V pondelok idem s 13 ročnou dcérou do cppp v Žiline. Ideme k psychológovi, chcela som sa spýtať či niaka mamička nevie, ako to bude prebiehať alebo, čo všetko mi povie? Ako rodičovi mi musí povedať, čo všetko jej dcéra povedala alebo nie? Neviem čo mám od toho čakať.
@bebe58 Nie nemusí ti povedať všetko o com sa s dcérou rozprávali. Povie Ti len hrubé okruhy. Nemôžeš čakať že sa všetko dozvieš, veď to potom nemá zmysel aby sa jej dcéra zdoverila a otvorila
Môže ti však povedať čo dcéra vníma ako problém a prečo
Môže odporučiť napr ďalšie vyšetrenie u klinického psychológa alebo nejakú psychoterapiu alebo vyšetrenie u pedopsychiatra.
Dala si malo info, že prečo tam idete
Ja ked som bola so synom, najprv rozpravala.chvilu so mnou, potom si zobrala syna, urobila s nim par testov a pokecala s nim a potom mne povedala co jej vyslo z tych testov. U nas ale islo o to, ze v skole ho ucitelka vecne pasovala na hyperaktivneho, tlacila na to ci nie je ADHD. Nic take sa nepotvrdilo, ani u neurologicky, praveze mu vyslo ze je nadpriemerne inteligentny a zrejme sa v skole nudi.
@bebe58 kamarátka bola nedávno so 7r. synom. Prebiehalo to asi tak, že najprv bola u psychologičky kamoška, kde jej popísala svoj pohľad na daný problem, ktorý vidi ona konkrétne. A na ďalší deň tam už šla so synom. Syn bol pri psychologičke sám. Mal nakresliť obrázok svojej rodiny. A priradiť aké zvieratko predstavuje jeho mamka a aké zase otec. Nadviaže s ním rozhovor aby sa dieťa cítilo bezpečne a otvorilo sa.
Potom psychologicka oznámi svoje stanovisko. Idealne by bolo ak príde na vysetrenie i otec. Ale nemusí.