Ako prebieha vyšetrenie assr?

murielaa
6. jan 2021

Ahojte, viete mi povedať t ako prebieha vyšetrenie assr? Mam sa so svojim 3mes synom objednat na Kramare, tak by som rada vedela, co nas vobec caka. Dakujem

sisa_s
6. jan 2021

Tu je to pekne popisane, aj pre laikov zrozumitelne 🙂
http://infosluch.sk/wp/porucha-sluchu/vysetreni...

murielaa
autor
6. jan 2021

@sisa_s diky za link, to uz mam nastudovane 😊 mna skor zaujima ako to prebieha na Kramaroch, v ktorý den po prijme sa robi vysetrenie, ako je to s ubytovanim, stravou a pod.

sisa_s
6. jan 2021

@murielaa ahaa, preepac, ja, ze vysetrenie ako prebieha 🙂

deti95060810
6. jan 2021

boli sme... jeden deň vás príjmu, a na ďalší deň spravia v celk. anest. vyšetrenie. Netrvá moc dlho. Po prebudení budeš dieťa pozorovať. Môže sa stať že bude vracať z narkózy. Na ďalší deň ráno ráno pôjdete domov....
Ak kojíš bábo - stravu dostaneš. Ak bábo je na Um - stravu si musíš zabezp. sama.

monnika37
7. jan 2021

@murielaa dobrý deň. . My sme mali vysetrenie ASSR jedno dnove. Prišli sme ráno dali mu do zadku voľačo na uspanie a dr vyšetril . Na obed sme išli domov. Ak by sa to nepodarilo tak až vtedy by sme museli ísť na tri dni.

murielaa
autor
7. jan 2021

Dakujem vam za info, tak uvidim na kolko dni bude nasa hospitalizacia. A vase vysetrenia dopadli v poriadku alebo ste museli este nieco absolvovat?

monnika37
11. jan 2021

@murielaa naše vyšetrenia dopadli tak že syn mal str dne ťažkú poruchu sluchu. Na obe uška. Takže začal kolobeh vyšetrení čakanie na nacuvatka ....no proste je to boj. Teraz má 16 mesiacov a zo stredne ťažkej poruchy sa nejakým zázrakom stala slabá porucha. My sme si totiž všímali že syn sa otáča na zvuky ale vyšetrenia hovorili niečo iné.

ivca88
11. jan 2021

@murielaa nebojte sa, nie je to také ťažké.
Je to iba prispatie, nie narkóza, akú používajú pri operáciách.
Výsledky viete okamžite. Len čo som prišla po malú, tak si ma bral pán doktor a povedal mi že malá nemá žiadnu hodnotu nameranu - 100% strata.
Odporúčam skupinu na Facebooku ,, Dieťa s poruchou sluchu"

murielaa
autor
11. jan 2021

@ivca88 dakujem za prispevok 😊 mali sme ist 03.02.na assr vysetrenie, nakoniec nam to zrusili, vraj este raz spravia merania, a ak sa zas nepodari usko namerat, tak potom uz pojdeme na assr. @monnika37 ja tiez vidim, ze sa maly otaca, reaguje, zlakne sa pri hluku, tak preto som trosku vylakana z toho vysetrenia, ked citam, ze detickam vysli poruchy sluchu a pritom to tak vobec nemusi byt

ivca88
11. jan 2021

@murielaa to je dobre že reaguje.. môže to byť aj slabá porucha sluchu, kde krásne postačí načúvací aparat.
Dnes sa vo väčšine prípadov dá porucha sluchu krásne kompenzovať. Oni pri assr všetko krásne vidia - pri akej frekvencii a akých decibeloch je aktivita mozgu.
Môže sa stať, že má len niektoré frekvencie nižšie.
Moja dcérka má obojstranne kochlearny implantat. Práve ide mať prvé výročie od zapojenia a už rozpráva nejaké jednoduché slová ako havo, mama, ham, bába... A to má 2,5 roka ( čiže 1,5 roka nepočula)...
Keď nám vyšli zlé výsledky, mala som pocit že sa zrútil svet, ale dnes už viem ako čo ...
Tisíce horších diagnóz je. Ja som šťastná, že mala je zdravé rozkošné dievčatko, len s tým rozdielom, že má na uskach procesory ☺️
Ale samozrejme, treba dúfať že sluch bude v poriadku ☺️

julia85
21. feb 2022

@monnika37 ahoj, prosim ta, na toto vysetrenie si sa objednala s dietatom ak nevyslo uz nejake assr predtym? Riesim to aj ja, malinka mi proste neprespi pri tom vysetreni ASSR cca hodinku, dve bez pohybu. Nam bebolo BERA vysetrenim namerane prave usko.

monnika37
21. feb 2022

@julia85 ahoj. Na assr nas objednali ked nam nevedeli namerat uska v normalnej ambulancii . Dali mu sirup aby zaspal tak ho udrzali aspon hodinku aby stihli namerat co trebalo.

julia85
22. feb 2022

@monnika37 a prosim ta, kde? Na Kramaroch? Tiez to momentalne riesim 🥴

monnika37
23. feb 2022

@julia85 ano na kramároch. Treba zavolať na orl telefonicky sa objednat vysvetlit situaciu a oni vas uz navedu. ☺

julia85
23. feb 2022

@monnika37 dakujem velmi 🙏

monnika37
24. feb 2022

@julia85 srdecne 💖