Ako prelepovať očká pri škúlení?

udada
13. feb 2013

Ahojte maminy, ktoré máte podobnú skúsenosť. Môžte mi prosím poradiť ako mám dcérke prelepovať očká? (ubiehajú jej očká) Lekárka povedala, že 4:3, takže 4 dni pravé a 3 dni ľavé, len si to neviem predstaviť, lepí sa to leukoplastom, či ako? Alebo sa dajú kúpiť okuliare čisto len na zakrytie jedného očka a naopak? Ďakujem

andrejka1974
13. feb 2013

to su take lepky na ocko a su na predpis , mala ti ich predpisat ocna, ja som malej prelepovala tak ze rano som zalepila na obed odlepila mala ho zalepene 4 hodinky denne a rob to tak ze raz lave raz prave pondelok, streda, piatok, nedela prave a utorok stvrtok sobota lave

levandulova85
13. feb 2013

ahoj, vola sa to OKLUZOR a kupuje sa zdravotnickych potrebach, zvacsa su balene po 5 kusov, ale na kazdy den budes potrebovat 1, cize si kup radsej viac do zasoby, kolko ma dcerka?

ematko29
13. feb 2013

@udada ahoj,kamarátke dal očný pre syna nejaké kvapky ,lebo si sám tú pásku odlepoval ,tým sa mu nič neupravilo.kvapky by sa mali kvapnuť do zdraveho očka aby to choré sa viac namáhalo.popýtaj sa u očného

udada
autor
13. feb 2013

@andrejka1974 očná mi ich vôbec nepredpísala, ďakujem za radu, budem to prelepovať teda striedavo 🙂
@levandulova85 ok, ďakujem, dcérka má 2,5 roka

udada
autor
13. feb 2013

@levandulova85 a ten okluzor to sa navlečie na okuliariky? lebo dcérka má zrak v poriadku, teda okuliare nemá, len to zabehanie očiek.

ja som dnes vymyslela to, že zo slnečných okuliarov, čo má malá, som dala preč sklíčka a prelepila som jedno leukoplastom 😀

eronika
13. feb 2013

Ahoj, my tiez pouzivame okluzor uz vyse 2,5 roka - tie nalepovacie okluzory na ocko uz nekupujem, pretoze mi ich mala zacala odmietat, kedze ju tahali a nebolo jej to prijemne. Potom som pouzivala gumovy okluzor, ktory sa lepil na sklicko zvnutra okuliarov, ale ten je vhodny len na chvilkove nosenie, pretoze sa rosil z vnutornej strany. Teraz uz dlhsie pouzivame plysovy okluzor, ktory sa dava na okuliarky a sme s nim nadmieru spokojny, takze vrelo odporucam. 🙂

eronika
13. feb 2013

@udada to prelepenie sklicka zo slnecnych okuliarov nema vyznam - skor ju to nuti este viac skulit, pretoze sa moze pozerat zbokov, zhora alebo dodola. Ona proste na to ocko, ktore je potrebne zakryt nesmie mat moznost vidiet do ziadnej zo stran 🙂

udada
autor
13. feb 2013

@eronika a ktorý je teda pre dcérku najlepší, keď nemá okuliariky?

levandulova85
13. feb 2013

@udada no ani nas maly nema okuliare,a preto pouzivame tie nalepovacie, aj on si to stale dava dole a sucha si ocko, ale nas ma len 11 mesiacov, pouziva junior mini, ale ked ma kocka 2,5 roka,mozno by este mohla aj ten,co ma nas drobec,. na zaciatku sme videli zmenu k lepsiemu,ale teraz to riadne stagnuje. Uvidime,co nam poradi ocna dalej, ideme 25 na kontrolu. Ale ani nam nepredpisala...musime ich kupovat a mam pocit,ze do lekarne chodim castejsie nez do potravin ...

levandulova85
13. feb 2013

@udada ano, je hlupost davat jej to na slncne okuliare,pretoze z bokov jej ide svetlo a este sa aj ten strabizmus viac pokazi...nez upravi. Ten okluzor stoji 1 kus 32 centov., cize 10= 3,20

udada
autor
13. feb 2013

@levandulova85 tak vyskúšam najprv tie nalepovacie 😎

udada
autor
13. feb 2013

levandulova85 majú to teda aj v lekárni alebo len v zdravotníckych potrebách?

levandulova85
13. feb 2013

no my mame nastastie pri baraku lekaren so zdravotnickymi potrebami 🙂 Ale v obycajnej lekarni to nenajdes..

anickad77
13. feb 2013

@udada asi najskor v optike, my mame operovany strabizmus, ocka sme prelepovali, len my sme mali hned aj okuliare, aj ked sme mali zrak v poriadku.

levandulova85
13. feb 2013

@udada inak my sa veru s muzom narobime,aby to mal tie 2 hodky denne, lebo stale si to dava dole....to len aby mal obe ruky zamestnane, a aj to dakedy place a cely ho rozmoci...

udada
autor
14. feb 2013

@levandulova85 no ja som dnes zohnala v lekárni tie nalepovacie a malá vydržala 25 minút, ale musela som si to aj ja nalepiť, postupne musím predĺžiť čas tiež na 2 hodiny, no "hrúza".

levandulova85
15. feb 2013

no ved toto..keby bol nas starsi,tak by sme sa hrali na piratov, ale teraz,ked je este velmi nerozumie,je to tazke, nic len place,nas vydrzal vcera 3 minuty s prvym a 7 s druhym,tak sme sa na to vykaslali..ved nemoze plakat 2 hodiny...

tamuska30
15. feb 2013

@levandulova85 presne tento problem mame aj my doma malá ma 1,5 roka zo začiatku si očko zalepovať nechala ale teraz vôbec ani nehrozí aby mala očko zalepené to by som jej musela celú dobu držať ruky, ideme na buduci tyždeň na kontrolu tak uvidím čo nam očná povie, a mne očná vravela že tie nalepky sa predpisuju máme na to narok 2 krát do roka po krabičke a je ich tam 100 kusov

levandulova85
15. feb 2013

@tamuska30 no...a ja som dufala,ze ked b ude mat 1,5 roka,tak budu z nas pirati a fesak vydrzi aj viac ako 2 hodiny 🙂 My ideme 25,tak som tiez zvedava,co nam povie,ale inak toto je sila s tym predpisovanim, nam nasa ocna povedala,ze mame si ich chodit kupovat do Rakuska, ze su tam lacnejsie...ale o predpise ani reci,ale ideme 25.februara,tak sa jej spytam...A ako dlho ho nosite? aj cvicite s ockami?

tamuska30
15. feb 2013

@levandulova85 no nam hovorím normálne predpisuje a doplácame na ne okolo 7 eur a nosíme to od jedného roka a máme aj cvičiť ale to nieje ani reči o tom nehrozí aby sa malá pozerala čo jej tam ja ukazujem, ale aj som si myslela že v dnešnej dobe sa už škulenie bude liečiť nejako ináč nie takto ako pred tridsiatimi rokmi, a už som sa s ňou aj hrala na piráta aj ja som si oko zalepovala ale nič nepomáha a ešte navyše ked s nou prídem na to očne tak tam reve čo teda u nej nie je zvykom lebo je klidné dieťa tak už ani neviem čo s tym

levandulova85
15. feb 2013

no tak to sa mame na co tesit 🙂 ved aj nam kazala drzat mu hlavu a nech druhy ukazuje hracku...no moj muz samozrejme...ukazuje, lebo ho nechce tak pevne drzat... a ja ho tam tyram, a on sa mece ...a ked aj kuka...tak sa musi hybat s hrackou..bo kuka po tatovi furt ;) a nevydrzi ani 5 miut....no a my ideme teraz len druhy raz,tak uvidime,co to bude... a hocikedy sa mi stalo,ze uz mal pekne okluzor aj hodinu a pol...sla som si umyt ruky alebo daco a uz okluzor v ustach 🙂.

levandulova85
15. feb 2013
tamuska30
15. feb 2013

@levandulova85 my ideme tiež druhy krat ale normalne mam aj strach že čo nám očná povie ked nechce ten okluzor lebo oni si to predstavuju ale ako môžem takému malému to vysvetliť alebo rozkázať že to musí mať

adulla2
15. feb 2013

Ahoj, lekárka ti sama mala predpísať okulzory. Nám ich predpisovala vždy, dcérka nosí okuliare od roka a pol. Okulzor jej vôbec nevadil, pokiaľ bola menšia, no teraz má 6 a do škôlky ho nedá ani za nič, tak ho nosí len na doma. Teraz už ale nosí látkový, navlieka sa na okuliare dá sa kúpiť v optike. Pokiaľ ti malá okuliare nenosí tak potom jedine len prelepovací okulzor - priamo prelepovať očko, tie dostaneš kúpiť (alebo na predpis) v ktorejkoľvek lekárni. Dúfam, že si malá rýchlo zvykne 🙂

levandulova85
15. feb 2013

@tamuska30 no presne...toto aj ja..bojim sa,ze mi bude vraviet,ze co ste to za matku,nezalezi vam na tom..musite...mne na tom zalezi..velmi...preto mu kazdy den okluzor zalozim a strazim ho,ale niekedy to jednoducho nejde a teraz,ked mu rastu stolicky, tak ho neznesie ani hodinu..dnes mal len 40 minut.

levandulova85
15. feb 2013

@anickad77 ahoj,mozem sa spytat,preco vam ten strabizmus operovali? Branil dietatu v niecom,alebo preco? Clovek by aj rad vedel,ze ake su moznosti. Ale vy ste ho asi nosili dlhsie, kym sa rozhodli lekari pre operaciu,ci nie?

anickad77
16. feb 2013

@levandulova85 syn bol operovaný na obidve očká, mal 1,5 roka - nemali sme na výber - očká mu utekali veľmi, nevedel si ich ovládať, doteraz nosíme okuliare, ako, vidí dobre, len musí mať stále ešte okuliare, lebo dr. povedala, že musí z tej dioptrie vyrásť, museli mu nechať nejakú odchýlku ešte, že sa to časom opraví. Strašne dlho to trvá, ešte doteraz mu sem tam očká zabehnú a to bude mať za pár dní 17 🙂
Možností tam asi nie je veľa, alebo dá sa povedať, záleží, aký veľký je problém, nám rovno povedala dr., že operácia nutná. Boli sme pred tým len raz na vyšetrení, potom hneď navrhla operáciu. Neviem, či som pomohla 🙂

levandulova85
18. feb 2013

@anickad77 ahoj,urcite si pomohla, je vzdy dobre vediet ake su moznosti..My mame zase ten problem,ze napriek tomu,ze mu ocko lepim,tak je vsetko v poriadku, kuka slabsim ockom, hybe nim,ale ked okluzor nema,tak akoby to ocko vobec nepouzival...ma ho stale v jednej polohe....niekedy,ked sa na neho pozriem, az mam strach,ze ako toto dopadne...

anickad77
19. feb 2013

@levandulova85 kľudne si môžem naštudovať, aký veľký strabizmus sme mali, ja si to už celkom nepamätám, máme papiere asi doma, my sme mali tiež taký problém, že očkom nehýbal, proste mu ušlo hocikedy, aj ľavé aj pravé, preto sme aj išli na operáciu hneď.

levandulova85
19. feb 2013

@anickad77 no toto aj my, skuli obomi a to jedno akoby nepouzival...lenze doktorka nam povedala len to,ze je dobre,ked skuli oboma ocami, ze je to lahsie, ze mame cvicit a lepit ocko..len jedno...no a vraj ma aj nejake dioptrie,ale nevedela mu ich zmerat,lebo panko sa metal a nepomohlo ani drzanie mna, ocka a sestricky...cize asi tak...snazime sa pomoct mu s tymi ockami co najviac,ale aj tak mam pocit,ze zlepsenie ziadne a ked prideme ku doktorke,tak na nas bude kukat,ze nezodpovedni rodicia...a pritom denne bojujeme....a vysledok...no neviem..ona mozno dajaky uvidi,ale bojim sa,ze nie..