Ahojte, viete mi povedať t ako prebieha vyšetrenie assr? Mam sa so svojim 3mes synom objednat na Kramare, tak by som rada vedela, co nas vobec caka. Dakujem
boli sme... jeden deň vás príjmu, a na ďalší deň spravia v celk. anest. vyšetrenie. Netrvá moc dlho. Po prebudení budeš dieťa pozorovať. Môže sa stať že bude vracať z narkózy. Na ďalší deň ráno ráno pôjdete domov....
Ak kojíš bábo - stravu dostaneš. Ak bábo je na Um - stravu si musíš zabezp. sama.
Dakujem vam za info, tak uvidim na kolko dni bude nasa hospitalizacia. A vase vysetrenia dopadli v poriadku alebo ste museli este nieco absolvovat?
@murielaa naše vyšetrenia dopadli tak že syn mal str dne ťažkú poruchu sluchu. Na obe uška. Takže začal kolobeh vyšetrení čakanie na nacuvatka ....no proste je to boj. Teraz má 16 mesiacov a zo stredne ťažkej poruchy sa nejakým zázrakom stala slabá porucha. My sme si totiž všímali že syn sa otáča na zvuky ale vyšetrenia hovorili niečo iné.
@murielaa nebojte sa, nie je to také ťažké.
Je to iba prispatie, nie narkóza, akú používajú pri operáciách.
Výsledky viete okamžite. Len čo som prišla po malú, tak si ma bral pán doktor a povedal mi že malá nemá žiadnu hodnotu nameranu - 100% strata.
Odporúčam skupinu na Facebooku ,, Dieťa s poruchou sluchu"
@ivca88 dakujem za prispevok 😊 mali sme ist 03.02.na assr vysetrenie, nakoniec nam to zrusili, vraj este raz spravia merania, a ak sa zas nepodari usko namerat, tak potom uz pojdeme na assr. @monnika37 ja tiez vidim, ze sa maly otaca, reaguje, zlakne sa pri hluku, tak preto som trosku vylakana z toho vysetrenia, ked citam, ze detickam vysli poruchy sluchu a pritom to tak vobec nemusi byt
@murielaa to je dobre že reaguje.. môže to byť aj slabá porucha sluchu, kde krásne postačí načúvací aparat.
Dnes sa vo väčšine prípadov dá porucha sluchu krásne kompenzovať. Oni pri assr všetko krásne vidia - pri akej frekvencii a akých decibeloch je aktivita mozgu.
Môže sa stať, že má len niektoré frekvencie nižšie.
Moja dcérka má obojstranne kochlearny implantat. Práve ide mať prvé výročie od zapojenia a už rozpráva nejaké jednoduché slová ako havo, mama, ham, bába... A to má 2,5 roka ( čiže 1,5 roka nepočula)...
Keď nám vyšli zlé výsledky, mala som pocit že sa zrútil svet, ale dnes už viem ako čo ...
Tisíce horších diagnóz je. Ja som šťastná, že mala je zdravé rozkošné dievčatko, len s tým rozdielom, že má na uskach procesory ☺️
Ale samozrejme, treba dúfať že sluch bude v poriadku ☺️
Tu je to pekne popisane, aj pre laikov zrozumitelne 🙂
http://infosluch.sk/wp/porucha-sluchu/vysetreni...