Ahojte. Prosim vas uz niekolko tyzdnou sa neviem zbavit plienkovej dermatotidy ktoru dostala moja dcera rovno na pišulke ☹ ma to maximalne bolestive, citlive, cervene, zapluzgierovane no proste vsetko na co si len spomeniete ☹(( ten plac ktora spusta stale ked ju prebalujem alebo umyvam je neskutocny takze placeme obe. ☹(( vyskusali sme uz vsetko od zmeny plienok cez sudokrem rybaciu mast imazol harmancek vodicky na zapali boli sme uz aj na koznom kde nam predpisala Fucicort a lieky denetel ☹( vsetko jej zaberie na 1,5 dna maximalne 2 dni a sme zase v tom. Mokre servitky nepouzivam len cistu vodu na umyvanie mame mydielko pre deticky s atypickym exemom ale nic a nic nezabera. Poradte mi co mam robit lebo uz som uplne bezradna 😢😢😢😢
vetrat, vetrat, vetrat, vymenit plienky, minimalne teraz za latkove ale ako spomina mamina hore, tak pouzivat latkovky navzdy, omyvat len cistou vodou alebo nejalepsie prevarenou. zazila som to s detmi aj ja. malemu sadli nastastie huggies, ale len tie a len jeden druh z nich. nasim to narobili pampers originaly. malej potom sadli DM babylove. ale keby aj po nich mali tieto problemy, po akychkolvek jednorazovkach, urcite by som presla na latkove. a z masti pomohol vzdy len imazol. sudokrem este viac drazdil. ale kazde babatko je ine. drzim paluchy, nech ste cim skor v pohode obe.
Umyvat repikom
Vetrat,repikovat a nam na dermatitidu zaberal bepanthen.
Zmenit plienky neviem,ake pouzivas, niektore su strasne parfumovane.
Nam pomaha najrychlejsie a najefektivnejsie Aloe vera sprej prvej pomoci.
candibene (alebo canesten) zmiesat s inotyol a v tenkej vrstve natierat, pred umyvanim odstranit zvysky tamponom namocenom v oleji a umyt len cistou vodou, ziadne mydlo ani detske, zmenit plienky( pampers absolutne nevyhovovali , skoncili sme na plienkach z hofer alebo lidl) 😉
Ahoj moja, chapem tvoje trapenie, sama som si tym presla s oboma dievcatami, jedine co pomohlo (a ver mi, vyskusala som absolutne vsetko) bolo okamzite prejst na latkove plienky. Toto jedine zabralo. Tychto tem je tu vela, skus pohladat, no jedine co pomohlo nam, boli latkovky. Skusala som vsetky druhy masti, aj na predpis, hadam uz ine ani nevyrabaju, co sme vsetko skusili, dalej sme vyskusali uplne vsetky druhy plienok na nasom trhu aj na trhu v AT a nic. Nastastie dnes je to podstatne jednoduchsie, latkovky su uz takmer jak jednorazovky. Skus zalovit aj v temach o latkovych plienkach, tam urcite najdes maminky, ktore latkuju prave pre tazke plienkove dermatitidy a po nasadeni latkoviek nadobro pojem dermatitida zmizla z ich slovnika 🙂