Prosim Vas,vie mi niekto povedat ako prebieha prve endokrinologicke vysetrenie u deti? S dcerou skoro 5r.mame ist na toto vysetrenie. Sestricka nam kazala prist nalacno,vypit jeden pohar vody. Objednala nas na 9.30h-10h s tym,ze utz jej budu robit 10.30h. Odbery nespominala,tak neviem preco nalacno?! Nemate skusenost? Dakujem.
@simsalabim ked vam brali krv,tak o vysledky ste si len volali,ci ste isli zase na kontrolu?ja ked som chodila so sebou,tak mne brali krv skor a potom ma az objednali.mohla mi sestricka povedat,ze budu brat krv,jaaaj.nespominas si,ze ci vela brali,lebo u dospeleho 2 skumavky😞dakujem za info😘aspon ja sa na to nejak pripravim aj penazenku,lebo urcite budeme kupovat lego,alebo inu hracku😂hlavne nech to mame rychlo za sebou !!!
@vlocka2506 nepamatam si, kolko skumaviek. Vysledky nasa dr. spolu so spravou, terminom kontroly a receptom posiela postou, nemusime tam znova chodit.
@vlocka2506 aj my tak, ako je tu uz opisane, nemusi byt nalacno, len rano si nema davat endo liek. Skumavku dr.berie jednu. Vy ked idete prvykrat mozno bude robit aj krvny obraz, tak asi preto nalacno
My sme boli na prvom vysetreni na endokrino a priniesli sme vysledky tsh od obvodnej, co bolo zvysene, tak nam hned dala lieky..je tento postup spravny? Myslela som, ze budu brat podrobnejsi rozbor krvi na sz, sono nam dali az o 8 tyzdnov, cize len tak sfleku ,ze latentna hypotyreoza...ja som si myslela, ze aj jod z krvi bude zistovat, lebo dcera konzumovala nejodidovanu sol asi 3 mesiace a potom struma zvysene tsh...doktorka to neriesila a supla hned lieky....mam chut ist k inej lekarke
Dobrý deň baby chcem sa opýtať malý ste niektorá z vás podobné riešenie ako je toto .. dcéra je skoro 5 ročná má mať prvé endirinologicke vyšetrenie ako to vyšetrenie prebieha a či je nutné ostať hospitalizovaný s týmito vyšetreniami
@barborabotosova hospitalizácia určite nie. U nás to bolo tak, že prvýkrát sme odbery absolvovali u našej pediatričky dodatočne po vyšetrení na endokrinologii. My sme tak chceli, že odbery zo žily lepšie zvládne ako u neznámej dr. Akurát poslali nás na utz a potom spätne sme sa vrátili do ambulancie, kde si ju povážili, zmerali, tuším aj krvný tlak merali, potom rodinná anamnéza + pýtala sa či nemá nejaké tažkosti a tak pod.
@vlocka2506 ja myslim, ze budu brat krv. Dcere brali - ale nemusela byt nalacno. Potom sa nas na vselico povypytovala (rodinna anamneza, vyska, vaha, stravovanie, ako znasa namahu, ci jej niekedy tlcie srdce, ci je zimomriva...., vysetrila ju hmatom krk, pohladom na telo cca 2 sekundy ( stylom kuk do gatiek, kuk pod tricko, co som ocenila, dcera sa hrozne hanbi), potom ultrazvuk. Takto prebiehalo u nas.