Ako sa prejavuje Asperger?

6. dec 2023

Ako sa prejavuje asperger u detí ? Mám 4 ročnú dcéru, ktorá v školke nechce komunikovať s deťmi ani s učiteľkami, do školky nechodí často, kvôli chorobnosti. Doma komunikuje normálne. Nemá problém so stereotypom, deti má rada, len s nimi nechce komunikovať, že sa hanbí. Nemáme ani problémy so zaspávaním, ani s nervozitou. A pýtam sa to preto, že ako sa prejavuje asperger u detí, lebo jedna známa mi povedala, že to sedí na moju malú že môže mať aspergra, keď nechce komunikovať s deťmi.

viestta
6. dec 2023

Asperger ma tolko roznych podob, kolko ludi ho ma. Stanovit diagnozu je zlozite a urcite sa nestanovuje len podla toho, ze dieta nekomunikuje.

majamat
6. dec 2023

toto moze byt kludne Elektivny mutizmus. je to uzkostna porucha, ked dieta nekomunikuje s neiktorymi osobami.

beata_k
6. dec 2023

Mas normalne dieta. Moj v 4 ledva pozdravil na moje naliehanie. V 4,5 porozprava aj to co by nemal.

akvi
6. dec 2023

Asperger sa urcite neda diagnostikovat z jednej nejakej crty, to nie je chripka. Je to ine vnimanie, "iny mozog", takze prejavov moze byt milion a u kazdeho ine. Mam doma AS a on napriklad s komunikaciou problem nemal a uz vobec nie v detskom veku, praveze sa prejavoval velmi extrovertne az excentricky. Tvoje dieta sa naozaj mozno len hanbi. A mozno sa v skolke citi zle, neciti tam bezpecie, preto sa s nikym nebavi a preto mozno aj byva casto chora, pretoze tam proste nechce byt.

zuzkaa1991
6. dec 2023

Moja ma 5.5r a tak isto stále sa chova chifiod 2.5r do škôlky viac menej bola vkuse doma az teraz taha aspon 3 5tyzdne zatial....ale v 4r vobec nerozprávala sa s ucitelkami len ked.musela odpovedat ak sa jej ucitelka nepacila nebavila sa s nou ;) s detmi neviem kedze vkuse sa hraje sama am prídem po nu...

pininka1
6. dec 2023

Aspergerici väčšinou práveže melú jedno cez druhé. Tiež si myslím ze môže ísť o selektivny mutizmus.

heln
6. dec 2023

jeden znak nerobi aspergera. pri chlapcoch je vyraznejsi, pri dievcatach je maskovanejsi, pretoze dievcata sa praveze vedia naucit socialnemu spravaniu. keby slo o aspegra, tak by si si urcite vsimla viac zvlastnosti. mozno sa naozaj len hanbu, ako pises a nie je za tym nic viac.

betulinka1
6. dec 2023

Nic na tom nie je pri 4 rocnej, ktora je viac doma ako v skolke. Ma taku introvertnu povahu. Netreba to riesit a hladat diagnozu. Doma sa citi v bezpeci, tak komunikuje.

negymama
6. dec 2023

ja mam dceru 17 rocnu aspergera, a 4 rokoch by to nik netypoval.
Bola detskejsia, v niektorych veciach zaostavala, napr. mala horsie porozumenie reci, celkove sa tazko a neskor vyjadrovala...ale bol jej vyluceny autizmus, ze je to len receptivna dysfazia. Rec aj porozumenie dobehla okolo toho 6-7 roku, par rokov vyzeralo byt vsetko OK, a v puberte zacali prejavy AS. v 4 rokoch chodila do skolky, bola tam rada, deti ju mali radi, zapajala sa, hrala sa s detmi na dvore, zvladla aj spolocne saunovanie, plavecky vycvik, vylety, exkurzie, vystupovala na besiedkach...

muchotrafka298
6. dec 2023

Asperger treba komplikovane diagnostikovat, takze co Ti povie nejaka znama absolutne neber vazne. Pokial to nie je odbornicka na tieto poruchy.

diaszoky
6. dec 2023

Zas?

domkakvet
7. dec 2023

Toto nemusi byt prejav ziadnej poruchy.

negymama
7. dec 2023

moze ist aj o selektivny mutizmus.