Ako predísť zápalu stredného ucha?

veve_ad
5. dec 2021

V 4.roku zivota malo naso dieta po klasickej skolkarskej jesennej nadche s kaslom aj zapal stredneho ucha, aj s antibiotikami. Tie mamicky, ktore ste si tym presli u deti - zvykne sa to vracat pri kazdej nadche? Ako tomu predist? Odsavali sme sopliky, ale po par dnoch ostal len upchaty nos a uz nic neslo odsat. Kvapky do nosa sa nemaju viac ako par dni... ako teda docielit, aby nos nebol zapchaty? Pouzivate napr spreje s morskou vodou? Alebo ine triky? Ako tomu predist? Dakujem

dadis
5. dec 2021

@veve_ad Prvych 7 dni kvapky do nosa. Odpuchnuta sliznica je prevencia zapalu stredneho ucha. Ono aj tak potom uz ta sliznica taka opuchnuta nie je, aj ked este sople su..

veve_ad
autor
5. dec 2021

@dadis Mne lekar hovoril najviac 3 dni kvapky do nosa... zeby bol problem tam? Keby som davala tyzden....

dadis
5. dec 2021

@veve_ad Dcera mavala tieto zapaly a vzdy 7 dni sme ich mali najviac..jej nakoniec zistili alergiu na ambroziu, ta kvitne na jesen az do novembra, brala aerius a nosne kortikoidy od augusta do decembra, ale vyrastla z toho, aj z alergie

dadis
5. dec 2021

@veve_ad A kvapky Nasivin odporucala Orl lekarka viac ako spreje (olynth)..a preventivne dcera konvickovala, neskor sinus rinse, teraz uz nic, uz ma 12r a hadam aj 5 rokov nemala nadchu

hennyinnsbruck
5. dec 2021

Sice nemala nastastie zapal ucha ale mala som varovanie od lekara -odsavat odsavat-videl v usku uz daco.
Ja jej nasivin malo davam . „Objavila“ som morsku sol v spreji a to je bomba. Lepsie ako v ampulke.

Morskou nemusis setrit takze vytapat nostek a smrkat/odsavat….

dadis
5. dec 2021

@veve_ad v 4 rokoch uz by malo vediet dieta vysmrkat nos. Aj to je dolezite, aby to bolo spravne prevedene. Vzdy len jednu dierku, nie obe dierky naraz a nie velmi silno. Silne smrkanie tiez moze byt rizikove..

salome123
5. dec 2021

@veve_ad preplachovat nos slanou vodou.

veve_ad
autor
5. dec 2021

@salome123 preplachovat len v chorpbe, alebo aj preventivne mimo nadchy? Mozem sa spytat ako konkretne? Kupenym roztokom, alebo kupene spreje s morskou vodou?

veve_ad
autor
5. dec 2021

@salome123 dakujem. Ako konkretne to robis? A ako casto?

veve_ad
autor
5. dec 2021

@hennyinnsbruck mozes mi napisat znacku toho spreja?

hennyinnsbruck
5. dec 2021

@veve_ad ja zijem v at -ale znacka je jedno je to ten isty obsah hlavne nech je to v spreji👍
Sestra na moje odporucenie tiez skusila u malej tiez si to chvalila 😊

salome123
5. dec 2021

@veve_ad fyziologický roztok si vieš pripraviť aj sama....mám niekde aj recept a potom pomocou konvicky sa nos preplachuje.my to už nerobíme, ale pri nádche sme to zvykli praktikovat.

dadis
5. dec 2021

@veve_ad Kavova lyzicka soli na liter prevarenej vody...ak pouzijes sinus rinse, tak 1 sacok na 1 pouzitie https://etabletka.sk/obchod/neilmed-sinus-rinse...

agnes28
7. dec 2021

@veve_ad ja ešte poradím- hneď ako začne nádcha, nasadte sinupret. Plus treba dávať niečo na odpuch sliznice, napr. Nasivin, aj keď niekto to radšej nepoužíva, mne to tuploval orl lekar, že treba.