Ahojte, prosím vás,dcére 9,5 roka začal asi 8 dni dozadu zvláštny výtok,bola trochu prechladnuta a tak som myslela, že je to tým. Dávam jej intímku a máva to bledulinko žltú farbu,bez zápachu. Nič ju neboli,nesvrbi, nepali, zvonku ma všetko normálnu farbu,nič podráždene. Odniesli sme pediatricke aj moc a všetko je čisté. Poslala nás teda na gynekológiu,ale ja neviem,nemám z toho dobrý pocit,aby som jej nezarobila na nejakú traumu. Nemáte niekto skúsenosti ako to prebieha u deti a ze co by mohol byť ten výtok? Ešte možno poviem ze nemá zatiaľ ani chlpky, ani iné prvé príznaky puberty.
@lonely66 sklamaná som z pediatricky,že dcéru ani nevidela a hneď nás posiela na gynekológiu. Môžu jej tam asi zobrať nejaké vytery na kultivaciu,ale nemala by to aj v moči potom? Skúsim nejaké sedacie kúpele,ale ani neviem na co sa zamerať,keď zápal asi nemá. Tiež som rozmýšľala ze to môže byť niečo pubertalne,ale zase aby to trvalo 8 dní? No zmätená som.
Nešla by som na gynekológiu ani to nijak neriešila zatiaľ.
predzvest menstruacie?
@tamarka9 ja ti neviem odpovedať, nie som lekár, čo sa týka nálezu v moči, ak by to "šlo" od intímnych partií. rozhodne to môže súvisieť s dospievaním... čosi sa mi marí, že aj moja mávala také nejaké výtoky, nikdy mi nenapadlo sledovať, či ich má 2 dni alebo týždeň, jednoducho sa na nič nesťažovala, neriešila som. tiež som však prekvapená z pediatričky, že ani dieťa nevidela a odoslala vás...
to my máme takú lekárku, že si viem predstaviť, žeby ma ešte upokojila, že je to prirodzené a kým nemá dlhodobo teploty alebo nemá bolesti, svrbenie, apod., tak to nebudeme riešiť....
spomínam si, že jej vykukli prsia dosť prudko, potom to ešte "kleslo", akoby sa stratili. tiež to bolo okolo 8.-9. roku, ja som ostala vyvalená, šla som s ňou k pediatričke a vysvetlila mi, že sa to môže stať a že ono sa to ešte "vstrebe", že veľa robia aj hormóny v kuracom mäse, ktorý sa nevyhneme, bohužiaľ... a naozaj, behom pár mesiacov sa to trošku vstrebalo a potom jej začali už tak normálne rásť, tak prirodzene. lebo to, čo opisujem, to vyhuklo tak náhle a rýchlo, že som sa zľakla, že čo to je? a také zvláštne to bolo... ale ona ma upokojila a vysvetlila. neposielala nás na gyndu ani nič podobné. a je to mladá lekárka, respektíve v tom čase bola naozaj dosť mladá, niečo po 30, ale bola naozaj sčítaná a skúsená v mnohých veciach, čo sa týka pediatrie.
U nás je v nemocnici na gynde jedna lekárka, ktorá sa špecializuje na detskú gynekológiu. Ona vezme stery, ak treba, pediatrička podľa mňa na to nie je kompetentná. Ja by som s ňou asi zatiaľ nešla.
podľa mňa je ten výtok fyziologický, žiadne sedavé kúpele, intímky.
nohavičky nech si prezlečie.
@tamarka9 tak ja by som z detskej gynekologicky nerobila žiadneho strasiaka. Dcéra bola o dosť menšia, vysetrenie zvládla bez slzy, dokonca nemá žiadnu traumu, síce mala iný problém. Najprv spravila sono, skontrolovala prsníky, sadla si na kozu dr ju prezrela, žiadna trauma sa nekonala. Doktorka bola milá, chapava, všetko čo išla robiť dcére vysvetlila. Keď nás poslali na detskú gyn ani som neuvažovala,že nepôjdeme.
@tamarka9 bohužiaľ, mam skúsenosti aj opačne s našim zdravotníctvom a arogantnymi lekármi pre ktorých je človek len číslo ale napriek tomu by som sa nespoliehala na to,ze to sa len telo pripravuje na pubertu. Predsa len sa do budúcna môže zarobiť na pekný problém. A lekára si môžete vybrať. Ja pre dceru vyberám podľa referencií a dosť za nimi cestujeme no snažím sa aby mala tých najlepších
@tamarka9 ja som bola s dcerkou u detskej gyn., bola o dost mensia ako tvoja a zvladla to super. Mala dost velky strach ale cele to z nej v ordinacii opadlo, ziadnu traumu nema, dolezite je aby si si nasla dobru doktorku. Dcerku doktorka vysetrovala na koze - nepouzivala ziadne nastroje ani nic, len sa pozrela, trvalo to par sekund a potom este urobila sono bruska. My sme tam boli s inym problemom ale predpokladam ze pri vytoku moze brat aj ster. Treba dcerku ukludnit, hovorit jej ze aj ty chodievas ku gynekologicke a bude to fajn uvidis. Drzim palce
Moja 7.rocna.mala.zlty.vytok. zaniesla.si bakterie z konecnika. Dostala masticku, do tyzdna preslo. Ale.nemala.silny zapal.
Vyseteenie klasicky ako na gynde. Pre dceru to bolo dost.neprijemne,,hlavne,,ked brala.ster. sestricka bola.v.pohode,,no,doktorka fakt neprijemna. .....☹
ja neviem... ak jej nie je nič, či to nie je nejaká predzvesť puberty. ak sa na nič nesťažuje, asi by som to ešte nesilila. prípadne môžete skúsiť sedavý kúpeľ v dubovej kôre, ten je fantastický na prípadné zápaly a potiaže. ale píšeš, že dcéru nič nebolí, nič jej nie je.... moč má čistý... inak osobne nemám skúsenosti, skôr si pozisťuj nejaké referencie priamo na lekárku, ku ktorej pôjdete, lebo niekto môže mať perfektnú skúsenosť a niekto naozaj traumatizujúcu...