Ahojte žienky, mám taký problém a chcem vedieť či máte skúsenosť a ak áno tak akú...Malinkej vyšetrovali moč a zistili, že nieje v poriadku, tak mi včera volali, že dnes mám prísť, avšak zastupovala iná doktorka a tá povedala že ten moč bol infikovaný, pretože som ho nedenzifikovala tzv. Betadinom, tak som ho mala kúpiť a v Pondelok prísť s novým močom no v pribalovom sa píše...Použitie u nedonosených novorodencov, novorodencov a dojčiat sa neodporúča. Ak je použitie uvedeného lieku potrebné, môže sa uskutočniť po individuálnom zvážení a pod stálym lekárskym dohľadom. V ostatnej pediatrickej populácii sa má použitie jódovaného povidónu obmedziť na minimum. A že lekár má kontrolovať štítnu žľazu, avšak tá doktorka na mňa len nahučala, a nič mi nepovedala, aj to tam píšu, že môže spôsobiť popáleniny a že má byť na danom mieste 15-30 sekúnd, a ja jej tým mám dezinfikovať pipinu vnútri medzi pyskami... Teraz som ostala dosť na vážkach, či jej neublížim. Používali ste to? Máte skúsenosti?? Ďakujem za rraadu/skúsenosť 😩🤗
nikdy som pri odbere moču dievčatkám nerobila takúto dezinfekciu, ani nič také mi lekárka nekázala
@nikola1998 nepíšeš ako staré máš dieťa....u nás kázala osprchovať sa a stredný prúd ranného moču chytiť do sterilnej skúmavky....stačí že chytíš zle vrchnák sterilnej skúmavky a sú tam baktérie...
to počujem prvýkrát,ale môžeš použiť riedený betadine tak 10% ný,ten dávame aj do oka...riediť prevarenou vychladnutou vodou
@nikola1998 keď mal syn necelé 2 mesiace boli sme so zápalom moč. mechúra v nemocnici, opakovane som mu musela chytať moč do skúmavky. Vždy predtým prišla sestra, vydezinfikovala mu pipika s niečím priesvitnym, neviem co to bolo ale smrdelo to ako lieh, no malý nikdy neplakal ani sa nejavil že by mu to bolo nepríjemné. No betadine nikdy nepoužili. A keď som chytala moč doma, kazali mi ho predtym len umyť mydlom. Takže ja na tvojom mieste by som jej ju s betadinom nemazala. Poumyvaj ju poriadne a hotovo.
Osprchovať, aby boli genitálie čisté a odobrať stredný prúd moču.
Toto som ešte ani nepočula a to sme moc odovzdávali x krát dokonca aj keď sme boli v nemocnici. No skus ešte skupinu zdravotníci na mk
@nikola1998 ja som tiez umyla detskym mydlom ziadna dezinfikacia
Ale hlúposť... Stačí umyť.
Moja sestra je zdravotacka. Staci umyt genitalie mydlom, urcite netreba nieco tak silne.