Ako rozlišujete kašeľ?

simca06022011
11. dec 2014

Mamičky, ako rozlišujete kašeľ? Dcérka mi kašle príšerne, najmä v noci... aj každé 2-3 minúty až sa nakoniec pogrcká. TEn kašeľ je taký dráždivý, záchvatový, ja si myslím že aj vlhký, veď pľuje kade-tade 🙂 Ale na tie zvuky... no neviem.. Ja už som to v zúfalstve vyriešila stopptusinom v noci, nech sa aspoň trochu vyspí.. a asi aj pomohlo. Cez deň kašle ale oveľa menej(pokým si neľahne spať naobed, to je zase to iste dookola)

Neviem, či to teda vôbec dobre "diagnostikujem" ako vlhký kašeľ... u dr sme boli priedušky čisté, keď som povedala, že je to asi vlhký kašeľ, pretože.. (to čo som hore písala), dostali sme mucossolvan jr. 2xd, kalciovy sirup (3xd), večer aerius.
Ako by ste toto riešili? Trvá nám to síce len cca od soboty, riadne kašleme od pondelku.. ale malá sa vôbec nevyspí... nemám jej radšej dať niečo iné? Uvažovala som nad stopptusin sirupom, ten je na oba kašle aj vlhký aj suchý 🙂)) aj cibulovy sirup som chcela urobiit, no neviem či sa to môže kombinovať kadejako s tým čo berie.

pupavka123
11. dec 2014

@simca06022011 Myslim,ze to je na antibiotika,sladkymi sirupami sa to nevyriesi,chod znova doktorke,nakolko sa blizi vikend aby ste nemuseli na pohotovost..my to mame vzdy tak,ze 1 tyzden nam da len sirupy,ktore samozrejme na takyto kasel nezaberaju a na dalsi tyzden da antibiotika,ktore zaberu hned...daj si predpisat aj cipky Rectodelt,su uzasne zaberu hned,davaju sa na noc ako prva pomoc na zachvatovy kasel,je dobre to mat doma,treba to nechat v chladnicke...nam to doktorka predpisala,kaslal ako tvoja,dala som mu to na noc a super...ale urcite bez k lekarke znova,mala ma asi laryngitidu a to nie je sranda

simca06022011
autor
11. dec 2014

@pupavka123 rectodent nie je na kasel, to je na laryngitidu, ked nemoze dychat ako SOS, mam to doma... lenze moja nie je ani zachripnuta, aj hrdlo ma ciste ani nic ine nema, sopel minimalne... iba kasel... k dr urcite bezatnwebudem bolisme tam vcera rano s tymto istym :/

eeffka
11. dec 2014

@simca06022011 ak kasle az sa v noci povracia a predpokladam ze su to hlieny, je to kasel "vlhky",
ten sa riesi cez den mucolitikami a v noci stoptussinom
to ze sa povracia nie je zle, aj ked je to bleee 😀 , lebo potom to ustane a spi. v noci ti kasle zo zatekajúceho hlienu, cez den to nejka povykasliava priebezne
Lekarka vas dobre odhadla, kalcium pomaha na hrdlo a hlasivky

rectodel !!! nie je liek na kasel ale ako doplnkova hormonalna liecba pri laryngitide, to su stiahnute hrtan/hltan, decko dycha tak ze sici, a kasel je stekavy ( to je nezamenitelny zvuk), dava sa cipok a odpuchnu sliznice , spriechodnuje dychanie

klaudise
11. dec 2014

@simca06022011 my máme to isté, akurát sa nám pridružil soplík, trvá to už týždeň a dávala som presne to, čo ty, no teraz nám hlieny stiekli na priedušky a máme zápal, dr. je však zásadne proti atb, kým to nie je veľmi akútne. Malá však odmieta dojčenie, lebo hneď po ňom grcká, keďže ju napína na kašeľ a už to ide. V noci ani cez deň skoro vôbec nespí kvôli kašľu, inak jediné, čo jej trošičku pomáha je fenistil. Vraj sú teraz nejaké silné virózy,veľa detičiek je chorých... ☹

eeffka
11. dec 2014

@simca06022011 este doplnam, ze sopel minimalne, iba kasle , ona ten sopel ma ale zateka do hrdla, nejde von nosom !!! preto v noci ked lezi tie zachvaty, cca okolo 2-3 byvaju

klaudise
11. dec 2014

@simca06022011 Súhlasím s @eeffka, moju tiež dusí soplik, ktorý zateká, i keď jej ho odsávam, nam však nepomaha ani polohovanie postieľky, ale, ako som pisala, fenistil kvapky začínajú sťahovať sople a už aj teraz trošku lepsie spinká, i keď neviem, ako jej dať mlieçko, keďže ho veľmi odmieta, a to bola doteraz závislou na prsníku... ☹ skoré uzdravenie prajem 🙂

simca06022011
autor
11. dec 2014

@eeffka no u nas iba ked lahne, tak cca 2-3 hodiny kasle potom to prejde... no je to katastrofa, ja spim na gauci vedla, lebo to sa neda prezit... dnes spala na dvoch vankusoch a teda ten stoptussin asi neskor zabral, cize uz teraz ho budem davat skor vecer... 🙂)) jej lekarka pozerala to hrdlo, zateka fakt minimum, skroo vobec nema sopel ziadny.. fukanie ani nic nepomah aj ked cistime nos morskou vodou...
fakt ma ide porazit, chcela som sa vyhnut tomu ze budeme zase 2-3t doma... v skolke bola mala iba tyzden, lebo tak totalne vsetci takto kaslu :(

moni73
11. dec 2014

@simca06022011 ako pises... hlavicku na noc podlozit, hladkat po chrbatiku, poriadne vyvetrat.... cibulovy sirup mozes vzdy, k stoptusinu na noc mozes pridat fenistil (ked davas aerius, tak uz nie), cez den by si mohla skusit aj sinupret - kazdemu zaberaju tie sirupy a kvapky inak.
prajem skore uzdravenie.
ps rectodelt urcite nie 🙂

simca06022011
autor
11. dec 2014

@moni73 no len neviem ci mozem kombinovat... sinupred mucosolvan... vecer sinupred stoptussin... ci dam sstoptussin kvapky alebo sirup (kvapky su na suchy, sirup na oba...)

geenna
11. dec 2014

Ja by som dala stoptusin 3x denne v noci ked zacne kasel davam mucoplant na noc. Cibulovy sirup plus na hrud potriem mastou prieduskovou. Do nosa morsku sol vetrat

moni73
11. dec 2014

@simca06022011 nie som lekar, ale mala mi kaslala od 14 mesiacov do skoro 4 rokov ☹ . nechcem strasit, nic jej nezistili, kasel skoncil po tom ako dostala ovcie kiahne 😕 . myslim, ze menej je niekedy viac... cez den by som jej davala nieco na vykasliavanie, na noc (vraj sa nema davat neskoro, takze zhruba medzi 18-19) ten stoptusin, teda nieco na zastavenie (ja som vzdy kombinovala s fenistilom). cibulu mozes po lyzickach, obmedzit mlieko. a ako prva pomoc malej zaberalo nadparovanie. viem, ze sa to vyslovene neodporuca a ma to byt studena para, ale 3 min (dlhsie nevydrzala) nad horucou slanou vodou jej pomahali. poznam to velmi dobre, vzdy som sa hrozila vecera.... teraz ma 8 a vystacime si so stodalom, mozno raz za rok stoptusin. drzte sa.

simca06022011
autor
11. dec 2014

@moni73 no nam to kiahnami zacalo tento rok :P Inak dakujeme 🙂)) my to prezijeme :P len by som uz aj pracovat potrebovala :P

moni73
11. dec 2014

@simca06022011 tak to teraz fakt neviem, kedy vam to skonci 😝 . ale vazne, prezila som kopec noci s kyblom pri posteli, s gumickou na vlasy poruke, aby si neogrckala vlasy... vsetko prejde... este ma napadlo nieco nie velmi zdrave, ale ked mi takto kaslala davala som jej aj lizatko, to ju troska ukludnovalo a asi aj obalovalo hrdielko tym cukrovym sirupom... este raz prajem skore uzdravenie.