj

sisinka26
4. feb 2013

my to máme tiež, pediatrička nám dala na zarobenie v lekárni saliciliovu mast, najlepšie natrieť hodinku pred kupanim, potom to ide dobre vyčesať. Určite nedávať oleje a rôzne krémy, môže to viac uškodiť. Je to pravdepodobne seboroická dermatitída, do jedného roka by sa to malo stratiť. Nám to pekne pomaly odchádza.

nikolet_89
4. feb 2013

ahoj mi sme sli k dr teraz sa to malej objavilo 2x ma 11m dala nam namiesat olej...doplaca sa par centov a nam to pomaha 🙂 2-3dni a je pokoj...das to dietatu na hlavicku cca pol hodinu pred kupanim a potom zmyjes samponom...

luciasveckova
4. feb 2013

skus olejcek asi 15 min pred kupanim natriet na hlavicku,nechat posobit a po kupeli vycesat jemnou kefkou

mirka178
4. feb 2013

moj maly mal hrozne supinky, az chrasty, mne pomohlo to, ze vzdy pred kupanim som mu natrela hlavicku detskym olejom, nechala asi polhodinku a potom vycesala hustym hrebenom, vsivakom potom babatko normalne okupala a zmyla hlavicku, toto som zopakovala asi 4x supinky zmizli a viac sa nevratili.

majulino
4. feb 2013

ma to aj moj syncek no vzhladom na dlhe a huste vlasky nam nepomaha nic no sestre zabral detsky olejcek a cistenie hrebencekom a bavlnenou plienkou

vendy77
4. feb 2013

Nam predpisala doktorka kremik..a po nom to zmizlo do dvoch dni...

zlobinka
4. feb 2013

my sme dostali od koznej olejcek robeny v lekarni a zlepsilo sa to...presne ako pise nikolet

monicenka123456
4. feb 2013

NAM ZABRAL OLEJCEK PO KUPANI A NECHALI SME HO POSOBIT ASI 3 MINUTY A POTOMK VYCESAT HREBIENKOM 🙂

janka699
4. feb 2013

aj nam zabral olejcek johnson&johnson pred kupanim natriet a potom jemne vyčesať

snu
4. feb 2013

BABE samponik-odporucili v lekarni! pomohol! pri prvom synovi sme to mali dlho,aj sa mu to vracalo,,teraz pri druhom som mala tento samponik..

leanax
4. feb 2013

Nám zabrala bravčová masť, ráno som natrela hlávku, dala staršiu čiapočku a večer pri kúpaní umyla... toto som opakovala asi tri, štyri dni a krásne jej to zmyzlo, vyčesávala som velikánske kúsky šupiniek... Žiadne olejčeky ani mastičky nám nepomáhali... Tú bravčovú masť mi poradila detská lekárka... a zabralo to...

yidaky
4. feb 2013

Ja som pouzivala babé sampon, presne urceny na mliecnu chrastu. Predavaju aj v lekarni. Urcite odporucam, nam to pomohlo. Nie su z toho ani mastne vlasy a hlava, ako pri olejcekoch. A rovnako nam kozna neodporucala pouzivat kadejake olejceky.

cecil36
4. feb 2013

pridavam sa, aj u nas pomohol babe sampon a hned nato vycesavanie 🙂

nat28
4. feb 2013

Bioderma krem proti supinam na hlave, specialna vecicka pre babatka a zabral okamzite 🙂 nechat chvilu posobit, umyt vlasky a je to. Sujpinky sa uz nevratili 🙂

ewisam
4. feb 2013

My sme pouzivali len detsku kefu na vlasky... postupne sa vycesalo

danim
4. feb 2013

nam predpisala dr. krem, ale akurat tak cela hlava mastna a nepomohlo vobec .. dala som obyc detsky olej ( nivea ) pred kupanim tak 20 min nech posobi.. po kupani vycesat.. a tip top bez problemov 🙂 rychlo to slo prec.. celkovo som to asi 3x takto aplikovala a bol pokoj 🙂

palomka
4. feb 2013

@lucta30 na milion percent ti pomoze krem Bioderma ABC Derm babysquam. je sice drahsi ale zabera ihned. pol hodinku pred kupanim sa nanesie na vlasky, potom sa umyju a vycesu a po supinkach nikde ;) rozhodne odporucam z vlastnej skusenosti 😉

inguna
4. feb 2013

Ja som bola s tým so synom na kožnom. Môjmu synovi sa tieto šupinky práve urobili po aviril oleji, mal aj z toho ekzém, takže sme sa dosť natrápili. Kožná nám predpísala takú vodičku - robenú v lekárni, možno sa táto robená vodička dá aj kúpiť v lekárni bez receptu a veľmi pomohla.

oblecenieavecicky
4. feb 2013

Nám tiež pomohlo natrieť olejčekom a vyčesať kefkou. Krémik nepomôže, olej na 100% ;)

anjelik2509
4. feb 2013

aj my máme Biodermu na šupinky, ale nejakok nezaberá, skúsim jej to dávať častejšie na hlávku....

vinifred
4. feb 2013

..my sme dávali detský olej a vyčesávali..nepomohlo to na prvý krát,ale po každom kúpaní,kým sme sa toho nezbavili..nič drahé kúpené v lekárni nepomohlo..

simik99
4. feb 2013

nam pomohla jedine Bioderma alebo Kerasal. Je to krem, po 1 pouziti boli supinky prec a je ovela lacnejsi ako Bopderma, tusim 3,50 stoji.

emogeon
4. feb 2013

nam zabralo natret olivovym olejom v den ked sa vlasky umyvali..

nanku
4. feb 2013

pri prvej dcerke boli supinky na hlavicke trapenie .... no pri druhom som objabila Biodermu ... na supinky super 🙂

elinka84
6. feb 2013

Aj nám zabral Babe šampon na mliečne chrasty....odporúčam! 😀

danjelca
6. feb 2013

nedávajte chémiu ja mu dávam kokosový bio olej a nechtom jemnučko odšúpem...treba to robit nenásilne radšej naviackrát...vraj je to preto že je tam vela mazových žliazok na malej ploche a ked hlavičke rastie samé to vymizne.Tak držím palce je to častý "problemik"