Ako sa prejavuje hypertonus u bábätka?

miriam7979
5. aug 2020

baby ako sa prejavuje hypertonus u babetka? Ďakujeem😊

dominka63
5. aug 2020

Prehybanim ako luk napr

danielahamar
5. aug 2020

@dominka63 takže teoreticky hypermobilita?

dominka63
5. aug 2020

To už neviem ale my sme mali hypertonus a takto sa to prejavoval9

danielahamar
5. aug 2020

@dominka63 vyzerá to presný opak toho co sa ja pýtam, ako čítam diskusie tu na mk

adula12
5. aug 2020

@danielahamar nie. to su dve odlisne veci. hypertonus je zvysene svalove napatie a hypermobilita je skor zvysena pohyblivost klbov.
@miriam7979 je tam viac priznakov. moze to byt aj to prehynanie chrbatika do luku ked je na bruchu, alebo deti zvyknu ked lezia na bruchu rukami robit lietadielko, na chrbte su nepokojne, nemaju radi lezanie na chrbte, silno krcovito stiska ruky v päste. ale celkovo su nervne, hlavu vyklanaju do boku.

deedol
5. aug 2020

moj mal hypertonus na koncatinach a okrem vyssie spomenutych "priznakov" este namiesto dvihania noh na chrbte ich skor vystieral a krcil prsty na nohach.
ma aj hypermobilitu a ako pise niekto vyssie, tam ide o to, ze klby ta pustia do "neprirodzenych" poloh - napr. ked vystries ruku, tak v lakti ju mas ohnutu az "opacne".

basska_b
5. aug 2020

Moja staršia zatínala silno päste, robila luk a vykrucala pravú šľapu, už v pôrodnici na ňu poslali fyzioterapeuta, trošku sme cvičili, ale po pár mesiacoch to odoznelo samo. Detská doktorka to moc neriešila.

basska_b
5. aug 2020

@danielahamar Hypermobilitu ma veľa dospelých žien aj. Že sa dokážu skloniť veľmi hlboko, vykrútiť prsty, prehnut koleno do opačnej strany, dať si nohu za hlavu... ja to napríklad viem. dobre na jogu 😁

danielahamar
5. aug 2020

@basska_b viem co to je, mam😉, a pomaličky mi odchádzajú klby😁, ale od kedy som tehu našťastie ma nic neboli uz👍

miusalex
6. aug 2020

Moja sa nepretacala, negulala, nelozila, posadila az v 14 mes. — slabsi hypertonus, ale volou dobieha vsetko, len ma slabsie svalstvo.