Ako postupovať so stravou po hnačke?

sonabart
13. júl 2012

Dobry den, rada by som sa spytala ako postupovat so stravou po hnacke. Moj syn ma 16 mesiacov. Par dni mal hnacku a teploty. Drzali sme dietu, ale dnes uz 3 den odmieta cokolvek z dietnej stravy. Stolicu ma uz 1,5 dna hustejsiu a je bez teploty. Mozem mu ponuknut normalne jedlo co jedol predtym? Moze spenat, brokolicu? Este nevieme co bola pricina, ci virus alebo len zubky, pretoze mu idu zubky a riedku stolicu nemal castejsie ako 2 x denne. Dakujem za odpovede. Sona

vefi89
13. júl 2012

@sonabart áno, už môže papať normálne, len daj pozor, aby nezjedol príliš veľa vlákniny, aby sa mu hnačka nevrátila späť

zaz1
13. júl 2012

ahoj.každe dieťatko je ine.ja mam skusenosť taku že ked išli našej dcerke zubky,tak mala riedku stolicuaž kým neboli zubky vonku.Ak nemá tvoje dieťatko bolesti bruška a ine problemy,kludne mu davaj normalnu stravu a redšie hovienko nepovažuj za problém.Nám pomohlo dosť na masaž zubkov ,v lekarni je to kupiť za 2 eurá,nadstavec na prst,z jednej strany su guličky a z druhej kefka,ja som s tym dcerke masirovala dasna a držala aj hodinu,potom už si to zobrala sama do duk a okusovala to.Je to pevná guma tak prehltnuť a oskusnut sa jej nepodarilo nič.Hlavne aby malo dieťa pitný režim.A možeš mu dať žuvať detske chrumky-Pombar.s tym sa zabaví aj sa mu budu dasienka masirovať.Nech už to máte za sebou ,želáme vám všetko dobré 🙂

halienka
13. júl 2012

Už môžeš prejsť na normálnu stravu, len sa ešte chvíľu vyhýbaj takým tým dráždivým, nafukovacím a ťažkým jedlám, ako kapusta, strukoviny, karfiol, vysmážané jedlá, tiež ešte chvíľu opatrne s celozrnými výrobkami (hrubou vlákninou). Môžeš skúsiť na obnovu črev. flóry Biogaiu kvapky, alebo prirodzenejšie jogurty z obsahom živých kultúr 🙂

zuzanapistalka
13. júl 2012

katren ďakujem za tip 🙂 od zajtra skúsim nasadiť poriadnu diétu. aj my hnačkujeme, s menšími či väčšími prestávkami už 3 týždne, najhoršie je to posledné tri dni, lebo mi odmieta akúkoľvek stravu, iba dojčím. teda väčšinou, cukríky, lízatká a dnes aj suchý rožok neodmietol 😉 ...odmieta mi aj hylak, o smecte ani nehovorím ( to sa nesmiem ani priblížiť), akékoľvek probiotiká, proste nič, čo by mal dať do úst. dávam aspoň hylak, aj keď násilím.

pingu1
13. júl 2012

opatrne. hlavne probiotika

latvia
14. júl 2012

ja by som spenat alebo brokolicu robila v kombinacii s dietnou stravou, cize varena ryza, zemiak alebo mrkva s brokolicou , spenatom, aspon aby jedna "zapchavacia" zlozka bola stale v strave. takisto osupane jablcko a banan by som kombinovala s inymi sladkymi vecami. a inac ako pisu baby vyssie, pomaly, hlavne probiotika, nic tazke.a davat pozor aj na tekutiny, cajiky, menej dzusov