Ahoj. Ako prebieha endokrinologicke vysetrenie u babatka? Preco bi malo byt nalacno a kolko to trva?idem s malou v marci koli mojej tehu cukrovke som zvedava ako to bude vsetko.skus vysvetlit babatku ze musi vydrzat nejest ach jo ktovi kolko budeme cakat kym prideme na radu..to bde den..
@zdenin neviem ci ides na kramare ale je to tam tak ze najprv beru sestricky deti na odbery... ak maju naplanovane... a potom sa caka na vysetrenie... takze kludne po odbere ju mozes nakojit....
inak vysetrenie spociva v odbere krvi a premerani a prevazeni babetka...
@maznacik007 idem na antolsku uff skadial beru krvicku?
@zdenin mojmu normalne z ruky ale my sme vacsi a mame diagnozu inu... ale ked som chodila s nimi ked boli este maly... teda s dcerou ona chodila dva roky na tie poradne pre patolog. novorodencov ci ako sa to volalo.. tak brali tak malickemu dietatku z hlavicky...
ale to nic neni uvidis... netreba stresovat...
my chodime stale na endokrenologiu koli stitnej zlaze od narodenia a som prekvapena ze mate ist na lacno lebo mi sme nikdy nemuseli a chodievame pravidelne uz 5 rokov kedze mala sa mi narodila s poruchou stitnej zlazy ....a krv jej beru stale z rucky zo zili ...
@monikajaco prosim Ta ako sa to u malickej prejavovalo od narodenia? ako jej na to prisli? a mate aj vy v rodine poruchu so stitkou? dakujem
@bodkakroneisl prisli jej na to na 4 den po narodeni .. brali jej krv ako novorodeniatku na 4 hlavne a najrozsirenejsie vrodene chyby u novorodeniat a medzi nimi je aj porucha stitnej zlazy ... prisli vysledky zle a museli sme hned naspet do nemocnice absolvovala kopec vysetreni a nasadili jej hormony .... vtedy sme museli ist komplet vsetci na vysetrenia aj ja a moja rodina cela aj moj mm a jeho cela rodina ... vtedy sa prislo zase na to ze moj mm je nositelom genu a cela jeho rodina (zeny) je to len u zien sa to prejavilo a su na hormonoch tiez .... vtedy sa vela vysvetlilo lebo mali ako jeho sestry aj mama problemy stale zo stolicou s vlasmy s naladovostou je toho kopec ... nikdy som nevedela ze je stitna zlaza taka dolezita ... a teraz cakame druhe dievcatko a bude mat to iste pretoze vsetky dievcata co moj drahy splodi to po nom zdedia ... ale teraz uz nestresujem pretoze to nieje choroba ale stav ... berie 2 tabletky kazdy vecer a je uplne ako ine deti ..niako sa to na dietati neprejavy ak sa to podchyti zavcas .. my sme boli najprv v soku pretoze to nikto nemal v rodine ani u nas ani u mojho mm az pri nasej malej sa vsetko ukazalo takze to moze prekvapit hocikoho ... ja som len stastna ze som v zahranici a ze tu sa taketo tasty robia velmi skoro ..ked som potom sla k nasej lekarke tak ta bola uplne unesena ze wau ze u nas to trva a cim neskor tym to moze byt potom narocnejsie bre babetko vsetko dohnat .... ale ja som to nemala z tehotenskej cukrovky tak neviem ci sa ta to vobec bude neako tykat ... 🙂
@monikajaco Moni dakujem Ti..pytala som sa preto, lebo mne vybrali stitku pred stvrtrokom a mam syna 3 rocneho, tak ze ma to zaujimalo....
@bodkakroneisl v pohode ;) ale na chlapcov sa to neprenasa len na dievcata ... tie to dedia po rodicoch na 99.5 %
Ahoj,my sme boli skrz pozitivny novorodenecky skrining,odber nebol nalacno,krvicku brali z kubitalnej jamky a tiez sme boli v Petrzalke
Ahojte mamicky chcem sa spytat idem na endokrinologicke vysetrenie s dvojrocnou dcerkou a chcela by som sa vas spytat ci musi ist na lacno lebo sestricka nas iba objednala na urcity datum a nic viac nam nepovedala. Dakujem za odpovede vopred.
Ak nepovedala že treba tak určite nie. Ja keď chodím na endo (so sebou) tak nikdy nie na lačno a vždy mi berú krv
Ahoj ja mam 4 ročne dievčatko a minuli týžden sme boli v nemocni lebo je klesol cukor krvi a poslali nas na endologcke vyšetrenie prosím napsite mi mali ste uz niekto skúsenosť velmy sa bojím neviem preco jej tak klesol cukor ani ma nevnímala a ked jej dali infúziju tak sa mi prebrala
Nam na to prisli este v porodnici a po 11tich dnoch nas prevazali na kramare tam nas hospitalizovali a bola na vseliakych vysetreniach , po zisteni jej nastavili liecbu . teraz mame este len dva a pol mesiaca 🙂 bola taka dost spava , nevedeli preco ale zistilo sa to sonom mozgu .
@inull5
Caute, asi sa sem uz dlho nikto nevyjadroval ale mam otazocku. My ideme na endokrinologiu 6 sept ale 5 sept by sme mali byt ockovane. Neviem ci to ma vyznam ak jej budu na endo brat krv... ideme tam prvykrat a nechcem prehlasit vysetrenie lebo to trva 4 mesiace kym nas zoberu... ockovanie skusim prehlasit ale aj to treba spravit uz coskoro lebo dovrsi 18ty mesiac... ide o ockovanie medzi 15-18mes, bolo odlozene pre horucky... ak niekto vie poradit prosim budem rada! Dik
@zdenin musis sa opytat, kolko presne pre odberom krvi nemozes kojit. ci o polnoci, ci staci nekojit tri hodiny...