Ako previezť mesačné dieťa, keď má zasádrované nožičky?

jajkav2
14. okt 2015

Nevie mi niekto poradiť ako mám previezť mesačné dieťa z Bratislavy do Trenčína keď má zasádrované nožičky a nevojde sa do autosedačky??? Radili mi, že aby som ho držala na rukách, ale bojím sa aj o bezpečnosť dieťaťa a aj ak by nás zastavili polocajti, či by to pochopili, Aby sme nedostali pokutu??? Nemáte niekto skúsenosti???

bosoriak
14. okt 2015

@jajkav2 Dieta MUSI byt v autosedacke alebo vo vanicke kocika, ktora je urcena na prevoz autom. Nijak inak ho legalne neprevezies. Spravne uvazujes nad bezpecnostou, mat dieta na kolenach je najlepsi sposob ako ho v pripade nehody zabit, smrtelne vazne.
Takze sa pokus ho nejakym sposobom do toho vajicka napratat. Pripadne si mozes od niekoho pozicat tu vanicku na prevoz autom, tam je dieta v lahu. Ale na rukach urcite nie.

8291
14. okt 2015

Chúďatko moje maličké.a v tomto prípade nemáte nárok na sanitku?.hoci v sanitke to tiež nieje behovieako bezpečné ale aspoň vás nemozu pokutovať.alebo sú autosedačky od 0-18 kg,tam by sa ti malo dieťatko zmestiť,keby ti mal kto požičať.ja som z Ba a kebyže takú sedačku mam tak by som ti veľmi rada požičala.

mimla
14. okt 2015

Jané napríklad má vaničku na prevoz v aute. Aj vajco, také väčšie, ktoré by sa dalo použiť, dá sa úplne sklopiť, vtedy sa preváža ako vanička cez dve sedadlá. Alebo klasicky na jednej sedačke v protismere so zvýšeným operadlom. Je normálne schválená pre prevoz detí 0-13 kg.

jajkav2
autor
14. okt 2015

Ona bude zasádrovaná od pása po kolená a nožičkami nabok, takže sa bojím aby sa vošla aj do vaničky, lebo do vajca ju určite nedám. Skúsim sa popýtať ešte na sanitku. Lebo neviem či sú prispôsobené na prevoz takých malých detí

8291
14. okt 2015

Sanitky určite vedia prevážať takéto maličké bábätka.ved mnoho krát ich prevažaju z meskych nemocnic na špecializovane pracoviska.

sardinka335
14. okt 2015

A ako sa to robilo ked neboli autosedačky?? Syn sa mi narodil v roku 2006 a vtedy neboli povinne ziadne ,,vajcia,, z porodnice sme ho niesla vo vaničke od kočika a ja som bola vzadu s nim....samozrejme do Trenčina je to ina cesta, ale tak ak nie je ina možnosť tak to podla mna aj policia pochopí ked dieťa uvidí.

bosoriak
14. okt 2015

@jajkav2 Nejde o pokutu, ide o bezpecnost. Sanitka moze havarovat uplne rovnako ako ine auta. Ja by som to neriskovala, kym dieta nebude v sedacke.
Ak bude mat tie nozicky zasadrovane tak, ako sa to robi detom, co maju problemy s klbami, bude ich mat asi takto: https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/vrodene-vyklbenie-bedrovych-klbov-zasadrovanie-noziciek-vase-rady/
a ja by som babu pod zadok svihla do vajicka deku, aby malo nozicky nad urovnou autosedacky a predlzila popruhy a tak by sme isli. Ale iba v pripade, ak by to bola uplne nevyhnutna cesta. Pre babo to bude dost zaberak.

8291
14. okt 2015

@sardinka335 tiež pravda😁

jajkav2
autor
14. okt 2015

@bosoriak Ano bude to presne ako na obrázku. A s tou dekou to je celkom dobrý nápad

maciatkolulu
14. okt 2015

@bosoriak prepac, ale ked babu svihnes pod zadok deku, uz to opat nebude bezpecne. Vyrobcovia neodporucaju davat do sedaciek podlozky, kt.niesu kompatibilne s danou sedackou. A to si ako myslela s tou sanitkou? To ma fakt pobavilo.To ako priputavaju deti do sedaciek pri lrevozoch sanitkou? Aj ja som isla s porodnice v 97 s najstaršou domou na rukach... ked to nejde, tak to zvladnu aj takouto formou. A policajti zarucene pochopia.

nyusika
14. okt 2015

ja by som poziadala o sanitku.

nyusika
14. okt 2015

@sardinka335 v 2006 bolo na celom slovensku tolko aut, ako dnes v petrzalke.
a toto je uplne specificky pripad, z BA do Trencinas je dost dlha cesta a naozaj si nedokazem predstavit, ako ju absolvujem s babom v naruci. musi to byt nepohodlne pre babatko aj maminu.

a pokutu by som neriesila vôbec, to by bolo tyo posledne, co ma zaujima.

tuqanqa
14. okt 2015

@narayan nevedela by si poradit tejto mamine?

sissik
14. okt 2015

@jajkav2 sanitky vozia leziacich pacientov priputanych na vozitkach. takze aj dieta by muselo byt pocas jazdy priputane popruhmi na voziku. hlavne treba v ziadosti na sanitku napisat, ze ide o leziaceho pacienta. deka do autosedacky nie je bezpecne riesenie

maciatkolulu
14. okt 2015

@sissik sanitky nevozia len leziacich pacientov priputanych o lozko predsa. Aj sediace babicky vozia atd. Alebo ked sa prevazaju pacienti napr.na dialyzu z jedneho okresu do druheho ich podla teba polozia a priputaju na lezadlo? Ach jaj.

libka1
14. okt 2015

mne mesacne babo v sanitke prevazali v autosedacke 😅 skor by som isla cestou tej vanicky, ak teda najdes taku velku do ktorej sa ti babo zmesti

jolly84
14. okt 2015

@jajkav2 a kam idete? Do nemocnice? Sanitkou......

jajkav2
autor
14. okt 2015

@jolly84 Potrebujeme sa dostať z nemocnice domov

sissik
14. okt 2015

@maciatkolulu ach jaj ked lekar vypise sprievodku na leziaceho pacienta, tak musia odviezt leziaceho. co myslis, ako odvezu pacienta po operaciach z nemocnice domov, ked este nemoze ani sediet? tak tu prosim ta aspon nevzdychaj, ked si taky prevoz este nevidela

jajkav2
autor
14. okt 2015

No, bavila som sa so setričkami a tie mi povedali, že v prepúšťacej stráve budem mať napísané, že dieťa sa musí prevážať v takom stave akom bude, a že to bude akési "potvrdenie" pre policajtov. A že takéto deti vozia tak ako spomínala bosoriak, že autosedačku vyplnia dekou alebo vankúšom, aby dieťa malo nohy zarovno autosedačky. Tak ja už fakt neviem.

narayan
14. okt 2015

@tuqanqa my sme boli až do odsádrovania stále na JISke, ale tiež som to riešila, ak by nás pustili skôr, no jedine čo, tak prevoz sanitkou pripútané na lôžku, alebo zohnať odniekiaľ tú vaničku. Iná možnosť nie je.

maciatkolulu
14. okt 2015

@sissik ach jaj, ale tu sa nebavime o pacientovi po operacii predsa, ale o malom dietati, ktore sa nezmesti do autosedacky predsa. Snad si nemyslis, zeby na celu cestu privazovali dieta na lozko remenami.... , prijemny den

jolly84
14. okt 2015

@jajkav2 určite pýtaj sanitku pre krpca....

sissik
14. okt 2015

@maciatkolulu zaujímavé, že to odporúčajú aj iné diskuterky. A áno, koli bezpečnosti sú všetci ležiaci pacienti priputani remenmi, je na tom niečo zlé? Aj v autosedacke je priputane remenmi

brisilda
14. okt 2015

odmeraj dietatku sirku zasadrovanej casti a skus ci sa vojde do vanicky ktore sa da priputat v aute napr. jane , concord / su to dost velke vanicky / ak sa tam dietatko nevojde tak pytaj sanitku no mat dieta len tak na rukach je vezne riskantne ale ............. dat sa da vsetko

narayan
14. okt 2015

@maciatkolulu ono moc možností inak nie je a z vlastnej skúsenosti viem, že mesačnému, zasádrovanému bábätku je úplne jedno koľko remeňov bude mať cez seba previazaných, ono sa aj tak moc hýbať nemôže a v tomto počasí bude naobliekané, takže ho tie remene moc omedzovať nebudú, naozaj ide v prvom rade o bezpečnosť, nie o pohodlie. 😉

sissik
14. okt 2015

Inak popruh je aj vo vanickach, mala som Jane a fakt to detom nevadilo. Na rukach urcite neprevazat, to je na taku dlhu cestu ciste sialenstvo podla mna

barbora286
14. okt 2015

ahoj my sme mali papierik od ortopeda ze nemoze byt v autosedacke a to mala len remence. vozili smeju v obycajnej vanicke od kociara a priputala som ju.

charity
14. okt 2015

@jajkav2 Vlakom.

grinchester
14. okt 2015

Ahoj, máme kočík značky Concord - názov vaničky je Proton. Bezpečnostnými zámkami (ktoré patria priamo k vaničke) sme upevnili vaničku o bezpečnostné pásy v aute a tak sme malého bežne prevážali. Táto vanička slúži na takýto prevoz.