Ako sa začne strácať hemangióm?

daandra
4. aug 2014

prosim vas,ako vyzeralo,ked sa vasmu dietatku zacal stracat hemangiom...nas trosku zosvetlieva od stredu a su tam akoby svetle cesticky...mizne to? Ci sa zbytocne tesim...mala ma len 4 mesiace..a ma to od tyzdna po narodeni...na cielku priemer 1 cm, vypukle..ako hrasok

mrka2
4. aug 2014

@daandra ano, takto to zacina miznut. 😉 ale na kozne s tym treba ist. aj moj maly ma vypukle, mizne mu,ale ze jemu vraj ostane znak. dcere sa to uplne vstrebalo. ale az okolo dvoch rokov.

sssimi
4. aug 2014

Moja menšia má na slichu v primere asi 1cm, nevypuklí, ale zatiaľ jej to nezmizlo a to mala v marci 2. A staršia má červený celý zátilok vyššie vo vlasoch a to už mala 5 rokov. Pri narodení mi tvrdili, že to do 2och rokov zmizne a zatiaľ ani náznak.... čo s tým?

daandra
autor
4. aug 2014

@mrka2 nam dr nechce dat papier, ze aj tak do roka s tym nerobia nic na koznom...niekedy to ma svetlejsie s tymi cestickami , potom akoby zasa to podrastlo..:/ kedy syncekovi zacalo miznut,?hlavne nech to uz nerastie ..:/lebo ked tu vidim niektore foto, az mi je zle :/

daandra
autor
4. aug 2014

pridavam aj foto

daandra
autor
4. aug 2014
denisafono
4. aug 2014

nam sa to meni takto. https://www.modrykonik.sk/blog/denisafono/album...
v mojom fotoblogu

denisafono
4. aug 2014

@daandra my sme na koznom s tym ani neboli, chodime k neurologovi-sono mozgu, ocne, sono vnutornych organov. Od kedy jej to zacalo rast tak chodime na kontrolu 2x do roka, hemangiom moze narast aj na vnutornych organoch, mozgu, oblicky-najcastejsie, ocna bulva... Takze sledujeme, 2x sme boli na chirurgii. Povedali nam ze sa to da vybrat ale je najlepsie pockat kym co najviac zmizne z povrchu. Kaja ho ma vrasteny 1.5cm pod kozu a je cievne vyzivovany-robili sono s doplerom2x takze na chire povedali ze aj ked zmizne z pokozky-vnutro bude treba vybrat aby nezacal rast do vnutra tela. Suseda ma hemangiom na oblicke. Pomaly to mizne, dr odporucila sledovat uz iba 1x rocne a casom sa uvidi co s tym. Ja mam tiez na kolene ale narodila som sa s nim-je troska iny taky podkozny-nie vypukly. Ma rovnaky tvar aj farbu ako ked som sa narodila-len narastol spolu so mnou.

daandra
autor
4. aug 2014

@denisafono a ktory typ sa vyskytuje na vnut organoch? nam praveze povedlai ze nas nie..

elfi1
4. aug 2014

Syn ma na nohe tak zboku kolienka.sa mu to objavilo po narodeni az doma. Najprv sme boli na vysetreniach,tiez sono,co niekde vnutri nie je.potom sme kazdeho pol roka chodili k chirirgicke na kramare,ale jemusa to pekne zaclo stracat. Nema to este uplne prec,ale ako rastie,tak to mizne. A to uz ma prec 5 rokov.

denisafono
4. aug 2014

@daandra ten co ma Karin je taky vypukly a ten sa moze objavit aj na vnut.organoch. Ten co mam ja tzv.plosny sa da laserom odstranit, ten co ma Karin ten nie-ten iba chirurgicky. Ale ako som si zvacsila foto co si dala, tak sa mi zda ze aj tvoja ma ten vypukly, nie plosny. A este plosne hemangiomy s tymi sa deti rodia a vacsinou svoj tvar nemenia-iba velkost.

daandra
autor
4. aug 2014

@denisafono ano ano ma vypukly...tak knechpaem, ze mne povedali ze tento onie je na vnut, a ze sa sam vstrebe ..:/

denisafono
4. aug 2014

@daandra pre pokoj v dusi by som naliehala u dr. nech vas posle na sono. To odkial vedia ze nie je vnutri, nech jej pozru oblicky, pecen, pankreas... Nam ked mala Karin 1rok, a boli sme na sono obliciek koly hemangiomu, uplnou nahodou dr. zistila ze ma ren duplex- na jednej strane ma dve oblicky nad sebou zrastene, z kazdej ide mocovod a spaja sa este pred mocovym mechurom. Cize dokopy ma tri oblicky- normalne plne funkcne.

mrka2
4. aug 2014

@daandra nas poslala nasa doktorka aj na kozne a aj na sono. s oboma detmi som bola aj tam aj tam,tak neviem... myslim,ze uz jej viac nenarastie a uz ked vidis tie zilky biele,tak to sa ti strati. ale na sono ta aspon mala poslat... 😖 je pravda,ze na koznom s tym nic nerobia,len sleduju. hlavne nech si to mala nezaskriabne. a proti slnku jej to chran.
Inak presne .. ako vedia,ze nema nic na vnut.organoch? sila.

mrka2
4. aug 2014

@daandra inak dcere to zmizlo tak okolo dvoch rokov, maly ma teraz dva a ma to stale tam,je to svetlejsie,ale ma. ma to na bruchu,tak to nevidno,ale nam na koznom vraveli,ze mu ostane,tak som s tym zmierena. ale uz nerastie.

trish31
5. aug 2014

@denisafono ahoj prosim ta na akeho lekara si sa s tym obratila?Pretoze mne povedala pedina ze zatial to netreba riesit-ale moj maly ma na nosteku,na nozicke aj vzadu na krku

trish31
5. aug 2014

Inak mne tiez povedali ze na sono netreba-no neviem ako tu citam asi treba praveze

denisafono
5. aug 2014

@trish31 ahoj, nas automaticky pediatricka poslala na vsetky tie vysetrenia, chodime do ProCare BA takze som vybavila vsetko tam, okrem chirurgie to nas poslala na Kramare.

drapka
7. aug 2014

Aj my máme hemangion na zadočku asi vo velkosti 2€ už od narodenia, tiež nám pediatrička vravela že s tým netreba nič robiť, že to zmizne samé do 2 rokov. No o mesiac máme 2 a ešte stále to dosť vidieť, je to už svetlejšie s cestičkami, tak som zvedavá do kedy to potrvá a či sa to vstrebe hned, alebo jej to bude vidieť....

tarra6
7. aug 2014

@drapka Aj moja malá ho má asi takej veľkosti na boku. Urobil sa jej asi 2 týždne po narodení. Doktorka povedala, že okolo 5. roku by jej mal zmiznúť, že sa to vstrebe. Takže čakáme, kedy sa to teda vstrebe. Pôvodne ho mala mierne vypuklý, teraz je už zároveň s ostatnou pokožkou asi tak rok. Aj jej zosvetlieva, ale ide to nejako veľmi pomaly. Takže čakáme. A to má malá už 6,5. Na 6. ročnej prehliadke to doktorka prezrela, a povedala, že to už mizne, že sa celkom stratí. Len to mizne dosť pomaly. Jednej mojej známej to mala dcéra na nohe. Tiež jej to mizlo až keď mala asi 6 rokov. A zmizol jej úplne, nemá tam už žiadnu stopu.

drapka
7. aug 2014

@tarra6 no mi to ešte máme také vypuklejšie, jeden čas sa mi aj zdalo že to rastie ale asi to rástlo len s ňou... 6 rokov je dosť, dúfam že to zmizne skôr, ale aspoň že to má na riťke a nie niekde na tvári....

klarinna
8. aug 2014

ahojte mamicky,ja mam 20mesacnu dcerku a tiez ma hemangion na rucke,asi 1,5cm a strasne vypukly,ma ho uz od 2mesiaca,tiez sa mi vidi ze niekedy ma biele fliaciky,nam doktorka dala masticku advantan,myslim ze ma ho o trosku mensi