Ako sa nosia vaším deťom ortopedické vložky v topánkach?

raduska88
28. apr 2016

Mám 5 ročnú dceru ktorá ma ploché nohy, doktor nám predpísal ortopedické vložky. Ale ani do jednych topánok ich nemôžem narvať. tak som kupila o čislo vačšie tenisky, tam už to ide, ale moja dcera tam nemôže vopchat nohu a ked ju tam už po dlhej námahe dáme tak piští že ju to tlačí z každej strany:(( aj pri prstoch aj na päte:( ( a ked vložky vytiahnem tak nikde ju netlačia) ako to riešite vy?? poprípade neviete či sa daju kupit niekde aj tenisky s klenbou? v niektorých sandaálkach som videla klenbu ale neni to až take ako je to na tej vložke. dakujem vam za rady

5peta1
28. apr 2016

Skus znacku Protetika. Tieto topanky maju klenbu. Aspon my sme tak mali. Ak nemate v meste ich predajnu, skus sa popytat v lekarni. Aj tam byvaju

gabusa1975
28. apr 2016

Ahoj.My sme kupili normalne v zdravotnickych potrebach a v pohode.Ale kupili sme aj sandalky s klenbou tie teraz nosi v škôlke ako prezuvky a v lete ich vyuzijeme tiež.

rhiannon
28. apr 2016

Ak mozem poradit, neriesila by som vobec ortopedicku obuv, ale naopak barefoot (napriklad eshop baretoovoro.sk alebo nanozky.sk) a co najviac chodit po roznych povrchoch na boso. hlavne nozicku dobre odmerat a kupovat topanky s nadmerkom 1 - 1,5 cm a s ohladom na sirku a dlzku nozicky. je velmi smutne, ze ortopedi stale odporucaju tie hnusne tvrde kopyta, prave kvoli ktorym ma nasa generacia katastrofalne ploche nohy. klenba je sval, musi pracovat a nie sa otlacat nejakou vlozkou. Skuste si o tom nastudovat. drzim palce, aby sa vam to upravilo.

pribinak
28. apr 2016

My to robíme tak, ze vytrhnem originál vložku s topanky a dam tam tu ortopedické vložku, kupim normalne jeho cislo, lebo väčšia topanka potom moze odierat nôžku
Niekedy odstrihneme špičku vlozky normalne nožničkami
Ale vacsinou staci, ze vytrhnem tu originál vložku

patrik111
28. apr 2016

my takisto vyberieme originál vložky a vložíme ortopedické. my sme si vybrali 3D vložky na predpis sú oveľa tenšie a sedia úplne na nohu, pretože pri objednávaní sa meria chodidlo. Takže ich vyrobia na mieru. a doplatok je nejakých 17 centov ale bez predpisu sú dosť drahé

janka2501
28. apr 2016

Ja som malej dala bez problemov do tenisiek ortop.vlozky. teraz mame dalsie a tie ma v papuckach. Papucky ma robene na mieru podla ortop.vloziek,ma ich spevnene aby sa nevyzuvali.

mamutka
28. apr 2016

nam dost pomohli ortopedicke sandalky, ktore doktorka dala urobit na mieru. To maly nosil v skolke cely den. Vlozky - jedny boli v pohode, vytiahla som original vlozku z topánky a dala ich tam, ale druhe ( robil ich uz iny vyrobca ) boli nemozne, tlacili ho. Pritom vsetko vymerane na jeho nohu.
Takze davam robit zase u toho pôvodného vyrobcu, to je jeden par vloziek a na striedanie ( botasky, turist.boty, gumaky a tak ) dokupujem normalne v zdravotnick.potrebach.
ale ako tu uz bolo spomenute, treba nozku cvicit. Ked dieta nemusi byt obute, je dobre chodit naboso ( kde to ale dnes robit, ze - na laminatovej podlahe to asi moc vyznam nema ). takze cvicenia s masaznou loptickou, skusat prstami nieco zdvihnut a odhodit, napr. vyzutu ponozku a pod.

ivett1
28. apr 2016

vždy dávame originál vložky preč...kupujeme väčšinou vyberateľné alebo ich vyberieme "nasilu" ...potom to všetko sedí...niekedy sa dá tento problém s tlačením vyriešiť aj kúpou väčšej obuvi - toto väčšinou u sandálov s rovnou stielkou - lebo inak vyberáme väčšinou s tvarovanou (na ten mesiac-dva sa dá behať bez ortovložky-väčšinou naboso...ak je taká možnosť) ... ale lepšie je vyskúšať, ako bude tá ortovložka pasovať do topánok priamo v predajni...už sú na to predajcovia navyknutí🙂 ...a niektorí aj ochotne poradia😉

simsalabim
28. apr 2016

Asi vam predpisali korytkove vlozky...na tie treba aj o 2 cisla vacsie topanky, kedze vlozka siaha az hore na patu. Lepsie su cisto vkladacie vlozky, dcere tusim pisali na recept "elasticke skladane". Lekar sa sice pohorsoval, ze "dieta korytkove vlozky odmieta" (co aj bola pravda), ale odvtedy nosi take, daju sa lahko vlozit a dieta nemusi mat vacsie topanky. Dcera aj tak preferuje, ak povodnu stielku vyberieme von uplne (napr. v topankach zn. Superfit, Bama, Richter, adidaskach sa vybrat da, nie je lepena). Ortopedicke sandalky pouzivame drahe nemeckej ortopedickej znacky Birkis (kupujem v Nemecku alebo cez net) - su lahucke a ohybne, s naozaj vysokou klenbou (na ortopedii sa divili, ake su fajn). V porovnani s Protetikou je to nebe a dudy 😝 Inak vzdy som sa snazila, aby mali dcery zdrave nozky, chodili doma vzdy naboso, doma po zahrade tiez a napriek tomu jedna ploche nozky ma...ale ona ma aj hypermobilitu, tak to asi suvisi s tym. Suhlasim s nazorom, ze tazke, neohybne kopyta narobia viac skody ako uzitku, lebo chodidlo v lyziarkach nemoze pracovat.

katyt
28. apr 2016

My sme tiež vyberali originál vložky a do toho sme vkladali vložky na mieru, to čo kúpiš v obchode protetickú obuv, tak to nie je úplne tak tvarovaná vložka ako keď sa robí na mieru, takže asi skôr treba používať tie vložky predpísané od ortopéda.
Inak aj ja odporúčam skúsiť aj barefoot obuv, najstarší syn mal ploché nohy, odmalička ako začal chodiť som mu dávala aj na doma sandálky z Protetiky, lebo každý mi hovoril, že malé dieťa musí mať pevnú obuv. V troch rokoch sme si všimli, že kolená mu idú k sebe, tak ortopéd nám predpísal špeciálne vložky, nosili sme poctivo, len odkedy som sa dozvedela o barefoote, tak sme trošku vložky začali flákať a čuduj sa svete na poslednej kontrole u ortopéda nám doktor povedal, že už nemusíme chodiť, vraj už to má upravené. A to ešte poznamenal, že väčšinou deti zvyknú nosiť aj do 11 tich rokov tie špeciálne sandálky a vložky, môj syn bude mať len 7. Druhému synovi dávam niekedy topánky s klenbou, niekedy nie, najmladšej dcére vôbec, tá je komplet na barefoote, má 20 mesiacov a už teraz vidím, že má peknú klenbu na nôžke, takže si myslím, že na tom barefoote určite niečo je.

jajinka4738
28. apr 2016

moja sestra ma teraz malu a tiez jej kupovala ortopedicke vlozky.. myslim ze je to v dnesnej dobe velmi potrebne (ked sa vyrabaju take kvalitne topanky pre male deti ake sa vyrabaju...)

branko30
Odpoveď bola odstránená
Zobraz