Maminy, prosím Vás - dcéra dvojmesačná, suchá koža, šupiny... Doktorka na kázala tekutý púder, dala som a potom ju mam dat ho hypermanganoveho kupela. Čiže takú napudrovanu ju v tom umyjem, vyberiem a potom mam aj klasický nakremovat? Mam krém Biodermu Atoderm. Alebo po kúpeli už nekremovat?
Urcite tak ako pise predomnou do kupela.
@77daniela77 áno, išlo mi o to, či aj krémovať po takom kúpeli
Mozes potom nakremovat. Mňa zase zarazil tekutý púder na suchú kožu a na šupiny. Veď tekutý púder odjakživa vysušuje pokožku. Ci jej to mokva?
@janapeterjana Ahoj, keď bolo moje srdiečko také malinké dr nám kázala najskôr natrieť olejčekom a následne kúpeľ. Hypermangán sme používali nedávno keď mal malý suchšiu pokožku odporúčanie od 2 kožných lekárov. Do vane stačí len na na špičku nožíka hypermangánu.
@janapeterjana Biodermu Atoderm používame po kúpeli.
@janapeterjana ona má jednak šupiny okolo hlavy, ale aj také veľké červené fľaky po tele, aj v oblasti plienok. Je celá vyhádzaná
@janapeterjana No a Biodermu po kúpaní Vám dr odporúčala? Šupinky nie je to mliečna chrasta?
@janapeterjana urcite tu biodermu pouzi, synovi to velmi pomohlo
Aha, tak na vyrazky hypermangan ano, tak ako sme pisali a potom nakremovat suche miesta. Ja osobne by som puder ani krem na vyrazky nedavala. Ale kazdy inak odporuca 🙂 kazdopadne ano, po kupeli sa moze kremovat.
Ja by som na taketo zacervenane davala len kupel v hypermangane, nie velmi tepla voda a naozaj len bledoruzovu vodu spravit. Niekolko dni. A nenatierala potom nicim. To cervene, zapalene sa musi ukludnit. Ja vzdy, ked volacim natriem, tak to maju este horsie.
Najmladsi syn mal take cervene vyrazky hned po narodeni, este v porodnici ho kupali v hypermangane, supal sa doma dost dlho, nicim som nemastila. Az neskor, ked to nemal cervene. Ale take ekzemove miesta, to mu aj tak po kremovani scervenelo este viac, zufala som bola. Stale ma suchsiu kozu, ale nekremujem a ma to celkom fajn.
No ale kazdy reaguje inak a zavisi aj od toho, co to ma, aka je vlastne pricina...🤔
@janapeterjana určite použi ten púder, poradila ti to doktorka asi vie prečo. Môj maly mal tiež výsev po tele, červené fľaky a používala som tekuty púder. Kúpeľ v hypermangane pripadne sa dá aplikovat na vatovy tampón mokry, rozpucit jednu gulicku a tým pretriet miesta ak by to bolo veľmi zle (tak vravela lekárnička),ale podľa mňa stačí kúpeľ. A potom na natieranie som mala namiesane maste ale kožná poradila aj biodermu intensive atoderm pripadne Lipikar. Na supinky na hlave Babe šampón a mliecnu chrastu a vycesat.
@janapeterjana Nema to byt opacne? Ze najprv mas okupat v hypermangane (do vanicky par zrniecok, aby bola voda svetlulinko ruzova. Silnejsi roztok nie, aby nespalil pokozku) a potom jemne votriet tekuty puder na tie cervene miesta? Tak som mala nariadene ja od koznej, ked mal syn ekzem. Jemu to aj mokvalo, takze mal tekuty puder miesany s taninom. Ten tekuty som nezmyvala, pri dalsom kupani v hypermangane som zase jemnunko natrela puder (v slabej vrstve, ako ked si dava zena makeup). Krem nie. Teraz je to cervene a zapalene. Kremovat budes, ked cerven zbledne, teraz by krem len podporil zapal.
@janapeterjana Mala je kojena? Ak ano, skus Ty v strave drzat eliminacnu dietu - bezlepkovu,bezmliecnu + vysadis caste alergeny (paradajky, kakao...). Uvidis, ci bude mat vplyv na stav koze. Ak je na um, skusit speci formulu pre atopikov, abkm alergikov.
Po kupeli nakremovat, to ano, ale hypermangan na suchu pokozku? To sa mi nezda.. hypermanganu sa dava do vody len par zrniecok, aby bola voda bledoruzova 🙂