Ako prebieha laryngitída po záchvate?

meryska
21. dec 2012

Ahoj maminy, mali sme ten prvy zachvat, pohotovost, infusky adt. len mi nikto nevie povedat co cakat dalej... teploty? (dva dni sme nemali a dnes 37,5), kasel a sopliky tiez zacali dnes... kolko budeme soplikovat, teplotovat ? ako to prebieha - vsade su rady len na prve zachvaty a predchadzanie choroby...

katecameron
21. dec 2012

co cakat dalej to je individi ale dolezite je poriadne vyliecit lebo z laryng. casto vznika zapal strednehon ucha ak sa poriadne neprelieci

anibas
21. dec 2012

tak náš 3 r. syn má pravidelne november -december laryn. - opakovane po 2 týždňoch sa to vracia - vieme už najhoršiemu predísť, vždy je nejaký soplík, kašeľ, zachrípnutý hlas, teraz je v MŠ prvý rok a zbierame bacily 😀 😀

marduliena
21. dec 2012

U nas začal záchvat na silvestra minulý rok,strašne mala horučky dýchat sa nedalo kašel strašne nechcem si na to ani pomysliet potom sme brali tabletku prednison to pomohlo a potom to išlo vlhký kašel , aj zvýšena teplota ale to sa dalo zvládnut.

orginal
21. dec 2012

moj syncek ma 6 rokou a laryng sa mu vracia kazdy rok v novembry uz sa toho boijm ale chvalabohu uz viem ako na to vzdy treba mat v miestnosti vlhko a pri tom najhorsom musite otvorit okno vtedy uz chyty ten svoj dych a uz lepsie sa mu bude dychat to ked budete robit tak to sama zistite a este jednu vec som zabudla musi mat vzdy na hrdielku niejaku satku aby mal stalu teplotu na hrdielku

mummy01
21. dec 2012

@meryska po zachvate moze a nemusi byt teplota,my nemavame.Sople a kasel asi tyzden mavala dcera a potom bolo vsetko OK no ale synovi to vzdy skonci zapalom priedusiek a casto aj pluc ☹ .Este som nepocula aby malo dieta z laryn. zapal stredneho ucha,ten byva pri zapale hornych dych.ciest a nie hrtana 😕

meryska
autor
22. dec 2012

@mummy01 kolko vam trvalo to sypanie v noci, maly ma stale okolo 2 v noci ten sypot aj ked uz nie tak hrozny ako prvy krat? a ako sa prejavuje ked mu to leze na priedusky resp. plucka? asi by sme mali skocit zasa na pohotovost ho minimalne popocuvat...

janka2501
1. jan 2013

Ahojte my sme mali zachvat v pondelok rano od 01-03.40hod....mala ma 8 1/2 mes.a prvy krat je chora...dr nam dala fenistil kvapky,calcium inj a stoptussin.a cipky keby bolo najhorsie. Prvy krat mame laryngitidu,starsia dcerka mavala len priedusky v prvom roku...a to sme byvali v nemocnici do jej prveho roka 3-4krat. Teraz neviem ako dlho trva laryngitida, nenemame ziadne teploty nastastie. Aj kasel ustava,a soplik pomay tiez. Dufam ze coskoro bude v poriadku malinka.

valentyne
15. jan 2013

@mummy01. nasa prva skusenost s lar.viedla skoro k zapalu stredneho ucha. Slabo liecena nadcha a bolo. Mala nepotrebovala nasivin, vedela dychat aj bez neho,ale bol. z toho problem.

Inac druha laryngitida lepsia, miernejsi priebeh,ale po par dnoch celonocny kasel -vkuse 6 hodin kaslala, pomohlo pit teple...

rena107
2. jan 2014

@valentyne Neviem či je to tu ešte aktuálne, ale chcem sa spýtať aký kašeľ mala potom tých 6hodín. Prekonali sme už laryngitidu a už 3x sme boli s tým v nemocnici :( hneď keď začne brechavo kašľať tak sa už bojím a radšej idem na pohotovosť. Všetci mi vravia, že to musíme ustáť doma pri otvorenom okne. Tak skúšame aj to - zakašle úplne brechavo kašľať tak hneď ho dám do okna, vlhko v izbe a on pekne spí ďalej......Vôbec neviem odhadnúť dokedy to zvladneme doma a kedy ísť na pohotovosť.

haslerka27
3. jan 2014

ahojte baby,tak ja teraz neviem...mala je zahcripnuta.vcera mala taky zmutovany hlas,dnes je to lepsie.uz len chrraptavo hovori.zeby jej presla?tlacim do nej kalcium 4x denne+ vit.C megadavky.boli sme u doktorky lebo aj kassle vlhko a povedala len zvlhcovat vzduch,cecko,kalcium,na noc fenicstil a cez den mucolytikum- davam mucosolvan 2x denne.je to dobra liecba?dnes vyzera prechladnuto a ma cervene ocka.poradte este nieco.