Ahojte.
Chcem sa opytat, o 2 tyzdne ideme s 3-rocnou dcerou na testy na alergiu. Viete mi povedat,ako to prebieha? Na co sa pripravit?
Viem,ako to bolo u mna,ked som mala 20 rokov... Ale u deti je to ine,ci ani nie?
Dakujem
Praveze robili krvne testy, ked mala asi rok, a teraz sme objednany na kozne testy. Len som sa nepytala,ze co a ako. Mne ked to robili ako dospelej, tak mi napichali celu ruku a tusim polhodku som to drzala a nehybala. To si u malej celkom neviem predstavit...
testy na alergiu u imunulogicky a alergolicky sa robia tak ,že dietatu sa na ruky na predlaktie daju rôzne kvapky niecoho neviem ako sa to vola a cakate za dverami potom asi 45 min pokial to zacne ucinkovat.. potom lekarka podla nejaklej tabulky skontroluje na co je alergicky a na kolko percent..a potom v priade zoberie este krv.. boli sme asi pred mesiacom..dcerka ma 5 rokov..
u kožnej vraj tak bola kamoška že sa nalepí dietatu ruku ci kde rozne pružky a 72 hod. to ma a potom sa zhodnoti.. tak to robili aspon tu u nas.. jej dievcatko ma 8 rokov..
nic hrozne, nic bolestive... to nebolo u nas... asi záleži od vyšetrenia a ake presne testy a na co..
Mojej dcérke robili testy na ruke pokvapkala jej asi 10 kvapiek každá proti niečomu , potom jej to takým škrabátkom škrtala po kvapkách a asi 15 minut sme museli čakat nebolí to vôbec len to svrbí to bude musiet vydržat s týmto sme mali problém lebo dcérku to strašne svrbelo a poškrabat si to nemohla. PO 15 minutach to doktorka skontrolovala a umyli sme to studenou vodou a bolo po všetkom neni to nič strašne
dik, s tymi knizkami dobry napad. Alebo teda nieco,cim ju zaujmeme... 🙂
@marduliena chcem sa opytat ci nemusela mat dcerka potom vystretu tu rucicku tych 45 min.ci kolko ked jej to tym skrabatkom skrtala a cakali ste 15 minut?Lebo si to neviem predstavit ako to mala vydrzi je totiz strasne hyperaktivna 🙂
@zirafka52753 neboj. My uz mame po tom, cakali sme asi 15min. lenze rucky musela mat pred sebou vystrete,takze o zabave nebolo ani pocut. sme sa rozpravali a mojkali, pozerali na rucky a tak. Ale dr.ziadne skrabatko nemala, len tam pritlacila take umelohmotne minikoliky, vobec sa mala netvarila ze ju to boli. Takze tak, dont worry
@zirafka52753 Nie len 10 - 15 min ju musi mať vystretú dá sa to vydržat potom sa to umyje studenou vodou a už to nebude svrbeť
@zuzi0911
@valentyne
Maminy nas cakaju krvne testy o tyzden (na alergie). Mozem sa spytat, kolko tej krvicky beru tak malym detom? My mame 2,5 roka- 2 ampulky mame od alergologicky a pediatricka povedala, ze to su len take navyse ku vsetkemu 😢 .....nie, ze ju celu z krvi vycucnu chudatko male :o/..
A tie kozne testy robia automaticky po tych krvnych? Neviete?..
Ďakujem..
aj mi mame ijst 10 juna na koxne testy a neviem si predstavit ako. bud . t . tam z mojim 2 rovnim syncekom strasne sa boji lekaroch. a neviem si predstavit. ze. sa nesmie skravat
Mamick ktore testy su spolahlivejsie z krvi ci z ruky? Nam vzdy len krv brali.
Po odberoch krvi robia testy na koži tak ako u dospelých, budeš musieť malú psychicky pripraviť.