trojrocny syn ma balanitidu, t.j. zapal predkozky, vcera mu to na kramaroch preplachli a odvtedy mame horor, cikat ani za pana, krici ze stipe
vyskusala som uz vsetko mozne, aj cikanie v sprche.
ak sa urychlene nevycika, budu ho cievkovat a tomu sa chcem vyhnut
prosim poradte ake mate skusenosti
Ja si spomínam, že mam mojich bráchov dávala do teplej vodičky a dala im tam aj odvar z repíka, povedala im, že to je bylinka na to, aby sa mu dobre cikalo, aby to neštípalo... a skúsili a šlo to...nahovor mu, že to je liečik a že takto to bolieť nebude
urob tak ako ti radia baby ale davaj mu vela pit cím bo ked malo pije potom je moc koncentrovany a je to este horsie cím viac bude cikat tym menej ho to bude bokliet
baby vodu sme skusali vcera, teplu aj s hrackami, pekne sa hral, a ze ide potom cikat. prva kvapka a rev. to iste v repiku. teraz som mu to macala aspon v repiku v takom pohariku, to si nechal, ale zbada vanu ,alebo serbel a jaci ze hluchnem. povedal ze cikat nejde, ja z neho sediviem
davam mu pit, raz bude musiet ist, ale kedy:?????
za chvilu mame ist zas na preplach a on curat ani za pana
vycika sa neboj moj bol na operacii a tiez kvapka a nechcel cikat ale potom som do neho liala cajík a v spreche sa vycikal nakoniec ked tiekla vodicka na naho a prezil to ani nerevl iba povedal au
baby konecne od vcera poobede sa vycikal, dal sa ukecat na kupanie s tatom a kym dosiel tato, nakrmili sme vo vani vsetky plastove zvieratka a pozabudol sa a zacal cikat a aj ked ho triaslo od bolesti, reval strasne, uz to chvalabohu nevedel zastavit, takze prve cikanie mame za sebou
@xlucia ja osobne by som asi nesla, ked vidis zlepsenie a uz vies, ze vo vani sa ti vycika a macat v repiku si to tiez necha...Lekari su zbytocnym stresom pre deti. A ked to nie je nutne, tak by som aspon jeden den pockala. Ak by si videla zhorsenie, vzdy sa da ist na pohotovost..., alebo potom v pondelok. Drzim palce malemu - je to hrdina 🙂
nechcem strasit, ale akonahle som si vsimla tuto temu, musela som napisat. vynorili sa mi totiz spomienky ked som lezala na nedonos.v humennom a nad nami bolo detske. na chodbe som mala navstevu a po chodbe utekala nestastna mamicka a do telefonu kricala: nemoze sa vycikat uz vcera necikala.....v ruke niesla pizamko. poobede sa na nasom oddeleni stavil farar so slovami- prisiel som dat posledne pomazanie.....mraz mi prebehol po chrbte..sestricka nam potom povedala, ze na detskom umrelo dievcatko so zapalom mocovych ciest......
ide vikend, tak by som neriskovala......
ahoj, moj syn po nasilnom pretiahnti predkozky tiez nemohol mocit, bolest bola neuveritelna a vreskot hrozny. Bolo by uplne zbytocne a zavadzajuce ho presviedcat a ukludnovat slovami "neboj sa, to nebude boliet" ani vo vode, ani nijak inak... ked to bolelo uuuuplne rovnako! Nemohol, nechcel... hrozilo mu cievkovanie, no napokon to cez slonie slzy nejako dostal von ☹ lebo nechcel ist opat k dr. hrozne sa bal.
Vymocit sa musi!!! Ci uz nasilu cez bolest (viem, je to hrozne, ja som plakala spolu s nim), alebo na cievku. Ale musi. Inak pri dlhodobejsom zadrziavani mocu hrozi zapal mocovych ciest, mocoveho mechura, moze prerast az k zapalu obliciek, septicky sok... a potom uz ......
mastit, mastit, mastit, Framykoinom, stale aby bol nonstop namasteny, robit sedacie kupele v harmanceku a repiku, nepretahovat predzkozku v kupeli, vo vode, pocas kupela ani v ziadnej stojacej vode! kde hrozia zapaly sposobene bakteriami vo vode, virusmi, patogenmi...
@xlucia ahoj, daj ho do vane s teplou vodou, k tomu kopec hraciek a rozpravajte sa, musis ho zabavit......ked sa bude vyvalovat v teplej vode- pojde to.... je to neprijemny pocit a aj ked uz to teraz nemusi stipat- chlapec sa boji. skus to vo vani a nenut ho cikat...daj tomu volno....po pol hodinke sa len spytaj, ci to neskusi, myslim, ze uz bude mat po tom...