Ako rozoznávate suchý a vlhký kašeľ?

petrapod
11. dec 2022

Ako rozoznávate suchý a vlhký kašeľ kedy zmeniť sirup ?

viestta
11. dec 2022

Ked zacne vykasliavat hlieny je to uz vlhky kasel

bublinka1426
11. dec 2022

pri suchom len kašleš a žiaden hlien.

petrapod
autor
11. dec 2022

@viestta no len môj syn (8) ešte teda Nikdy nič nevykasla. Hovorí že tam má hlien ,ale stále ho dráždi ako keby suchý kašeľ. Každú chvíľu kašle celý deň. Nad ránom som mu ešte dala stoptusin ale po obede už mucosolvan a nevie či som urobila dobre

viestta
11. dec 2022

@petrapod potrebuje nieco na zriedenie hlienov aby ich vykaslal. Ale len cez den, aby mu v noci nezatekali

hradnapani
11. dec 2022

ani moji nikdy nic nevykaslali, ale obcas im to tam chrci, akbby tam bol hlien. Ak nevies odlisit, pouzivaj Stoptussin, ten je na oba druhy kaslov.

nevenka
11. dec 2022

Stoptussin by som dala urcite, utlmi drazdenie na kasel a zaroven hlien riedi. Po case sa mozno podari vykaslat, to uz by som skusila napriklad Solmucol, ale.aj to len cez den, podava sa max. do 17:00, ja som davala max. do 16:00.

petrapod
autor
11. dec 2022

Ďakujem za rady je za cely deň kašlania unavený a zaspal našťastie je v takej polohe, že aspoň chvíľu si tie pľúca odpočinú. Ďakujem za rady. Musím len dúfať ,že čoskoro sa to zlepší....

luccija
11. dec 2022

@petrapod stoptussin a veľa piť

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinka13
11. dec 2022

Aj my tal bojujeme. Dcéra (8) tiež veľmi kašle. Dávam stoptusin a pred spaním aj Fenistil. Občas už aj vykašle. Pomaly sa to zlepšuje. Musíme vydržať 😀

marianarem
11. dec 2022

@petrapod Ja to rozoznavam podla zvuku. Ak si prave zdrava, skus si zakaslat. To je suchy kasel. Vlhky tak viac chrapci, chrci, my to volame "stary hrniec".

petrapod
autor
12. dec 2022

@marianarem no ja by som povedala že na nás sedí ten starý hrniec ale nič nevykašliava ani nič nesmela všetko mu zostáva v dutinách:(

marianarem
12. dec 2022

@petrapod V takom pripade treba riedit hlieny, Sinupretom napr. ale aj cimkovek inym.

joannita
12. dec 2022

@petrapod tak ale nevykasliava asi preto, ze tie hlieny proste zhltne. Ja tiez neviem hlieny vykaslat von, aj ked realne tam su, len bohuzual nedokazem, neviem ich "vyflusnut" 🤦‍♀️🤷‍♀️