Ako prebieha športová prehliadka?

1. dec 2024

Ahojte, ako to prebieha? Čo zo sebou zobrať? Kázali nám iba športovú obuv, fľašu s vodou a uterák. Berie sa aj krv? Máme okrem EKG mať Záťažovy test a vyšetrenie pohybového aparátu.
Synovi stačila doteraz pečiatka od pediatra. Má ísť od jari do iného klubu, tak si to vyžadujú pred prestupom.
Polovicu vraj prepláca aj zdravotná poisťovňa?

gazpalm
1. dec 2024

Nie krv neberu...ja som nebola s detmi cele testy vo vnutri ...ale bicykluju s nejakymi srandami na sebe, meraju, vazia , maju nejaky test na pluca ...do niecoho silno dychali ..moje decka sa tam kazdy rok tesia 😉a to je tak vsade , najprv staci od pediatra a od cca 4-5 tej triedy je treba navstevovat sportoveho lekara kazdy rok...a je to naozaj lepsie, ak deti sportuju , aby boli primerane sledovane...a ano , polovicu ti poistovna preplati

autor
1. dec 2024

@gazpalm čo si beriete zo sebou?

gazpalm
1. dec 2024

Tenisky ,voda, kratasy , dievca sportove veci( kratasove leginy a sportovu lambadu) ak prvy krat tak aj zdravotny zaznam som ja musela ..inak nic

autor
1. dec 2024

1x ideme, záznam máme🙂 nám len tenisky a vodu, Ďakujem

zuzanaam
1. dec 2024

máme skúsenosť z 2 športových ambulancií, krv brali v oboch.

pribinak
1. dec 2024

Synovi krv brali. Bol 2x na testoch

autor
1. dec 2024

@pribinak
@zuzanaam asi sa to líši? My ideme do Ružomberka.
Čo u vás všetko robili?

pribinak
1. dec 2024

To čo tu už popísali, vážili, merali, tlak, brali krv, musel priniesť aj moč, EKG, záťažový test beh a bicykel, kapacita pľúc, spirometria.

zuzanaam
1. dec 2024

ako píše @pribinak, akurát ten záťažový test bol len na rotopede. A ešte by som doplnila, že ako rodič som vypĺňala zdravotný dotazník o dieťati, ale aj chorobách v rodine.

autor
1. dec 2024

Ďakujem

autor
2. dec 2024

Brali mu aj krv, aj moč mu skontrolovali, výška, váha, tlak, EKG v kľude, tuk na takej akože váhe s opierkami, fúkal.do.pristroja, ešte ho dr pozrel v stoji, chrbtica, kĺby kontroloval, potom išiel do druhej miestnosti šlapat. Výsledky má v poriadku.