Ahojte asi casta tema. Reflux potvrdeny nemame od Dr. na gastro nas objednali az 31.7.
Malicky nam ublinkava bud do hodiny od jedla alebo aj tesne pred krmenim po 3 h.
Objednala som klinove vankuse, mam ho stale vo vyvysenej polohe, po jedle nedavam hned lezat, mate este nejake "babske"rady ako tomu malinkemu pomoct? Ma len mesiacik a tolko sa utrapi kym to vybluje zo seba, ze mi to trha srdce 🥺
Dakujem.
Hmm Moja bola kojena a vobec sa netrapila kym fo vyblula z nej to letelo bleskovou rychlostou. Bum a bolo na mne na nej a na zemi. Ale hnet na to usmevy za milion. Hlavne klud Ono to za par mesiacov skonci.
Ahoj ale záleží čo znamená “ublinkava” , či mu len vybehne alebo ti grca prúdom … my sme sa s malou veľmi natrapili pri kolikach , brrrr , nerada na toto obdobie spomínam možno mesiac trvalo obdobie že len jedla spala alebo plakala . Nechala som doslova stovky eur v lekárni na všetko možné na pomoc jednoducho to muselo prejsť . To iste s tým ublinkavanim. Keď si grgne po jedle veľakrát jej vybehne ale len trosku mliečka a dr povedala že to je úplne normálne …tak neviem ako to máte vy
@miadi ja viem len mam strach, mame mesiac a pijeme len 60 ml, pribral mal porodnu vahu 2910, potom 2740 pri prepustani a na poslednej kontrole 3400, tak Dr. vysmiata ale je nam stale dobra 56tka a vsetko velke, podla mna papka malo...
@nika11103 nie je to vybehne, zacne vrieskat grcne jak dospelak niekedy raz a niekedy 2x aj 3x a potom do sekundy zaspi... len ja vidim, ze ho puci, stikuta kde co sa deje a potom grc a je to OK... mat tu grcku v krku a po 2 h ju dostat von, pre pazerak nemoze byt zdrave 🥺
@nika11103 ked si odgrcne je OK ale aj 2 h sa puci a place kym sa stane, nepomaha nic... odkedy sa narodil hadam este nebol na brusku ci rovno na chrbte len vyvysene a na boku 🥺 to nemoze byt zdrave 🥺
Moja vracala puke 🤮 prudom hocikedy hnet po mlieku Alebo aj dve hodky po. Musela som ju vecne drzat na rukach na brucho len na 5minut aj to vzdy vracala Takze viac sla na brusko az v 4+m
Od toho ziadna chemia nie je co by si mohla kupit a pomoct . Mozno Skus inu znacku um . V tomto sa nevyznam moje deti boli len kojene. Ale viem ze nemusi sadnut kazda znacka inak. Ak malo papa Skus castejsie po troskach ponukat. Ale Asi bude chvilku mensi. A priberat a rast zacne viac ked to vracanie prejde a ked zacnes s prikrmami.
Nosit nosit a nosit co ti poviem. Aj dve hodiny po jedle. Velmi jemna manipulacia a to co ti kazdy napise, vyrastie z toho a pomozu prve prikrmy. Taketo dietatko by som ja osobne ked ho takto nadrapuje ani lezat nedala. Az pomaly spiace. A klinovy vankus je malo. Treba aj postielku dvihnut, hadam aj 30% ak si dobre pamatam. Ja som kojila, ale spominali dievcata velankrat ze pomahalo antirefluxne mlieko.
Vydrzat, je to blbe ale prejde to. Moje obe baby mali,bolo to narocne,mladsia aj ARmlieko grcala🤷♀️
Kamoska davala nutriton, ale neviem ci aj tak malemu babu. Ja som kojila, grcal prvu ligu, ale kedze priberal, neriesila som to vobec
Pred kazdym krmenim skus dat Gastrocynesine rozpusteny na lyzicke.
@miadi moj tak isto 2 krat mu robili sono ci ma reflux no dokedy ho doktirka vzala vsetko bolo von tak nikdy neukazalo kedze brucho malo byt plne
ja som presla na nutrilon AR a zrazu bolo vsetko super