Ahojte...prosím vás kto mate skúsenosti...synovi 3r. Zistili helikobaktera, pedi nás objednala gastro, povedala mi ze pravdepodobne ho budú vyšetrovať hadicou ......bojím sa toho, neviem co nás čaká...prosím vás kto ste boli v Martine. Sú tam dobrí dr .? Ako to tam chodí? Fakt sa musi vyšetrenie robiť hadicou?. Ďakujem
neviem ci hned pri helokobakterovi robia hadicu.
ak by boli tazkosti, ktore sa nelepsuju potom mozno, ale ak teda ma potvrdeneho HB. potom skor nasadia lieky.
u dospelych robia hadicu skor ako hocico ine,a le u deti su opatrenjsi, lebo deti to mozu zle znasat.
mojej robili, ked amla 3,5r a bola uspata. nezvladla by to bez toho, no poznam z etu mamicku dievcatk, ktore mala o 1r menej a dali jej len naladovku a zvladla to.
u oboch bolo podozrenie an celiakkiu, preto hadica.
My sme boli teraz na gastro a len spísala anamnézu, urobila ultrazvukov brucha a pôjde malý ešte na odber krvi a mám priniesť vzorky stolice.
Vravela, že pri takých malých sa snažia vyhýbať hadičkám, ak nie sú vyslovene nutné. A ak, tak robia s oblbovákom alebo v anestéze. Všetko ti lekár vysvetlí krok po kroku 🙂
Pri heliko, ak má potvrdené, sa dávajú lieky, antibiotiká a probiotiká na niekoľko týždňov a potom sa znova robí test (moja skúsenosť). Žiadnu hadičku nedávali.
@alissa1222 prosím co je to ta analgosedacia
Laicky povedané uspia
@majamat no detska mu davala 2x stolicu vyšetriť a oba razy sa to potvrdilo.
na HB sa hadica nerobi. ano da sa potvrdit riamo zo zaludka,a le na co zatazovat dieta, ked sa to da zo stolice a z krvi.
podla mna len spisu anamnezu, popripade si zopakuju odber stolice a krvi a potom nasadia lieky.
Ako ho chces inak poriadne vyšetriť ako fibroskopom ? Ultrasonograf nestačí. Aby som ta upokojila myslím si že sa to robí v analgosedacii. Suseda bola s dcérou,chválila si ich.