Vraj sa prejavuje vysokými teplotami,výsypom,popr.zápalom hrdla.Dostali sme na to antibiotiká ,ktoré nám nezabrali,ale vraj ešte účinkujú,že im treba dať šancu a ďalej sťahovať vysoké horúčky nurofénom a popr.diazepanom.Od pól noci zo stredy na štvrtok nám malinká chytila 39 a vlieklo sa to s malými prestávkami až do včera večera kedy ešte o 23:00 mala zase 38,6.Vraj tie horúčky môžu trvať aj 5 dní.To mám zase očakávať,že jej nabehne teplota?Je úplne vysilená slabunká,nechce sa jej chodiť,iba polihuje,sem tam len niečo zobne,vôbec mi nechce papať.Nesoplí,nekašle,len má vysoké teploty a vraj mala zapálené hrdlo.Prešiel si niekto niečím podobným?
Nám CRP nerobili,hrdlo vraj bolo zapálené od začiatku,ale malá vôbec nekašlala nechrípela,ešte musíme dať vyšetriť moč a uvidíme ale ja som si výsip nevšimla
@jurik8 Ahoj, 5. chorobu sme nemali, ale syn mal šiestu, príznaky presne, ako napísala @jul11, teploty hlavne v noci, cez deň vyzeral synček skoro, ako zdravý, aktívny, v pohode. Na večer zase horúčka, dávali sme čípky (Panadol baby), potom sa vyhádzal (malé červené bodky po tele a končatinách), to za deň prešlo a hotovo.
piatu sme zatiaľ nemali, dúfam, ani nebudeme. Ale 6. chorobu sme minulé leto prekonali. Malá nebrala nič, len sme znižovali horúčku. CRP nebolo zvýšené, tak do nej zbytočne nepchali ATB (ani by som nedovolila), okrem toho údajne na 5-6. chorobu ATB ani neúčinkujú. Z ničoho nič vyskočila teplota, 6dní mala natvrdo medzi 38,8-40,5 C inak jej nič nebolo. Teplota po týždni tak ako došla, tak sa aj stratila. Ako náhle sa teplota vrátila do normálu, malá sa vysypala. Vysyp sa do troch dní stratil a ona bola zase fit.
ahoj. nas maly prekonal 6tku pred dvoma tyzdnami. tiez sme iba zrazali teploty (zabaly, nurofen, paralen), doplnali tekutiny. k teplotam sa pridruzili aj hnacky (byva to tiez sucastou 6tej choroby), neklud a nechutenstvo. po 4 dnoch teploty opadli a maly sa vysypal. vtedy nam aj lekarke bolo 100% jasne, ze sa jedna o 6tu chorobu. vysyp po troch dnoch ustal a maly bol ako keby ani chory nebol. kedze crp bolo zvysene iba mierne a maly nemal priznaky na atb, lekarka nas radsej kazdy den kontrolovala a atb odkladala do poslednej moznej chvile. a dobre urobila, kedze atb na 6tu chorobu nezaberaju. treba iba preckat cas teplot ich zrazanim. prajem skore uzdravenie!
Teraz o tretej poobede jej nabehla 38,4.My sme dostali Sumamed-atb,na základe zapál.hrdla,ale mne sa to moc nezdalo,skôr sa mi zdá,že ju viac oslabili.Horúčky sú prakt.už 5 deň
@jurik8 no na 5-6chorobu sa nedavaju antibiotika,lebo sa jedna o virusove ochorenie. prejavuje sa vysokymi teplotami,inak bez inych priznakov ako kasel,sopliky a na 4den sa dieta vyhadze,taka cervena plosna vyrazka,rozsiruje sa po tele,trva asi 2dni a potom je dieta zdrave. uz ked sa vyhadze,tak nema teploty.presli sme si tym. presne,3dni nevysvetlitelne teploty,zrazali sme paralenom,inak tekutiny a nic sme nerobili (boli sme u dr. crp v pohode,takze predpokladala virusove ochorenie) ked sa vyhadzala,skonstatovala 5-6choroba a uz netreba nic robit,uz nie je ani infekcna,len vysilena. potom sme mali zapalene hrdlo,na to dostala antibiotika,ale to vracala a vracala,lebo nevedela ani sliny prehltnut,co mala zapal,takze diagnoza angina a uz sme sa antibiotikam nevyhli,ale teplota bola len mierne zvysena