Ahojte, mam taku otazku, na ktoru hladam odpoved uz dlhsie, tak sa obracam na vas, ci nahodou niekto nevie poradit. Uz velmi dlho sa necitim vobec dobre ani po psychickej, ani fyzickej strake, mam uzkostne stavy a teda som usudila, ze by som mala zajst k pschologovi. Problem je vsak v tom, ze tieto problemy suvisia aj s mojim otcom (maminu uz nemame...) a teda tieto problemy s nim riesit nemozem, nechcem, avsak este nie som plnoleta, mam 17 rokov ale citim, ze uz to dalej nejde a potrebujem to riesit a teda otazka je ako by som to mohla riesit? Treba k psychologovi vymenny listok? Potrebuje byt pritomny rodic? Poznate nejakeho, ktory by mi vedel pomoct aj bez rodica? Dakujem vam.
@ikonica Skolsku psychologicku som skusala, no to bola katastrofa (nedalo sa s nou na nikdy dohodnut a s nicim mi teda nepomohla...). Nemam nikoho okrem otca a nasim ucitelkam moc nedoverujem, neodvazim sa s nimi o tomto hovorit. Ale dakujem za odpoved, snad bude niekto vediet poradit s tym, ze este nemam 18 :/
Kati, k lekárovi môže ísť neplnoleté dieťa od 16r., teda ak už máš 17r., môžeš ísť aj bez ocina. Musíš ale mať výmenný lístok od obvodnej lekárky. Choď k nej a povedz čo ťa trápi, že potrebuješ ísť k psychologovi a dá ti výmenný líst, prípadne ti poradí na ktorého sa máš obrátiť vo vašom meste, ktorého budeš mať hradeného zo zdravotného poistenia. Ocino o tom nemusí vôbec vedieť. Ak cítiš potrebu, určite choď. Prajem Ti všetko dobré a držím palce.
Skus zavolať na Linku detskej istoty. Mozno by ti vedeli pomoct
K psychologovi nepotrebujes vymenny listok, avsak vtedy za vysetrenie platis. Najlepsie je vybrat si nejakeho a zavolat dopredu, povedat co by si potrebovala riesit a spytat sa, ci ta vezme cez zdravotnu poistovnu. Podla profilu si z BA, prislusne CPPPaP je v Dubravke https://psychologickeporadenstvo.sk/kontakt/kon... zavolaj, zamailuj (dvihaju telefony, odpisuju).
Neviem ako u psychologa ale u psychiatra listok netreba. Skus si nejakeho vybrat a zavolat tam o info.
Dakujem vam za pomoc, skusim to cez to CPPPaP v Dubravke, snad sa to bude dat cez tu zdravotnu poistovnu.
@katka1950 v CPPPaP-ckach sa neplatí,ani nepracuje cez zdravotnú poisťovňu,je to totiž poradenské zariadenie. Je pravda,že k vyšetreniu je potrebný súhlas rodiča,no najlepšie je sa ísť tam osobne opýtať,vysvetlit situáciu,vyhodiť by ta určite nemali,práve ta keď tak nasmerujú,ak by ti oni nevedeli pomôcť..
Ahoj, ešte mi napadá skúsiť chat, keď nechceš telefonovať. www.ipecko.sk
@katka1950 v skole nemate nejaku poradkynu? Mohla by ta navigovat... Najdi v meste centrum poradenskosychologickych sluzieb a informuj sa priamo tam, oslov nejaku dospelu osobu z rodiny, ucitelku.... K psycholohovi listok asi nepotrebujes, nie je to lekar... No ani k psychiatrovi netreba vymenny listok... Ale neviem ako je to v pripade, ked nemas 18...