Ako prinútim 1,5 ročné dieťa nosiť okuliare?

piterkovak
14. júl 2014

Ahojte mam dcerku ktorej lekarka predpisala okuliare kvoli škulenia mam problem jej ich nasadit na očka.

orlik4
14. júl 2014

veeeeeeeeeeelmi tazko 🙂 my okuliare nenosime, ale mali sme problem v nizsom veku s kazdou novou vecou, od topanok, cez ciapky az po nove stolicky alebo novu autosedacku... moj napad by bol nalepit tam nejake nalepky, ktore si sama vyberie - na bocnice. alebo jej ich "priblizit" nejakou inou metodou, aby sa ich nebala. mozno sama by si mohla nosit okuliare, ze budete spolu ich nosit. aspon na chvilu, kym si zvykne. a ako posledne jej skusit za to nieco slubit. nejaky keksik alebo novu hracku. aj keby len omalovavanku...

ukulela
14. júl 2014

ja nosim okuliare od dvoch rokov. nasi nikdy nespominali problem ... mozno jej ukazat niekoho z okolia, kto okuliare nosi, alebo aj rodicia nech si nasadia - nejake slnecne. urobit z toho hru. najst v okoli dieta s okuliarmi nechsa to malej zapaci. kazde dieta je individualne, tazko ti poradit ... potom neskor treba davat pozor, aby sa deti neposmievali "okuliarnik indicky" a tak - aj ked jasom ani to nezazila a preto asi som nikdy nemala z okuliarov traumu a vzdy som sa tesila na nove 🙂

guinevre
14. júl 2014

Hm, ja by som kupila sebe a manzelovi, pripadne vsetkym co ziju v domacnosti take fake okluliare, co nemaju dioptriu. Mozno keby videla, ze to vsetci nosia, tak by chcela aj ona? 🙂

m.i.r.i
14. júl 2014

deti su rozne, neviem co presne tvojej vadi..ci to, ze jej vadi mat nieco na nose, alebo ju nieco tlaci, alebo co presne....ja som nosila okuliare od 1 roka a nedala som ich dole od prveho dna, ziaden problem..moj syn nosi od 3r..a tiez ako ich v optike nasadil, tak si ich uz sam pytal..v oboch pripadoch ale bola jedna dolezita vec - videli sme ovela lepsie s okuliarmi a zjavne uz aj ja ako rocna som si to uvedomovala...tiez som ich mala pre skulenie a s tym spojene ocne vady ( plusky dioptrie, tupozrakost atd)..Syn to ma podstatne slabsie, neskuli a ma ovela nizsie dioptrie a aj napriek tomu ich okamzite prijal a prve co rano robi je, ze si pyta okuliare....taktiez pomohlo to, ze okuliare nosim ja a aj jeho dobra kamaratka v skolke, tak ked ich mal dostat tak vedel, ze bude ako maminka a kamoska Laurinka....okrem toho, my sme mu davali slnecne okuliare od malicka, este sedel v kociku a nosil slnecne na ten suchy zisps vzadu co boli, lebo neznasal pozerat do slnka..tak chodil ako maly mafian po dedine..ale zvykol si tym tiez ze mal nieco na ociach..my mu davame stale na okuliare gumicku tiez zo zadu aby z nosteka nepadali...mozno ste nevybrali tie spravne, ze ju tlacia...to mozno este 1.5r nevie povedat...tak asi len bozsku trpezlivost prajem, ono to dietatko casom prijme..pochopi urcite, ze sa jej lepsie pozera...