Ako sa zbaviť bradavice u 6 ročného dieťaťa?

leteku
13. okt 2011

Ahojte, moja dcérka (6 rokov) ma na šľapaji bradavicu. Hľadám spôsoby ako sa jej možno zbaviť čo možno najšetrnejšie 😉 . Ďakujem za všetky rady.

opicamartyna
13. okt 2011

ahoj skús rastlinku lastovičník, aj ked neviem či rastie ešte teraz, kuk na google, mne pomohlo 😀 držím palec

dyba
13. okt 2011

@leteku ôležité je,či je to bradavica alebo kurie oko.mne pomohli nasledovné recepty:
bradavice som mala niekoľko rokov. ke´dže je to vírusové ochorenie treba zničiť vírus.bradavice mi niekoľko krát vypalovali a nič. vždy dorástli. potom som brala lieky na zničenie vírusu a nič. nakoniec mi pomohol babský recept. ruky mám krásne bez bradavíc a jaziev. takže : každý deň som si potierala bradavice šťavou z cesnaku a prelepila leukoplastom. potierala som aj 2-3 krát za deň. niekedy som si na ne dala aj tenučkú šupku z cesnaku a prelepila. domáce práce som robila v rukaviciach . trvalo to asi 3 týždne. vtedy som mala dovolenku. vírus som ,, zabila,, a teraz asi 10 rokov mám pokoj.
no a kurie oko som zničila nasledovne: kocky z cibule som namočila do octu aspoň na jeden deň a cibulu som potom priložila na oko, prelepilla a oviazala. po týždni sa to oko ako keby rozmočilo a opatrne som ho vyškrabla.
🤐

alami
13. okt 2011

@leteku choď na kožné, predpíšu ti na to prípravok na potieranie, po ktorom to pekne odpadne.

aduskalac
7. okt 2012

@dyba ako sa urobi stava z cesnaku?stačí to len roztlacit?aj moja dcera má bradavice na prstoch vdaka za info

dyba
8. okt 2012

@aduskalac ahoj. ano stačí cesnak roztlačiť. ja som to robila aj tak, že som si odkrojila tenučký plátok cesnaku, priložila a zalepila.doteraz mám pokoj 🙂

aduskalac
9. okt 2012

OK vdaka za info vyskusame 😉

sisinka76
10. okt 2012

@dyba da sa pouzit ten cesnak aj na tvar? mladsi to ma na ruke,vcera som si vsimla a dnes starsi na tvari 😒 zajtra aj tak idem s nimi k lekarke,tak sa na to opytam,ale zaujima, ci to mozem aplikovat aj na take citlive miesto ako je tvar. dakujem

dyba
11. okt 2012

@sisinka76 ahoj. neviem,či na tvár može isť cesnak. ja by som vyskúšala trochu, že či ho to neštípe, ak nie, tak by som pozrela, či to nemá nejaké silno červené a kludne by som použila ten cesnak aj na tvár. Inak moja skúsenosť s tými bradavicami na rukách je taká, že mi zmizli aj bradavice, ktoré som cesnakom nepotierala. Ja som ich mala aj 7 na jednej ruke.potierala som hlavne tie velké, že tie malinké odstránim potom a zmizli mi aj tie malé, čo som nepotierala. ono potom tie bradavice netreba zoškrabávať ani odstraňovať. ono sa mi ako kedy vstrebali. jednoducho sa začali zmenšovať a vymizli. zmizla mi aj taká čo som mala na palci hádam 15 rokov. odstraňovala som ju vtedy lastovičnikom, potom takým priesvitnym lakom , tabletky a nič. až ten cesnak. 🙂

opica89
27. nov 2012

ahoj ja mam dobre skusenosti s bielou kriedou co najcastejsie natierat viac krat za den, trva to trosku dlhsie aj mesiac kym zmizne ale zmizne. Mne to pomohlo a aj moj manzel sa nevedel dlho jednej zbavit skusal vsetko mozne a nakoniec mu pomohla krieda

bibistec
29. nov 2012

no najlepsie u koznej daju tekuty dusik a je. ale ja ako mala som mala tiez bradavice a ten dusik ma bolel, ale potom som kupila v lekarni take ako lepidlo alebo lak na nechty to vyzeralo a pomohlo, nebolelo a super. urcite tam nieco na to maju.

miriamaaalexko
1. dec 2012

baby kolodium forte nieje viazany na recept takze sa da kupit v lekarni.no neda sa to dat na tvar to aj mojmu krpcovi vypalovali na koznom ale hoci kde inde sa moze davat.pozor na okolitu kozu moze popalit a ja osobne som ich lepila aj paskou.je dvolezite to po odumreti vytrhat aj s korenmi ale u malich deti len poctiva natierat.kolodium sa dava 10 dni potom prestavka a ak nezmiznu tak davat znova a je silnejsi ako kolodium mliecne pre deti.takze odporucam toto a pokial to dietatka nemaju na tvari zbitocne by som im nerobila bolest u kozneho

weronika1805
4. okt 2015

baby prosim vas mojamala 1.54 rocna dcera ma na rukach bradavice a sa jej to rozsiruje co jej mam nato dat poradte mi prosim vas

kikaa8
6. jan 2016

@weronika1805 moja dcerka mala bradavicu na prste pri nechte a na vankusiku na prste od 6mesiacov,stale sa jej to zvacsovalo, skusala som všetko možné koloidum forte,citronovu koru s octom, homeopatika a nakoniec som kupila wartner pero na bradavice a pomohlo to po cca tyzdni zisla sucha koza a zmizli bradavice,mala ma teraz rok a 2mesiace

jankakalmanova
6. jan 2016

Skús amp junior od scinmedical

cimika222
15. apr 2017

Prosim poradte maly to ma na tvari, co zabera? Stale sa mu to rozsiruje uz sme boli aj u koznej robila mu to dusikom len ho to bolelo. Berie aj tabletky na imunitu a vecer mu mam nato davat imunoglukan. Ale asi presrabem davat bo sa to rozsiruje som zufala uz😢

viera77
15. apr 2017

@cimika222 Dcerka mala velke bradavice na oboch palcoch na rukach, hned pri nechtoch...vyzerali ako kurie oka, ale ze su to bradavice potvrdila az kozna lekarka, ktora ich chcela vypalovat dusikom, ale nesuhlasila som, kedze je to dost neprijemny zakrok aj pre dospeleho a nie este pre dieta a v dcerkinom pripade by sa vraj musel niekolkokrat opakovat....Kolodium forte vobec nepomohol, pomohola az tinktura z lastovicnika obycajneho, kupili sme v predajni zdravej vyzivy, cena do 4 eur...potierali sme vatovou tycinkou namocenou v roztoku necele 3 mesiace 1xdenne, postupne sa zmensovali a zrazu uplne zmizli, takze osobne lastovicnik urcite odporucam.

cimika222
15. apr 2017

@viera77 moze sa davat aj na tvar ma ich na cele a licku a tri na nostek. Porazi ma z toho.

viera77
15. apr 2017

@cimika222 podla mna ano, ved vyskusaj, farbit by roztok nemal, teda aspon ziadnu zmenu farby bradavic som si pocas celej doby potierania nevsimla, a zdrava koza sa s tym aj tak nepotiera.

mokoo
15. apr 2017

Mne pri dcerke (mala 4 roky) pohlo ked som nakrajala na kocky supku s citrona (na velkost bradavice) a namocila do octu, prve prikladane na miesto som robila po troch hodinach namacania, ostatne kocky tam boli aj 3 dni, prilozila som na miesto a prelepila leukoplastom najlepsie na noc (dcerka to mala na chodidle na pate) nemusis nechavat posobit cu noc staci 2-3hodiny aby ju to nestipalo, opakovala som asi 3-5 dni a ked bradavica stmavne uz neprikladat uz je odumreta a ona sa vysusi a vypadne sama, takto isto som sa zbavila aj ja bradavice na chodidle a aj moja susedka 🙂 a samozrejme nasadiť lieky na imunitu aspon na urcity cas 🙂

suzie
15. apr 2017

Jednoznačne lastovičník. Mám to odskúšané tiež,ideálne každý deň kúsok odtrhnúť a potrieť, trvá to síce dlhšie,cca dva mesiace,ale určite zmiznú, zadarmo a úplne bezbolestne. A u nás rastie všade, este aj popri betonovych plotoch. Pre mňa zatiaľ najfascinujucejsia bylinka. Vyliečila mi bez stopy úplne hlboký a neodbytný exemplár. 🙂

cimika222
15. apr 2017

Ake ste to mali bradavice, pretoze.maly ma tie vnutorne ploche bradavice.

cimika222
18. apr 2017

@weronika1805 ahoj, ako si poriesila u dcerky tie bradavice?

cimika222
18. apr 2017

@sisinka76 ahoj, ako si poriesila tie bradavice na tvari u syna?

ajsha123
18. apr 2017

My sme skusali vsetko mozne, pripravky z lekarne - nic, ocot-citronova kora-nic, teda len ciastocne, lastovicnik - tiez nic. Nakoniec nam poradili potriet ich propolisovou tinkturou a ta pomohla. Bradavice znicila a do 2 tyzdnov odpadli, ostala tam jamka, ktora po case samozrejme zarastla. Tym propolisom som to potrela mozno 3- krat vzdy vecer pred spanim, resp. niektore-tie mensie len raz.

slavomir387
16. sep 2019

@cimika222 ahoj čítam tvoj príbeh aj môj malý ma na tvári ploche bradavice asi 3 chodíme aj na. kožné a nič nám nepomáha. Ú vás ako to dopadlo?

kajinka03
23. apr 2024

ahojte nevedeli by ste mi poradiť? Na rukach mam bradavice na 3 miestach ale pri nechtoch a uz som ich bola vypalovat dusíkom pri doktorke asi 5 krat a stale nevidim zmenu. Strasne to boli a je to neuveritelne nepríjemne kezde to je pri nechte. Nevedeli by ste mi poradit nieco co by mohlo zafungovat. Chcela by som vyskusat inu liecbu ktora nie je taka bolestiva. Dakujem

katus32
24. aug 2024

@kajinka03 ahoj, pomohlo ti niečo, zbaviť sa ich? Niekde som čítala,že pomáha posilniť imunitu zvnútra hlivou ustricovou plus cesnak namočený v octe na prilepiť náplastou.