Prosím vás, mám doma 2 týždňového novorodenca, má trošku zapálené očká, kto používal tieto kvapky ako by som ich mala používať, koľkokrát denne kvapnúť takému malinkému bábatku?
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/oph...
bylinky by som nedávala,môžu byť alergénom, O-sept. dávaj 4-5x denne do každého oka 1-2kv., ak nebudeš badať zlepšenie,treba ísť na očné vyš.
v porodnici ak maju drobci zapalene ocka tam kludne vykvapkaju pol flasky. My sme vytierali aj teplou prevarenou vodou. zvyklo to pomoct
repík ani kamilky sa nesmú, dávaj 4x denne po 1 kvapke
Vraj je dobre kvapnut materske mliecko,vraj
pred kvapnutím lieku najprv poutieraj očká od prípadných zaschnutých hnisavých "kapríkov" - odličovací tampón namoč do prevarenej vody a poutieraj očká, na každé očko použi nový tampón aby si infekciu neprenášala z oka na oko. Kvapky dávaj min3x denne ráno, na obed a večer po kúpaní. Najlepšou polohou na kvapkanie je keď si dáš na rovnej podložke (posteľ, koberec na zemi) dieťa medzi svoje nohy - ty si sadneš narovnáš nohy a dieťa si položíš hlavou k panve medzi stehná a nohami rovnobežne s tvojimi. Rúčky dieťaťa jemne pridržíš pod svojimi stehnami aby ti dieťa nevyrazilo z ruky liekovku. Takto ho máš bezpečne fixované a môžeš mu podať lieky - do nosa, oka a pod. Spodné viečko oka jemne potiahneš a kvapneš 1-2kvapky lieku - hotovo. 🙂
ahojte. mozu sa tieto kvapky kvapkat aj bez rady lekara? moja dcerka ma skoro dva tyzdne a dnes sa jej zacalo zalepovat ocko
@celkom_nestastna Skús najskôr umývať s repíkovým alebo kamilkovým odvarom - ak ich má len trošku zapálené. Nepoužívaj hneď chémiu.... 😉