Ahojte maminky. Prosim Vas poradte. Dcera mala cca pred dvoma mesiacmi salmonelu, akutne to u nej trvalo nejake tri stzri dni, potom bola ok. Nic jej uz nie je. Odvtedy berie vkuse probiotika, kazdy den, od stredy berie miesto probiotik nekadex, chodime kazde dva tyzdne na vyter a stale je pozitivna, cize ani do skolky nemoze ist. Neviete poradit nieco, co by nam pomohlo zbavit sa tej pliagy? Ja uz som z toho zufala.
@evakabo To si ma teda nepotesila. Ta nasa ju tam nechce pustit, vlastne ani jej nic dat, a to ma, doma trojtyzdnoveho syna - pre skolku infekcna je, pre syna nie? A inak, od jednej znamej lekarky viem, ze su nejake lieky na znicenie tej pliagy, ibaze ona je veobecna dospelacka lekarka. No cudovala sa, ze jej ta nasa nic nedala, ked su to uz dva mesiace.
Bola by si spokojná,ak by tvoje dieťa chodilo do školky a tam si veselo chodí nejaké pozitívne dieťa? Zdravý rozum povie,že také dieťa tam nepatrí.Ak máš pochybnosti o liečbe,tak sa pýtaj na infekčné vyš.
@slavka030 naša užívala duphalac alebo ako sa to volalo, už som to vyhodila, bol to v podstate taký "cukrový" roztok, aby častejšie kakala a tým sa to vylučovalo. A tiež probiotiká, nič iné. Ja som jej ešte občas dávala čerstvú bazalku, jeden lístok, kdesi som čítala, že je to tiež dobré na rôzne "brušné" problémy. Nám lekár povedal, že do škôlky môže ísť normálne, len učiteľky by museli dať viac pozor pri jej hygiene, lebo také malé deti sa predsa len nevedia ešte tak dobre poutierať a potom poriadne umyť ruky. Ale ako som už napísala, nevieš, aké deti do tej škôlky chodia a čo všetko roznášajú, lebo sa ich rodičia "nepochvália". U nás ani riaditeľka nemala problém s tým, aby normálne do škôlky chodila, len ja som bola doma, tak som to radšej vyriešila tak, že som si ju nechala doma tiež. Dcéra už bola predškoláčka, tak som to už neskôr ani neriešila, tie ich časté akože brušné virózy v škôlke, ale keby tam mala pokračovať, tak by som tam vyslovene poslala hygienu a nech urobia výtery všetkým. Mne to totiž povedala učiteľka, že som prvá, ktorá sa priznala, čo malej bolo, ostatní rodičia povedia, že mala brušnú virózu a šup infekčné dieťa do škôlky, nech si "užije" aj iné dieťa... Aj ja neznášam, keď chodia choré deti do škôlky, do školy, dospelí do práce a vôbec tam, kde je veľa ľudí, a tie výhovorky, že kde ho majú dať, veď oni musia ísť do práce... Bezohľadnosť, no ale keď ju tam dáš ty, tak si hneď najhoršia 🙂)), to už sú strašne citliví zrazu 🙂 Nič si z toho nerob, dávaj pozor na seba aj na maličké a aspoň si užijete spoločný čas. Nemíňaj si zbytočne energiu, lebo najhoršie sú stretnutia s blbcom, to unavuje najviac 🙂) Držte sa a želám skoré uzdravenie!
tak malú daj do školky- je tam len možno 20 detí vo veku 3 rokov a nechaj ju tam aj na noc, aby neprišla do styku s tvojim 3 týždnovým synom.
@ixayxa s mojim synom je v kontakte vkuse... chcela som radu a nie mudrlantske reci mamiciek, ktore davaju do skolky svoje deti s ktovieakymi virussmi a infekciami, a idu odsudzovat mna, ktora tu chce radu, co by nam na to pomohlo.. moralizuj niekoho ineho..a taketo mudre reci si radsej nechaj pre seba, ked sa vam to nedaj boze stane tiez...
@evakabo skusim sa na ten duphalac spytat v lekarni... ja jej este davam pit acidofilne mlieko, tiez som o tom kdesi citala... ale ci to pomoze, netusim. mne nevadi, ze je doma, ved som doma aj ja, tak aspon nemusim riesit kam s nou. horsie by to bolo, keby som chodila do prace. k niektorym ludom skoda slov. ja som chcela radu, a nie aby ma tu niekto moralizoval, vid prispevky. keby som nemala zdravy rozum a nebrala ohlad na inych, tak ju tam dam, a neriesim kazde dva tyzdne vytery a hystericke dieta, ktore sa boji lekarov ako cert kriza a nehladam rady, ako si pomoct., resp.jej. a to, ze som tam napisala, ze pre skolku inf.je a pre maleho nie, zrejme tie hlavy vobec nepochopili, kedze som narazala na to, ze su antibio ktore by jej mohla doki dat a pomohli by jej - proste na syna bez imunity doki ohlad neberie a pritom je s nim mala vkuse... no jedine si to pochopila asi ty a @katrin21
sorry,nedalo sa, musela som. Len reagujem na to, co si napísala vyššie. Vydrž, si naštastie doma na materskej. Ja svoje deti, keď
sú choré( aj sople a kašeľ ), nechávam doma, lebo si to môžem dovoliť (tiež som naMD). Ale neodsudzujem rodičov, ak dávajú zasoplené deti do skolky- nemajú takú možnosť ako ja.
Ahojte, ja mam zial ten isty problem. Koncom tyzdna to budu dva mesiace co ma dcerka salmonelu. Riesime to stale dietou a roznymi probiotikami a nic zatial nepomaha. Ta salmonela tam stale je. Uz neviem co na to. Ale citala som, ze ten duphalak na to nie je dobry, aspon to neodporuca gastroenterologicka. To je totiz dost silne prehanadlo.
No neviem, ci to ale predsa nevyskusat ked pisete, ze by to mohlo pomoct.
@slavka030 co sa tyka toho acidofilneho mlieka nam to lekarka zakazala ako aj vsetky mliecne vyrobky.
@martina2509 nás lekárka stravou nijako neobmedzila, tak neviem teraz. Probiotika berie mala vkuse 2 mesiace a vždy tam ta salmonela je. Teraz berie 5 kvapiek denne nekadex,to nám dala po poslednom vytere. O týždeň a pol ideme na ďalší. Mala už má z toho traumu. Preto hľadám, čítam, pýtam o rady ako sa toho zbaviť. Premýšľam nad tým duphalacom, no neviem.
@ixayxa takže zasoplene a kaslajuce deti su v skolke fajn? To na margo tvojej obhajoby rodicov ktore taketo deti do skolky davaju, lebo nemajú ich kde nechať. otázka: keby som nebola MD, chodila bežne do práce, kde by som ju akože mala dat?? A to nejde o sopel ktorý trvá týždeň. Ona je doma už mesiac. Co navrhujes v tomto prípade? Kým jej to nezmizne,čo ešte teda moze potrvat, mala by som si vziať neplatené voľno? A kto za mňa zaplatí splátky na úver, na auto, a ostatne poplatky? Beriem to aj z tejto stránky,a predstav si takú situáciu na sebe?
No traumu má, lebo ju máš Ty. Preboha však si doma s malým, tak môže byť aj ona, nie?
Vykašli sa na to, robte čo treba, príp. choď ešte za nejakým iným lekárom a buď trpezlivá.
Jedna z indikácií duphalacu je aj salmonelóza. Spýtaj sa lekárky, či ti ho nepredpíše (nie je voľnopredajný), ak nie kúp si podobný liek- Lactulosa biomedica, alebo Lactecon (tie sú voľnopredajné). Ešte môžeš vyskúšať dať malej nalačno citrónovú štavu. Ak dokáže prehltnúť kapsule, kúp je probiotiká v takej forme- sú odolnejšie voči kyslému pH žalúdka. Vyskúšajte aj prírodný črevný dezificiens- cesnak.
Zasoplené a kašľajúce deti v škôlke nie sú fajn, ale je rozdiel nádcha a salmonelóza. Rozdiel v týchto ochoreniach vidí aj tvoja lekárka.
@ixayxa jasné, že je tam rozdiel. Ale ide o princíp. V predošlom príspevku som písala o rodičoch, nie o lekárke. Úprimne, koľko detí chodí do škôlky ktovie s čím a rodicia to nepriznaju.
Ako už písala @evakabo keby tým deťom v škôlke urobili vytery, našli by všeličo, a možno aj tu salmonelu, len nie každý to prizna.
Ahoj môj syn mal tiež salóniku cez prázdniny keď sme na to prišli ták som sa zľakla lebo chodili k nemu kamosi lekárka aj pani ktorá mi volala z hygieny mi povedala že kľudne môžu chodiť ďalej 🙂 preniesol by to jediné tým ak by si po WC neumyl ruky A chytil do ruky niečo čo by iný zjedol ták mi to bolo vysvetlené ták iba zvýšenú hygienu odporúčala A žiadne obmedzenia akurát Dr že vylúčiť mliečne produkty bral hylak A napchavala som ho cucoriedkami ták nech sa čím skôr toho zbavite
Malo byť salmonelu nie salóniku 🙂
Co este odporucate na salomenelu? Dcera 9.r. 3 dni problemy potom nic...ziadne priznaky..citi sa velmi dobre. Davam probiotika Biopron premium....v stredu mame vyter..co by som jej este mohla dat aby sme sa toho svinstva zbavili?
No. Ja som si nakoniec vydupkala antibiotiká a po ich vybratí sme mali výter už ok.
Obnovujem tuto temu. Mamicky poradte, co Vam pomohlo zbavit sa salmonely?? lieky? dakujem.
Ahoj, moja dcéra mala salmonelózu minulý rok v septembri a na výtery sme chodili každý mesiac. Pozitívna bola 7 mesiacov. Asi som ťa nepotešila ... Nám ale lekár povedal, že do škôlky môže bez problémov chodiť, stačí dodržiavať normálnu hygienu. Ja som ju tam ale nedala (našťastie som mala takú možnosť) kvôli tomu, aby niekto nepovedal, že to od nej chytil, hoci to ona určite dostala práve tam. Ani nemusíš vedieť, koľko detí tam takých môže byť, len nemajú urobený výter, možno sa tam opakuje nejaká "brušná viróza" a výtery im buď neurobia alebo aj urobia a rodičia sa "nepochvália".