Syn sa ako 3-ročný odučil od plienok. Všetko bolo v pohode. Ako 5-ročný sa začal v noci pocikávať. Boli sme už aj na nefrológii. Podľa prvotných výsledkov je všetko ok, lekárka nám nakázala nácvik spolu s nočným budením. Bohužiaľ sa to všetko zhoršuje, namiesto pocikania 1x v noci , sa už pociká 2x. Inak sa liečime aj na imunológii, syn má zníženú bunkovú imunitu a nedostatok feritínu (podskupina železa). V máji 2013 sme absolvovali výber nosnej mandle. Inak je syn zdravý.
Neviete mi poradiť ako mu pomôcť, aby sa prestal v noci pocikávať. Fakt ma to dosť trápi, trvá to už veľmi dlho.
Ak je vylucena zdravotna pricina, bude to psychika a ta sa lieci pomaly... nech to bolo cimkolvek, dala by som na noc plienku a problem nechala "zarast travou", proste rano plienku vyhodi a dalej sa o tom nebavit, ono to postupne prijde same. Cim viac to budete tematizovat, tym z toho bude nervoznejsi a bude sa to horsit (hovorim zo skusenosti).
Budenie v noci nema ziaden vyznam, len to vsetko zhorsuje aj hormonalne (budenim sa tvori menej hormonu, ktory znizuje tvorbu mocu v noci) aj psychicky. Dala by som tiez na noc plienku (kludne aj dlhodobo) a prehodnotit situaciu v 7. rokoch znova.
ja som mala problém u obidvoch synoch s týmito nehodami ,čo som robila ,piť naposledy pred spánkom asi hoďku ,ako som v noci išla spať dal som cikať a na nohy som dala na noc ponožky a obmedzilo sa to a vyrástli mi z toho ...
A dr. Vám nedal minirin na noc?, inak my nepijeme 3 hodiny pred spanim
nočné pomočovanie, dosť často súvisí s veľkou nosnou mandľlou, ktorá nedovoľuje poriadne zaspať, dieťa je unavené, nedokáže sa sústrediť aj na potrebu močenia. Ale píšeš, že ste ju už dali von.., tak v tom prípade súhlasím tiež s @anjelicek26, nechať tak, neriešiť..a do leta budete fit..tiež vlastná skúsenosť..
Ahoj, asi by si si mala temu zmenit radsej na diskusiu, lebo takto sa Ti nebude dat reagovat na otazky 😉 Kedze hovoris, ze je zdravy, nemoze to mat nejake psychicke pozadie? Nenastala nejaka zmena u vas doma? Stahovanie, zmena skolky, umrtie v rodine, narodenie surodenca a pod.. Mozno takto reaguje na nejaky stres, ktory nesuvisi ani s tym, co sa deje doma - mozno v skolke... ?