Laryngitida
Ahojte ako rozoznať vlhký a suchý kasel?
@tanyag a keď nevykasle nič a je to decko? Neviem ci to prehlta ci co
Pri vlhkom kasli kasle skor chrchlavo. Pri suchom tak ako by ho dusilo. Akoby naprazdno sa snazilo nieco vykaslat a nejde to.
Noo moja tiež nevykašle, ale prehltne to, ale to aj počuť aký je ten kašel. No ja ti neviem takto napísať, možno niekto iný napíše. Ešte jedno poradím, skús dať do youtube...tam som ja našla videa, aký to je "štekavý" kašel, tiež som nevedela 🙂 Možno tam bude aj ukážka, zvuková, aký je suchý a aký vlhký.
@tanyag ďakujem🙂 skúsim lebo neviem aké lieky podavat
To poznám, mne tiež dali čapíky ale že podávať len keď bude štekavý kašel, no netušila som aký to je 🙄 ale youtube pomohol...
@tanyag už som nasla bola tam ukážka čiže ona už má vlhky kasel .. včera to bol ešte suchý ale dnes už vlhky ďakujem
Vlhky je taky ze pocujes ze sa ten hlien vydral von, urcite vies ked si sama kaslala, je to taky charakteristicky zvuk. Suchy je naopak taky.. suchy. Fakt sa to neda opisat ale urcite najdes videa na nete, kde tie zvuky budu. Laryngiticky kasel ne zasa nieco ine, ten je charakteristicky štekavý a ten zarucene najdes aj na internete, pozri youtube alebo profily pediatrov na ig.
@anavixy ano malej prešiel už na vlhky
Suchý je dráždivý, bez vykašľavania hlienu...vlhky je, keď vykašliavaš hlien.
Ujo google vždy pomôže 😉