Ako rozoznať reflux od koliky?

simik22
6. feb 2015

Ahojte baby, mam problem. Potrebujem poradit. Mam syna, ma mesiac. sem tam vraciaval, ale tak by som povedala v norme. ale parkrat sa stalo, ze po krmeni z flase, MM alebo aj UM vracal prudom. dokopy asi 5 krat. konzultovala som to s pediatrickou, kazala davat gastrotuss, avsak nepomohlo, vracal potom este raz prudom, tak mi kazala davat Nutriton. Ide o to, ze mam skor podozrenie na skryty reflux, nie som si ista. Syn ma vsak problemy aj s kolikami. A teraz posledne dni je dost placlivy, place na prsniku, nechce sa dobre napapat, odtahuje sa, vrti. Toto iste robila prva dcerka, pri papani sa odtahovala od prsnika, od flasky, kvoli tomu som aj prisla o mlieko a dcera skoncila na UM, ona mala silne koliky. Baby, tie co mate skusenosti s refluxom, ako rozoznam, ze synceka pali zaha? ja neviem, co riesit, ci reflux, ci koliku. Mam sa od pediatricky pytat na gastro na vysetrenie? Hlavne by ma teda zaujimali priznaky toho palenia zahy, ak mate skusenosti, dakujem

tana2278
6. feb 2015

Syn mal reflux do 6 mesiaca ( vymizol s prvymi prikrmami) a koliky tak do 5 mesiaca, ale teda boli strasne. Davala som Gastrotuss, pomohol asi tyzden, potom som mu ho davala na neutralizaciu zaludocnych kyselin, aby ho nepalila zaha....ci pomahal neviem, skvor som mala ja dobry pocit, ze nieco robim. Na koliky som davala BioGaiu probiotika, vyskusala som vsetky pripravky na trhu na koliky ( nepomohlo nic), nakoniec sme skoncili s Baby Calm-om. Treba to len pretrpiet. Na gastre som s nim nikdy nebola. Pediatricka mi pvedala, ze aj keby sa potvrdil ten reflux, tak ziadna liecba neexistuje, ze zbytocne podstupime vysetrenie. Kolika s refluxom suvisi, je to nezrellst traviacej sustavy, treba pockat, kym sa dovyvija. Podla mna v principe je jedno ci ma reflux tichy alebo nie, aj tak sa nic neda robit okrem Nutritonu a Gastrotussu a vsetky veci typu polohovanie, odgrgnutie, vyvysena postielka a pod. Drzim palce a pevne nervy.

hanyg
6. feb 2015

my sme tiež mali reflux, zahusťovali sme mlieko, ale nič nepomáhalo, potom som vymenila nutrilon za iný a bolo po probléme...pre nás bol totiž strašne penivý a tým jej to nesadlo úplne dole, tak sa neuzavrel pažerák...skús vymeniť značku, možno nepomôže, ale ani neuškodí

michaela025
6. feb 2015

Skus nutrilon proti vracaniu nam ho davala na recept a pomohlo

samasa
6. feb 2015

ale píšeš že kojíš...tak nedávaj UM...je aj nejaký prípravok čo zahustuje aj MM mlieko...

zdena12345
6. feb 2015

definitivne potvrdili na sone v 3tyzdni. zahustovanie nepomohlo lebo potom sa nevedel vykakat a tlacil este viac a tym padom aj viac grckal. vsetky tie bezne opatrenia- drzat hore hlavou, nakloneny matrac- my sme mali jeden konec uplne dole a druhy uplne hore pripevneny dratmi k postielke.
kojenie je najlepsie lebo umele mlieka sa horsie travia a dlhsie lezia v zaludku.
vyskusajte davat pravidelne rektalnu rurku- nam pomohla vyprdet aj vykakat, potom sa tak nenatahoval, negrckal a lepsie spinkal
nemohli sme ziadne natrasanie napr v kocari alebo na rukach. vsetko jen tak jemne drzat a pohybovat kocarom len dopredu a dozadu, nie triast- obdobne na rukach
vzdy odgrgnut

bodka2014
6. feb 2015

Ahoj, moj syn mal tiez reflux, sice az nie taky silny. Ale my sme sa zwmerali inym smerom- homeopatika a pomohlo. Gastro cine zine. Drzim palce. 😎

sy_13
6. feb 2015

tak ja napíšem svoj postreh. mám dve deti - syn 2,5 roka a dcéra 7 mesiacov. obidvaja refluxoví. pri synovi to úplne prešlo po roku. dcéra má 7 mesiacov a ešte zvracia. nepomohlo žiadne zahusťovanie nutritonom, ani nutrilon proti grckaniu, ani gastrotus, ani homeopatiká, polohovanie, fľašku dr. browns..... skrátka nič. veľké nádeje som vkladala do príkrmov, ale zázrak sa nekonal. keď má mať raz reflux, tak ho bude mať. je to ťažké, tiež sme si prešli svojim. ešte jedno ti poradím. dcéra mi raz zvracala také hnedé "zvratky". ja som mala pocit, že to bola taká hnedá krv. bolo to v čase, keď jedla iba mlieko. to sú žalúdočné šťavy. píšem, aby si náhodou nepanikárila.

tamaram283
28. apr 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

My sme na koliky davali kvapky coliprev. Tie nam pomohli s travenim. Na reflux nemam ziadny tip ktorý by ti mohol pomoct. platí to co ti napisali uz aj predtým, ze pomoze rektalna rurka a hlavne pevne nervy. Nam vsak odporucali, ze dolezite je aby si dobre odgrglo.

shania31
28. apr 2015

Jeden maly mal skryty reflux, a mylili sme si to s kolikami- tiez bol zaplyneny, brusko ho bolelo......Najlepsie to zhodnoti na gastre, ci je reflux a ak ano, aky. Zahustovala som mlieko Nutritonom a Gastrotuss sirup. Tie babatka su dost nekludne, ked ich pali zaha, spanok nekludny- vedia sa vselijak vykrucat, prehynat do luku atd atd.

domca3333
31. máj 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Ak máte reflux treba navštívit lekára a dat sa poslať na gastro vyšetrenia. Nám lekárka odporucala aj polohovanie na brušku. Pri kolikach som malej dala kvapky coliprev ktore mi odpurucili tu na modromkonikovi. Pomohli takze sme spokojné obe už 🙂

adka455
17. jún 2015
Používateľ adka455 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adka455.

skús mu dat Biolac baby kvapky - ti su určené na bolesť bruška. Ja som ich dávala malej tiež a pomohli aj pri hnačke či zápche.

wewe22
17. jún 2015

treba ist na sono zaludka jedine to ti potvrdi alebo vyvrati reflux ale podla toho co pises je to reflux ked kojis treba maleho davat do co najzvyslejsej polohy reflux sa da zvladnut aj bez tych sirupov treba len najst system moja mala mala velmi silny reflux a po tyzdni sme tie sirupy vysadili a ak mas problem s dojcenim celkovo odporucam laktacnu poradkynu

mmmj
17. jún 2015

pri dcerke bolo tak, ze sa jej zle spalo vo vodorovnej polohe, resp. hned sa zobudila ako som ju polozila, ale ked bola v nosici v kolmej polohe, tak spala aj tri hodiny. Vsetci, ze je len rozmaznana, ale potom som si uvedomila o co ide. Pomohol nam Gastrotuss, aj ked dokonale to samozrejme nebolo. No mala aj koliky, trvalo to 8 mesiacov, revala po nociach ako tur, nevedela sa vykakat a ked nakoniec s rektalnou rurkou sme jej pomohli, tak mala uplne vodnate stolice. Sme nechapali, ze co je, aj trikrat za noc sme pustali prdiky rektalnou rurkou, nemohla spat, bol to horor.
Po 8 mesiacoch , co nam lekarka kazala blbiny typu masirovat brusko a davat espimusan (co pomoze babatkam, ale 8 mesacne dieta uz bezne koliky nema, ale nasi lekari si bud mysleli, ze prehanam, alebo su fakt taki blbi) som po dlhom vlastnom hladani zistila, ze mala ma neznasanlivost laktozy. Akonahle som je vylucila mliecne veci, do dvoch dni bola uplne v pohode. V tomto pripade casto lekari kazu odstavit dieta a davat specialne umele mlieko, ale to je velmi zla rada, dojcit sa da, len treba zmenit stravu.
Pardon, ze som sa tak rozpisala, ale chcela som tym pvedat, ze moze mat aj obidve veci naraz a ze aj kolika moze mat rozne priciny, treba skusat,co zaberie.
Drzim palce

79marry
17. jún 2015

Ja som na to prišla pri malej až po 3 mesiacoch, lekárka ma chcela poslať na hadičku, s čím som nesúhlasila. Mala totižto skrytý reflux a to by aj tak nezistili. AK má dieťa reflux, tak sa jeho celé telo vrátanie nožičiek vystiera, ak sú to koliky alebo iné bolesti bruška,tak dáva nožičky k sebe, hore k brušku. Malá nechcela ani prsník, lebo jej vadilo, že mliečko tečie prirýchlo. Takže som si potom odsávala, občas zahustila nutritonom a pila to cez najmenšiu dierku (tú na kašu mi odmietla, tieklo to prirýchlo pre ňu), matrac mala trochu podložený vyššie. A odvtedy ako šibnutím čarovného prútika začala konečne aj spávať aj priberať a bola spokojnejšia. Čo sa ale pridružilo bola horšia stolica ☹. Tak držím palčeky, aby ste to všetko zvládli!

tina1256
24. máj 2019
romanka93
3. máj 2020

@mmmj
@79marry
@wewe22
@shania31
@sy_13
@bodka2014 Prosim vas, ozivujem uz trosku neskor temu, ale ten Gastrotuss ste davali pred ci po kojeni?
Totiz v navode je ze po, ale stretavam sa s odporucaniami uz pred jedenim ho dat
@zdena12345
@tana2278

mmmj
4. máj 2020

@romanka93 až po kojeni - je to ako "zatka" na vrchu zaludka, aby sa kyselina nevracala do pazeraka. Ak by to bolo pred jedlom, nemalo by to zmysel

romanka93
4. máj 2020

@mmmj dakujem..davam tak, ale niekde pisu ze pred tak nechapem 🤷‍♀️

dreamer4
4. máj 2020

Mojej zistili skrity reflux. Bola nekludna, stale plakala...bolestivo. a robila ,,mostiky". To je vraj jeden zo signálov refluxu. Nam pomohol Hipp AR. Huste mliecko. Je kludna....zabralo.

anel000
21. sep 2021

@dreamer4 riesim to iste, chceme prejst na hipp ar, nezapekal vas?

timi247
6. jan 2022

@anel000 ahoj ako pokračujete? Skúsili ste ten hipp ar? Tiež mame asi tento problém

anel000
7. jan 2022

@timi247 ahoj.skusili... ale ziadny zazrak sa nestal. Skor zapekalo. Nakoniec som sa na to vykaslala a davala normalne mlieko, nie ar. A ako reflux prisiel, tak odisiel.. po cca 3.mesiaci sa to zacalo zlepsovat. Teraz mame 5 mesiacov a nic take uz neriesim nastastie..

timi247
8. jan 2022

@anel000 ďakujem, dúfam že aj u nás to rýchlo prejde

daniela_p
11. okt 2022

@anel000 dávali ste hipp combiotik nakoniec? My sme ho včera začali dávať, no grcká mi ešte oveľa viac ako z nutrilonu .. zmenili sme mlieko, lebo má aj zápchy aj grca veľmi .. neviem čo skôr riešiť, ci koliky ci reflux .. myslela som, že mlieko hipp bude dobre, no zatiaľ katastrofa, hoci to je len deň ..

anel000
11. okt 2022

@daniela_p tiez som si myslela ze hipp bude dobre ale mna teda sklamalo... z combiotik zelena riedka stolica... verim ze je to narocne, spatne ked sa na to obdobie pozriem to bola cista katastrofa.. len mlieko sme riesili dokola, ze ake dat aby uz bolo lepsie 🙈🙈🙈 v podstate sa to upravilo po pol roku..ked dozrel viac traviaci system. presli sme na dm bio baby love. No v roku pri prechode na c.3, nesadlo... mame Bebu teraz a spoko. Ale teraz uz je v podstate jedno aku ma znacku..

daniela_p
11. okt 2022

@anel000 má 5 týždňov s už mame 3 mlieko 🫣 ozaj som už zúfalá .. človek tak chce aby im bolo čo najlepšie .. ja dúfam ešte, zd hipp sadne .. a že teda kantor obdobie raz skončí 🙊

anel000
11. okt 2022

@daniela_p uff tak to ste ozaj este len na zaciatku. Drzim palce🍀🍀 ja som strihala meter do prvych 3 mes (vsetci slubovali ze to potom prejde) a tak aj v podstate bolo, zacalo sa to zlepsovat..
Ale kopa slz malej aj mojich... nerada na to spominam.
Drzte sa,verim, ze vam mliecko tento krat sadne 🍀🙌