Ako prebiehajú testy na alergiu u deti?

valentyne
12. jan 2013

Ahojte.
Chcem sa opytat, o 2 tyzdne ideme s 3-rocnou dcerou na testy na alergiu. Viete mi povedat,ako to prebieha? Na co sa pripravit?
Viem,ako to bolo u mna,ked som mala 20 rokov... Ale u deti je to ine,ci ani nie?
Dakujem

hyta
12. jan 2013

Po odberoch krvi robia testy na koži tak ako u dospelých, budeš musieť malú psychicky pripraviť.

zuzi0911
12. jan 2013

@valentyne ahoj.mojej 1,5 rocnej zobrala iba odber krvy a potne testy a to bolo vsetko.a nasadila prasok na potlacenie astmy kedze som s nou isla koli neustalemu kaslu.tiez som cakala to s tou kozou a nic.nevie ono udajne do 4 rokov je to zbytocne robit mozno ani vam to nebude.

valentyne
autor
12. jan 2013

Praveze robili krvne testy, ked mala asi rok, a teraz sme objednany na kozne testy. Len som sa nepytala,ze co a ako. Mne ked to robili ako dospelej, tak mi napichali celu ruku a tusim polhodku som to drzala a nehybala. To si u malej celkom neviem predstavit...

astonka
12. jan 2013

@valentyne no mojho starsieho testovali nejak 4 rocneho nepamatam si presne,ale normalne aj na kozi, zvladol to super citali sme si tam knizku,sem tam ho urcitebkvapky zastipali asi reakcia ale nebolo to nic hrozne...

blanocka
12. jan 2013

@valentyne mojmu malemu robili kozne testy ked mal 2,5 roka a zvladli sme to, sice trosku plakal, ked mu to napichavali a musela som striehnut cely cas kym mu to posobilo, ale vydrzali sme. zober si so sebou oblubenu, hracku, knizku, to urcite pomoze 😉

slava76
12. jan 2013

testy na alergiu u imunulogicky a alergolicky sa robia tak ,že dietatu sa na ruky na predlaktie daju rôzne kvapky niecoho neviem ako sa to vola a cakate za dverami potom asi 45 min pokial to zacne ucinkovat.. potom lekarka podla nejaklej tabulky skontroluje na co je alergicky a na kolko percent..a potom v priade zoberie este krv.. boli sme asi pred mesiacom..dcerka ma 5 rokov..
u kožnej vraj tak bola kamoška že sa nalepí dietatu ruku ci kde rozne pružky a 72 hod. to ma a potom sa zhodnoti.. tak to robili aspon tu u nas.. jej dievcatko ma 8 rokov..
nic hrozne, nic bolestive... to nebolo u nas... asi záleži od vyšetrenia a ake presne testy a na co..

marduliena
12. jan 2013

Mojej dcérke robili testy na ruke pokvapkala jej asi 10 kvapiek každá proti niečomu , potom jej to takým škrabátkom škrtala po kvapkách a asi 15 minut sme museli čakat nebolí to vôbec len to svrbí to bude musiet vydržat s týmto sme mali problém lebo dcérku to strašne svrbelo a poškrabat si to nemohla. PO 15 minutach to doktorka skontrolovala a umyli sme to studenou vodou a bolo po všetkom neni to nič strašne

valentyne
autor
12. jan 2013

dik, s tymi knizkami dobry napad. Alebo teda nieco,cim ju zaujmeme... 🙂

zirafka52753
24. feb 2013

@marduliena chcem sa opytat ci nemusela mat dcerka potom vystretu tu rucicku tych 45 min.ci kolko ked jej to tym skrabatkom skrtala a cakali ste 15 minut?Lebo si to neviem predstavit ako to mala vydrzi je totiz strasne hyperaktivna 🙂

valentyne
autor
25. feb 2013

@zirafka52753 neboj. My uz mame po tom, cakali sme asi 15min. lenze rucky musela mat pred sebou vystrete,takze o zabave nebolo ani pocut. sme sa rozpravali a mojkali, pozerali na rucky a tak. Ale dr.ziadne skrabatko nemala, len tam pritlacila take umelohmotne minikoliky, vobec sa mala netvarila ze ju to boli. Takze tak, dont worry

marduliena
25. feb 2013

@zirafka52753 Nie len 10 - 15 min ju musi mať vystretú dá sa to vydržat potom sa to umyje studenou vodou a už to nebude svrbeť

x_shushu_x
20. máj 2014

@zuzi0911
@valentyne
Maminy nas cakaju krvne testy o tyzden (na alergie). Mozem sa spytat, kolko tej krvicky beru tak malym detom? My mame 2,5 roka- 2 ampulky mame od alergologicky a pediatricka povedala, ze to su len take navyse ku vsetkemu 😢 .....nie, ze ju celu z krvi vycucnu chudatko male :o/..
A tie kozne testy robia automaticky po tych krvnych? Neviete?..
Ďakujem..

milacik10070
24. máj 2015

aj mi mame ijst 10 juna na koxne testy a neviem si predstavit ako. bud . t . tam z mojim 2 rovnim syncekom strasne sa boji lekaroch. a neviem si predstavit. ze. sa nesmie skravat

babulka82
16. mar 2016

Mamick ktore testy su spolahlivejsie z krvi ci z ruky? Nam vzdy len krv brali.