Ako použiť Betadine pred odberom moču u detí?

nikola1998
20. dec 2019

Ahojte žienky, mám taký problém a chcem vedieť či máte skúsenosť a ak áno tak akú...Malinkej vyšetrovali moč a zistili, že nieje v poriadku, tak mi včera volali, že dnes mám prísť, avšak zastupovala iná doktorka a tá povedala že ten moč bol infikovaný, pretože som ho nedenzifikovala tzv. Betadinom, tak som ho mala kúpiť a v Pondelok prísť s novým močom no v pribalovom sa píše...Použitie u nedonosených novorodencov, novorodencov a dojčiat sa neodporúča. Ak je použitie uvedeného lieku potrebné, môže sa uskutočniť po individuálnom zvážení a pod stálym lekárskym dohľadom. V ostatnej pediatrickej populácii sa má použitie jódovaného povidónu obmedziť na minimum. A že lekár má kontrolovať štítnu žľazu, avšak tá doktorka na mňa len nahučala, a nič mi nepovedala, aj to tam píšu, že môže spôsobiť popáleniny a že má byť na danom mieste 15-30 sekúnd, a ja jej tým mám dezinfikovať pipinu vnútri medzi pyskami... Teraz som ostala dosť na vážkach, či jej neublížim. Používali ste to? Máte skúsenosti?? Ďakujem za rraadu/skúsenosť 😩🤗

pribinak
20. dec 2019

Moja sestra je zdravotacka. Staci umyt genitalie mydlom, urcite netreba nieco tak silne.

janettdamian
20. dec 2019

nikdy som pri odbere moču dievčatkám nerobila takúto dezinfekciu, ani nič také mi lekárka nekázala

mogaa
20. dec 2019

@nikola1998 nepíšeš ako staré máš dieťa....u nás kázala osprchovať sa a stredný prúd ranného moču chytiť do sterilnej skúmavky....stačí že chytíš zle vrchnák sterilnej skúmavky a sú tam baktérie...

janinah
20. dec 2019

to počujem prvýkrát,ale môžeš použiť riedený betadine tak 10% ný,ten dávame aj do oka...riediť prevarenou vychladnutou vodou

nikpa
20. dec 2019

@nikola1998 keď mal syn necelé 2 mesiace boli sme so zápalom moč. mechúra v nemocnici, opakovane som mu musela chytať moč do skúmavky. Vždy predtým prišla sestra, vydezinfikovala mu pipika s niečím priesvitnym, neviem co to bolo ale smrdelo to ako lieh, no malý nikdy neplakal ani sa nejavil že by mu to bolo nepríjemné. No betadine nikdy nepoužili. A keď som chytala moč doma, kazali mi ho predtym len umyť mydlom. Takže ja na tvojom mieste by som jej ju s betadinom nemazala. Poumyvaj ju poriadne a hotovo.

zuzi0911
20. dec 2019

Osprchovať, aby boli genitálie čisté a odobrať stredný prúd moču.
Toto som ešte ani nepočula a to sme moc odovzdávali x krát dokonca aj keď sme boli v nemocnici. No skus ešte skupinu zdravotníci na mk

babi81
20. dec 2019

@nikola1998 ja som tiez umyla detskym mydlom ziadna dezinfikacia

simca06022011
20. dec 2019

Ale hlúposť... Stačí umyť.