Ako riešite stráženie detí počas choroby?

29. júl 2022

Všetci dobre vieme že v škôlke deti bývajú často choré.Moj nastúpi v septembri do škôlky a chcem sa na to pripraviť.Ako riešiť situácie keď bude chorý.Ked raz za čas,tak zoberem si ocr naňho.No keď príklad týždeň bude v škôlke a tri týždne doma,takto každý mesiac.Tak ako riešiť stráženie?Babky nemáme k dispozícii.Dat postrážiť dieťa niekomu cudziemu by som nedala.Nemam prácu na HO.V robote mi určite nebudú tolerovať tak často chýbať.Ja neviem,to budem musieť ostať doma ako nezamestnana?Ako to riešite vy?

marlent
29. júl 2022

Mame opatrovatelku tam nic ine nevymyslis

janickacrazy
29. júl 2022

dať strážiť dieťa niekomu cudziemu, toto ma vždy fascinuje na koníku, ved aj učiteľka v školke je preňho cudzia prvý den, ja som to riešila vždy dajako, či babka, svokra, ale aj moj ocko strážieval najstaršieho syna, pokiaľ by som nemala nikoho z rodiny, tak by som si platila opatrovateľku

autor
29. júl 2022

@marlent
@janickacrazy A opatrovateľku ste mali známu alebo úplne cudziu ženu?A koľko sa za také opatrenie platí?Aj keď môj keď býva chorý nechce ani manžela,len mňa.Neviem či by vydržal s cudzim

20erika07
29. júl 2022

Svokra, Péčko,Rko, vymena s muzom, vymena sluzieb ak mal manzel denne ,ja som menila za nočné,manzel na očr, ja som nikdy na očr nebola, mám lepší príjem ako manžel tak sme to tak riešili

laurar1
29. júl 2022

Prve dni, ked je jej najhorsie doma na ocr ja alebo manzel. Ked uz ma len soplik, kasel, ze sa nedusi, tak k opatrovatelke.

h2
29. júl 2022

Raz si zober OČR ty, raz muž.

autor
29. júl 2022

@h2 Muž ťažko znáša keď je malý chorý,on s ním nebude doma,ani lieky mu nebude dávať.Lebo reve pri tom že nechce lieky a že chce len maminku.

h2
29. júl 2022

🙄 Ani neviem prečo, ale čakala som podobnú odpoveď, že muž nemôže, nechce, nebude. No tak sa teda radšej nechaj vyhodiť z práce, len aby z pána tvorstva neubudlo pri starostlivosti o vlastné dieťa.

mikadooo
29. júl 2022

Očr na striedačku s mužom. A potom sčasti aj dovolenka. Kombinujeme ako sa dá. Starým rodičom ich dávať nechcem, nemajú už dobrú imunitu, tak im tam nechcem hádzať moje choré dieťa, aby oni potom skončili na antibiotikách.

autor
29. júl 2022

@h2 Neviem prečo ale nie každý chlap sa vie postarať o choré dieťa.Nie som jediná,aj v okolí to vidím.

h2
29. júl 2022

Keby chcel, tak sa vie. Ale načo si má komplikovať život, keď si ho môžeš skomplikovať ty?

22abigail22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
22abigail22
29. júl 2022

Jediné opatrovateľku. Ak sa bojíte nechať svoje dieťa so cudzou osobou (čo je pochopiteľné) tak si dajte doma namontovať kamery s tým, že sa ním pripojíte cez mobilu a občas v práci pozrieť či sa zdá všetko doma byť v poriadku (nie, neviem poradiť konkrétne len viem o tejto možnosti - bežné zaužívané v zahraničí).

Cenu za službu opatrovateľky neviem povedať nakoľko to záleží od mnoho faktov (mesto, prax, požiadavky, ...). Avšak môžeme odporučiť si spraviť prehľad cien cez stránku Domelia.sk

nika11103
29. júl 2022

A hlavne prečo hneď vidíš ten najhorší scenár že týždeň v škôlke a tri týždne chorý ? Písala si že chorý nebýva , tak vydrž ako to prebehne , možno to vôbec nebude take , a možno len ten začiatok kým si vybuduje imunitu . Ja vidím väčší problém skôr v tom , že či nie je na teba až moc naviazaný ? Či to len pri chorobe ?

loginexistuje
29. júl 2022

ved sa spytaj rovno ze na ake davky by si mala narok lebo evidentne hladas moznosti ako nerobit a nieco dostavat

ddaassuullaa
29. júl 2022

Neviem, nie muz, nie "cudzi" clovek, nie stari rodicia. Chces ostat doma? No tak ostan, ak vyjdete🤷‍♀️ ale naozaj neviem aku radu cakas. Zvladli to mnohi pred nami, po nas, aj my. Syn bol velmi casto chory ako maly a mne ani na sekundu nenapadlo, ze by som nechodila do prace. Babky daleko, tu sme boli sami, poradili sme si. Opatrovatelka, samozrejme platena, stiahnutie z kolektivu asi na 5 mesiacov a platili sme sukromne zene na RD s dietatom. Z chorob vyrastol, socializovany bol, mamine na RD pomohlo si privyrobit, vsetci spokojni, u nas v praci ani nevedeli, ze mavam chorlave dieta. Vzdy sme boli nauceni postarat sa o seba, nezatazovat okolie a diky za tuto schopnost, dufam, ze nase decka budu na tom rovnako

ddaassuullaa
29. júl 2022

@loginexistuje presne ten dojem mam, narok pracovat sa nerata?

autor
29. júl 2022

@nika11103 Áno je na mňa moc naviazaný.

autor
29. júl 2022

@loginexistuje Mňa nezaujímaju dávky,ja chcem pracovať.Co mi pomôže 25 eur rodinné to je nič

koniarova
29. júl 2022

Keď chceš pracovať,tak sa konečne spamätaj z toho sna a zapoj muža. Nič iné ti totiž neostáva.

eeffka
29. júl 2022

Ako si si naucila tak mas, my sme sa normalne striedali s muzom, obcas ja doobedu on poobede, ja poobede on doobedu. Tak ale nase dcery su aj muzove nie len "moje".

lucia147852
29. júl 2022

Nie že nevie, on nechce. A to je fest rozdiel. Keby chcel vie. Nie možno podľa tvojich predstav, ale musel by zvládnuť. Takze zapojiť muža a problém vyriešený

saxana000
29. júl 2022

Este tam ani neni a uz robis katastroficke scenare.ano moze byvat dieta chore a takisto nemusi. bezny sopel prejde za 2-3 dni vacsinou to padne na vikend..preboha ved ani s kiahnami sme neboli doma 3 tyzdne.pracuj na posilneni imunity dietata nasad imunoglukan napriklad a otuzuj este mas 5 tyzdnov..
Ked pride choroba klasika priepustka k lekarovi alebo dovolenka 1-2 dni. ocr na tyzden pri chripke raz za pol roka snad preziju v robote.ak pride k tomu ze tvoje dieta bude jedno z mala nonstop chorych tak si mozes predlzit rodicak bez naroku na peniaze a pracovat trebars po vikendoch na brigadu ale este by som to zatial tak cierno nevidela.

matkahelka
29. júl 2022

mali sme opatrovatelku, ani ja ani muz sme ocr-kovat nemohli. dcera vsak casto chora nastastie nebyvala.

marca12
29. júl 2022

Kazde dieta chce len svoju mamicku,ked je chore. Ale 3 rocne dieta je uz dost rozumne natolko,aby si mu vedela vysvetlit,ze musis ist do prace zarobit peniazky a ani sa nenazda a vratis sa co najskor. U nas sa striedame cela rodina,babky,tety,strykovia. Ak nemas rodinu,jedina moznost je zohnat opatrovatelku

sundew
29. júl 2022

A preco tri tyzdne doma? Ved teplota prejde po troch dnich a nadcha do tyzdna max 10dni.a trochou sopka predsa moze ist do skolky.

lusyc
29. júl 2022

A kde takú opatrovateľku zháňate?

ddaassuullaa
29. júl 2022

@lusyc ja som ju nasla na detskom ihrisku, stretavali sme sa nahodne, obcas sme prehodili par slov, potom posedeli pri kave, vedela som ako sa sprava k detom, ze je starostliva a dieta mala o rok mladsie ako my. Tak.po prvych chorobach som.sa jej rovno spytala, ci by do toho isla a nech si povie cenu, ako by sme to spravili so stravou a pod. Najlepsie rozhodnutie

lusyc
29. júl 2022

@ddaassuullaa tak to bolo šťastie natrafiť.

ddaassuullaa
29. júl 2022

@lusyc asi ano, ale hladala by som aj tak. Ine riesenie nebolo. tu bola strasna vyhoda, ze som vedela, do coho idem