Ahojte maminky... chcem sa spytat ci niektorej z Vas malo dieta crevnu virozu a ako to prebiehalo?Mam 9 mesac.decerku,ktora ma od utorka crevnu virozu... hnacky mala 3 dni a teploty nad 38 st.tak 2 dni a zvracala len 1 den... tekutin pije dostattocne,ale ma dietu takze papa malo ... No co ma zaraza,ze dcerka je dost slaba,malatna ... nema silu lozit,ani hrat sa... je totalne vycerpana.. Moze to byt s tej choroby,alebo s toho,ze malo papa a este nema dost sil??? Som s toho uplne zmätena... ☹ zu je to 6-ty den..) je to normalne??? DAKUJEM
my sme mali hned teplotu skoro 39, vracala skoro kazdu pol hodinu, tak sme pekne nabehli na pohotovost...supli nas do nemocnice, lebo mala mala iba necelych 5 mesiacov... tam dostala infuzky...starostlivost v ziline no koment...my sme mali komplikovany zdravotny stav po inej stranke, mali nas dat na jisku a nedali... teplotu kontrolovali ako sa im hodilo... bola som rada, ze mam vlastny teplomer...nam to preslo asi po 5 dnoch ...z toho dva dni dostavala infuziu...ale vracala stale, az kym nemala uplne v pohode zaludok...a potvrdil sa nam rotavirus, ktory sme tyzden pred tym dostali zrovna na tom oddeleni, na pozorovani....no proste sila...ked sa nam to stalo asi o dva mesiace neskor...kupili sme kulisek roztok a liecili sa doma...na druhy den bolo dobre....
Chvalabohu len má hnačku dva - tri krát ..mali sme to len dvakrát, my s mm úplne hotoví, horucky, hnačky, vracanie a maly úplne v pohode len zahnackoval....myslím že to kvôli tomu, že je stale kojeny, tak ma protilatky...možno...;)
keď má moja dcérka pokazený žalúdok alebo tzv. "jednodňovú črevnú virozu" tak to rýchlo odoznie, tak za 2 dni, ale potom je tiež slabá, chuť do jedla prichádza pomaly, kým sa dá dokopy tak to trvá aj týždeň, a vždy aj pár kíl schudne. Ale naposledy mala rotavírus, ten bol teda niečo, trvalo to s horúčkami a hnačkami aj 10 dní, má to silnejší priebeh. Ja by som na tvojom mieste to išla určite konzultovať s pediatričkou, tým nič nepokazíš, ak si si neni istá čo ďalej.