Ako sa dostanem k prijímacej správe z prvého dňa?

kukulienka999
4. okt 2022

Ahojte, pár dni sa snažím dovolať na detsku chirurgiu na kramare, ale neúspešne, neberú mi to. Predtým, ako pôjdem osobne chcem ss uistiť, či nepôjdem zbytočne.

Pár mesiacov dozadu mal môj syn úraz, sli sme na detsku hotovosť na Kramáre, úraz bol vážnejší, tak bola nutná aj operácia. Na pohotovosti mi dali papier, s ktorým som mala ísť na detsku chirurgiu na prijem-prijali nás, prebehla operácia, ostali sme v nemocnici vyše týždňa, do ruk som dostala len prepustaciu správu, s pokynmi o 3dni opäť na prijem. Tak aj bolo, po troch dňoch doma sme sa vrátili do nemocnici a prepustaciu správu sme opäť odovzdali pri prijme, boli sme tam opäť týždeň a po týždni nás prepustili natrvalo domov. V rukách mám len prepuštaciu správu. Neviete mi poradit, ako sa dostanem k prijmacej správe z prvého dňa? Riešime poistku a potrebujem to zdokladovať. Myslite alebo viete, že majú nejakú históriu, kde mozem vyžiadať kópiu?

dori2
4. okt 2022

@kukulienka999 urcite maju, nemocnice maju éektronicke systemy kde to je nahrate a taltiez zdravotna dokumentacia sa musi archivovat niekolko rokov…

esmeronka
4. okt 2022

v Prepúšťacej správe je napísaný priebeh celej hospitalizácie od príjmu po prepustenie

evica17
4. okt 2022

@kukulienka999 áno, viete to dostať, treba riešiť v nemocnici,oni vás už nasmerujú. To isté riešil ak môj ocino keď ho operovali kvôli poistke, tu správu o prijatí, ale najprv mu ju nechceli dať až potom neskôr keď sa jej dožadoval.

evica17
4. okt 2022

@esmeronka no poisťovne chcú aj tu prijímacju správu.

elanor
4. okt 2022

@evica17 mozno ako ktora. My sme nic take potrebovali, lebo v prepustacej sprave je vzdy popisany cely priebeh hospitalizacie, teda od prijmu az po prepustenie. Preco dieta do nemocnice prislo, kto ho tam poslal, co na prijme zistili a preco ho hospitalizovali, ake robili vysetrenia, ich vysledky a tak isto su tam popisane dalsie dni, co robili, preco robili, co zistili atd.
A nikto od nas prijimaciu spravu, ked sme riesili poistku nechcel.

kacena4
4. okt 2022

nikdy nikto odo mna nechcel prijimaciu spravu, ta je prave pre nemocnicu kvazi ako interny doklad aby vas prijali a vy ste dostali prepustaciu kde je vsetko popisane odprijmu (teda aj ta prijimacia je tam zahrnuta) az po prepustenie

luna116
4. okt 2022

@kukulienka999 prijímacie správa zostava na oddelení, následne prebieha hospitalizácia ,výkony alebo vyšetrenia. Ak Dr.vypisuje prepúšťaciu správu,tak si dá správu zgenerovať, t.j. k prijímacej správe sa automaticky doplnia všetky výkony,výsledky, zákroky,konzília a pod. Následne iba on doplní epikrizu teda priebeh hospitalizácie, odporúčanú liečbu a odporúčanie. Čiže v prepúšťaciu je zahrnutá prijímacie správa.

kukulienka999
autor
4. okt 2022

@dori2 ďakujem krasne,pôjdeme osobne na oddelenie 😊
@esmeronka áno je to tak, je tam cely priebeh ale oni žiadajú prijem🙄
@evica17 ďakujem krasne, tak si mám pripraviť pevne nervy, áno? 😁

@elanor Od nás poisťovňa žiada, už 4krat sme posielali, že mame len prepustaciu správu a trvajú na tom, že potrebuju aj prijímaciu …čo mám na to povedať, vedia, že budú platiť, tak hľadajú ako človeka znechutiť, aby to vzdal…
@kacena4 no vidíte, a od nas chcú…keby nechceli, nezistujem ako sa k nej dostať

@luna116 áno je to tak, je tam cely priebeh, a aj tak nám každý krat príde email, že treba doplniť aj prijímaciu správu. Strašne…človek platí nie malé peniaze a aj tak to naťahujú jedna radosť

andreal1
5. okt 2022

@kukulienka999 ahoj riešiť cez právne oddelenie na kramaroch. Ja som tak vybavovala správy synove, dostala som všetky aj keď si ho počas jednej hospitalizácie prehadzovali napríklad z ara na chirurgiu atď.