Ahoj maminy, mali sme ten prvy zachvat, pohotovost, infusky adt. len mi nikto nevie povedat co cakat dalej... teploty? (dva dni sme nemali a dnes 37,5), kasel a sopliky tiez zacali dnes... kolko budeme soplikovat, teplotovat ? ako to prebieha - vsade su rady len na prve zachvaty a predchadzanie choroby...
tak náš 3 r. syn má pravidelne november -december laryn. - opakovane po 2 týždňoch sa to vracia - vieme už najhoršiemu predísť, vždy je nejaký soplík, kašeľ, zachrípnutý hlas, teraz je v MŠ prvý rok a zbierame bacily 😀 😀
U nas začal záchvat na silvestra minulý rok,strašne mala horučky dýchat sa nedalo kašel strašne nechcem si na to ani pomysliet potom sme brali tabletku prednison to pomohlo a potom to išlo vlhký kašel , aj zvýšena teplota ale to sa dalo zvládnut.
moj syncek ma 6 rokou a laryng sa mu vracia kazdy rok v novembry uz sa toho boijm ale chvalabohu uz viem ako na to vzdy treba mat v miestnosti vlhko a pri tom najhorsom musite otvorit okno vtedy uz chyty ten svoj dych a uz lepsie sa mu bude dychat to ked budete robit tak to sama zistite a este jednu vec som zabudla musi mat vzdy na hrdielku niejaku satku aby mal stalu teplotu na hrdielku
@meryska po zachvate moze a nemusi byt teplota,my nemavame.Sople a kasel asi tyzden mavala dcera a potom bolo vsetko OK no ale synovi to vzdy skonci zapalom priedusiek a casto aj pluc ☹ .Este som nepocula aby malo dieta z laryn. zapal stredneho ucha,ten byva pri zapale hornych dych.ciest a nie hrtana 😕
Ahojte my sme mali zachvat v pondelok rano od 01-03.40hod....mala ma 8 1/2 mes.a prvy krat je chora...dr nam dala fenistil kvapky,calcium inj a stoptussin.a cipky keby bolo najhorsie. Prvy krat mame laryngitidu,starsia dcerka mavala len priedusky v prvom roku...a to sme byvali v nemocnici do jej prveho roka 3-4krat. Teraz neviem ako dlho trva laryngitida, nenemame ziadne teploty nastastie. Aj kasel ustava,a soplik pomay tiez. Dufam ze coskoro bude v poriadku malinka.
@mummy01. nasa prva skusenost s lar.viedla skoro k zapalu stredneho ucha. Slabo liecena nadcha a bolo. Mala nepotrebovala nasivin, vedela dychat aj bez neho,ale bol. z toho problem.
Inac druha laryngitida lepsia, miernejsi priebeh,ale po par dnoch celonocny kasel -vkuse 6 hodin kaslala, pomohlo pit teple...
@valentyne Neviem či je to tu ešte aktuálne, ale chcem sa spýtať aký kašeľ mala potom tých 6hodín. Prekonali sme už laryngitidu a už 3x sme boli s tým v nemocnici :( hneď keď začne brechavo kašľať tak sa už bojím a radšej idem na pohotovosť. Všetci mi vravia, že to musíme ustáť doma pri otvorenom okne. Tak skúšame aj to - zakašle úplne brechavo kašľať tak hneď ho dám do okna, vlhko v izbe a on pekne spí ďalej......Vôbec neviem odhadnúť dokedy to zvladneme doma a kedy ísť na pohotovosť.
ahojte baby,tak ja teraz neviem...mala je zahcripnuta.vcera mala taky zmutovany hlas,dnes je to lepsie.uz len chrraptavo hovori.zeby jej presla?tlacim do nej kalcium 4x denne+ vit.C megadavky.boli sme u doktorky lebo aj kassle vlhko a povedala len zvlhcovat vzduch,cecko,kalcium,na noc fenicstil a cez den mucolytikum- davam mucosolvan 2x denne.je to dobra liecba?dnes vyzera prechladnuto a ma cervene ocka.poradte este nieco.
co cakat dalej to je individi ale dolezite je poriadne vyliecit lebo z laryng. casto vznika zapal strednehon ucha ak sa poriadne neprelieci