Ahojte. Prosím vás vie mi niekto povedať, ako prebieha gastroenterologické vyšetrenie u detí? Nemyslím malé bábätka, ale staršie deti, konkrétne syn má 7 rokov. Dávajú aj deťom tie hadičky? Ďakujem
@albi3008 ja som bola v 8mich rokoch na hadičkách, aj na gastro aj na kolono....neuspavali ma ani nič. Robili mi to pri vedomí, kolonoskopiu nedokončili - lebo ako male decko, velmi ma to bolelo a plakala som jak tur, tak to odložili a dokončili pri celkovej anestézii.
@somtuporady
@mmoonna ďakujem vám. Nás trápil kašeľ, mesiac bol syn doma. Zistili mu na plucnom mykoplazmi. Nasadili antb a po liečbe výsledky v poriadku. No ešte počas liečeby nás poslala na krčné, imunológiu a gastro. Žiaľ nám dali termín az mesiac na to (čiže teraz). Syn je uz v poriadku, no pľúcna povedala, ze uz nech má komplexné vyšetrenia. Na krcnom mi zas dr vravela, ze načo nás posiela, ked sa potvrdili mykoplazmi, liečil sa a výsledky sú ok. Preto chcem vedieť, ako prebieha to gastro, lebo ak aj takým deťom dávajú hadičky, nebudem ho trápiť a stresovať. Určite mu to nedám.
Ahoj, ale zase tie hadičky nedávajú všetkým deťom. Ja som tam bola so synom. Mal vtedy len asi štyri mesiace. On kakal krv a bola som riadne vystrašená. Detská lekárka mi stále hovorila, že má trhlinku v zadočku. Ale trvalo to asi mesiac, okrem toho strašne často kakal a mal až do krvi zaparenú ritku. Potom mala naša lekárka dovolenku, boli sme u zastupujúcej a tá nás hneď vyslala na gastro, že žiadnu trhlinku nemá. No a na gastre mu len urobila sono a podľa príznakov skonštatovala, že to bude alergia na bielkovinu kravského mlieka. Zmenila mu mlieko a je v poriadku. Takže si myslím, že na to prvé vyšetrenie choď a uvidíš, čo ti povie. Nebudú mu hneď dávať hadičky, to by musel byť nalačno a to by ste dopredu vedeli, že mu to idú robiť. A keďže mu teraz už nič nie je, tak podľa mňa sa s ňou len porozprávate.
@albi3008 na konzultáciu podľa mňa v pohode choď aj s malým, oni ti nespravia tie vyšetrenia na počkanie, ak by chceli objednať odmietnes, a pri najhoršom mu pomačkaju brucho či ho neboli na dotyk, spravia výter, neboj nebudú ho trápiť 🤗
Moja neter mala asi deväť rokov, keď jej najprv z krvi zistili protilátky na celiakiu. Preto išla na gastro a tam jej dávali aj tú hadičku. Ale nie pri plnom vedomí, myslím, že jej dávali rajský plyn alebo niečo také. Zvládla to v pohode. Odvtedy už na tú hadičku nebola, chodí už len na krv na kontroly. Držím prsty