Moj 5-mesacny syncek si potrebuje po papani grgnut niekedy aj 10-15x a to i dve hodiny po papani, pricom niekedy mu po odgrgnuti vyjde trosku zrazeneho mliecka s "vodou" - asi zriedene slinami. Zaroven niekedy sa mu tvori strasne vela slin a mam pocit, ze si ich zbiera v papulke, lebo ma obcas lica nafuknute ako skrecok. Vtedy je velmi nekludny a placka. Reflux neriesim, lebo inak negrcka prudom ani extremne mnozstva a riadne pribera, az nad mieru - v 5. mesiacoch ma uz skoro 9 kg. Mate s Vasimi ratolestami podobne problemy? ak ano, je to nieco vazne, pominie to, alebo to mam riesit lekarmi?
@habibi78 nasa dr povedala, ze je to tym, ze papa strasne hltavo a tym nasava vela vzduchu - co je fakt, ze sa pri papani az zakuckava, tak divoko je. V 5. mesiacoch ma dvojnasobnu vahu, taky je to jedak :D Takze neviem, asi skusim pockat do 6. mesiacov, kedy sa traviaca sustava ustaluje a potom skusim to vysetrenie, ak sa to nezlepsi
@dibisd @habibi78
chcete tym povedat, ze caste a silne grganie je normalne?
moja mala ma mesiac a v poslednom tyzdni sa u nej objavilo silne niekolkonasobne grganie, pricom kym si neogrgne kolko potrebuje, je nekludna, tvori sa jej mnozstvo slin a budi sa zo spania pricom po krmeni ju dam odgrgnut, no zaspi tak na 10 - 15 minut a potom sa zobudi a odgrgne si.......papa tiez velmi hltavo a niekedy sa jej pri odgrgnuti stane ze vygrcne mliecko, ale to len zriedkavo. Inak pribera. Myslite ze by to mohol byt skryty reflux?
@shawn7 caste a silne grckanie urcite nie je ok. bud ti papa prilis hltavo a potom ma privela vzduchu v brusku. vtedy treba zmenit cas a techniku dojcenia. alebo pripadne aj ten reflux. ten mozes rozoznat napr. tak, ze ked ju das lezat rovno, tak ti place. lebo ju palia kyseliny zo zaludka, co idu von. ale ked ju das tak, ze madrac v postielke podlozit, cize ma hlavu vyssie, tak je to lepsie a neplace ti tolko.
kde v BA byvas?
hlavne by si asi mala byt pokojnejsia. mam pocit ze mas z drobca velky respekt... kde v BA byvas?
@xlucia ja myslim, podla toho co pises, tak mame kombinaciu ....... papa prilis hltavo (bola u nas laktacna poradkyna a povedala, ze mi mlieko tecie prudom), no a tiez ked ju polozim na rovnu plochu, tak sa jeduje (no nie vzdy.....doobeda je vsetko ok, no poobede a hlavne vecer je to hroza, poobede a vecer aj viac grga).
madrac podlozeny mam, cast dna spi tam a cast dna na mne alebo vedla mna.
🙂 rada by som bola pokojnejsia, no cela rodina riesi nasu situaciu od svokry cez kolegov v pracimojej sestry
@dibisd moja susedka je gastroenterologicka. Moj maly tiez papal hltavo, prisaty bol ale spravne. Mal aj sandiferov syndrom - co je skryty reflux - dietatko navonok negrcka a predsa reflux ma. Ta gastroenterologicka mi poradila jedno, aby som ho cca po 3 minutovom sani od prsnika odstavila, trosku ho ponosila a nechala ho odgrgnut, tak som tak urobila a potom uz dalej papkal ovela pokojnejsie. Tak skus. Mozno by som len pre pripad skusila aj antirefluxny rezim, skus mu dat aspon matrac v postielke do cca 30 stupnoveho uhlu, nech nelezi na rovnom,potom mu to mliecko nebude vyrazat az hore.
@dibisd hm, tak teraz uz fakt neviem, u nas toto zaberalo. Tiez sice spociatku plakal - lebo si myslel, ze uz musi skoncit, ale ja som to vydrzala a po par kojeniach pochopil, ako to je a uz sa tak nehneval. Ale mozno u Vas by to nezabralo, tak snad si najdete nejaky vlastny system. Drzim palce.
@dibisd chodte na gastro, ci nema reflux.... nemusi pri nom ani grckat