V sobotu vracal a má hnačku.vracanie prestalo,boli sme na pohotovosti a je to asi viróza črevná.včera mu zobrala doktorka výter zo stolice,ale výsledky budú až v stredu alebo vo štvrtok.mám dovtedy počkať?hnačku má už 4-dni.poraďte ako to bolo u vás.
a este som si davala aj probiotika na posilnenie crevnej mikroflory...
@barborkajanko Pri lahsej forme nie je potrebne podavat lieky, ale ak uz trva 4 dni tak si myslim, ze bez nich sa nezaobidete. Endiex je od 6 rokov, ten som riesila prave min. tyzden, syn mal tiez 3 dni hnacky, dost silne. Dolezity je pitny rezim, vela pit (cierny caj, mineralky) alebo podat rehydratacny roztok, drzat dietu, zo zacitaku prisnejsiu, potom postupne pridavat normalne jedla, vyvraovat sa tukov, skus mu spravit ryzovy odvar. Z liekov mozes Smectu, Hylak, Enterol, probiotika, cierne uhlie...
@adrioska dostali sme nutrolin-b,kulíška a dnes majú byť vísledky testou.papa banan,ryžu a zemiaky.vodu nemôže,lebo ho hned preženie.davam čierny čaj.
hlavne nie mineralky, obsahujú bublinky, tým viac plynov v crevach... 🙂
Takže žiadne mlieko, mliečne výr. dostatočný pitný režim, pokiaľ nechce veľa piť skús dať slané tyčinky, aby ho smädilo (to odporúčajú aj niektorí pediatri). Čierny čaj je OK, výborný je aj čaj z čučoriedok aj brusníc obsahuje taníny (taktiež podávať toto sušené ovocie) a pektín dobré na črevá. Ďalej je výborná ryža aj ryžový odvar (2 PL ryže variť 1 h v 1 l vody, potom doliať do 1 l ak to bude jesť dobrá je kaša z ryže banánu zriedená týmto ryž. odvarom) mrkva, zemiaky, jablká, banány. Probiotiká sú asi lepšie Infants Dophilus Plus (až 6 miliárd živých baktérií a 7 probiotických kultúr).
ahojky,neviem či píšem do správnej časti fora,ale mám taký problém,že mi malý hnačkuje už od nedele a dokonca od stredy má aj taku hlienovitu a slabsie v nej má aj krv,má 5 mesiacov...maly ste už niektorá taký problém?dakujem
práveže sme boli v tsredu a vravela že mu mohla prasknut nejaka žilka v ritke alebo že ma možno nejaký virus...brali mu aj viter ale este niesu výsledky a som z toho nervozna...hlieny viem že zvyknu byt ked je dieta aj nachladene ale ta krv ma tam zlosti,nieje jej vela ale len troska ale predsa
@barborkajanko no my hnačkujeme už týžden.....tak neviem čo robit ani ja,vraj zajtra budeme mat výsledky,ale moj zasa nevracal
fu...už dobre dva mesiace mozno pomali už aj tri
@bombalik maleho zaockovali na hexu a prevenar a do 6-7 dni už mal celotelovy ekzem-doslova z noci do rana-takze u nas to spustio ockovanie-nik v rodine nic take nema a dotedy pil sunar 3 tyždne bez problemov.
Odvtedy bielkovinu z KM prestal tolerovat a zacal na nu reagovat alergicky .
@barborkajanko A co mu na to davate? Berie nejake lieky? Ja som brala Endiex (neviem ci uz moze aj on) a este Smectu - to je take rozpustne vo vode, to urcite moze aj on. A treba prisnu dietu, suche rozky, suchare, vela vody-mineralku, potom neskor pridavat varenu ryzu, zemiaky, varene masko-najlepsie su kuracie prsicka, suche keksy, tycinky, banan...Najma nesmie papat nic mastne teraz a treba vynechat aj mlieko a mliecne vyrobky, potom ked uz bude lepsie, tak moze masielko na chlebik...