Dobry den, rada by som sa spytala ako postupovat so stravou po hnacke. Moj syn ma 16 mesiacov. Par dni mal hnacku a teploty. Drzali sme dietu, ale dnes uz 3 den odmieta cokolvek z dietnej stravy. Stolicu ma uz 1,5 dna hustejsiu a je bez teploty. Mozem mu ponuknut normalne jedlo co jedol predtym? Moze spenat, brokolicu? Este nevieme co bola pricina, ci virus alebo len zubky, pretoze mu idu zubky a riedku stolicu nemal castejsie ako 2 x denne. Dakujem za odpovede. Sona
ahoj.každe dieťatko je ine.ja mam skusenosť taku že ked išli našej dcerke zubky,tak mala riedku stolicuaž kým neboli zubky vonku.Ak nemá tvoje dieťatko bolesti bruška a ine problemy,kludne mu davaj normalnu stravu a redšie hovienko nepovažuj za problém.Nám pomohlo dosť na masaž zubkov ,v lekarni je to kupiť za 2 eurá,nadstavec na prst,z jednej strany su guličky a z druhej kefka,ja som s tym dcerke masirovala dasna a držala aj hodinu,potom už si to zobrala sama do duk a okusovala to.Je to pevná guma tak prehltnuť a oskusnut sa jej nepodarilo nič.Hlavne aby malo dieťa pitný režim.A možeš mu dať žuvať detske chrumky-Pombar.s tym sa zabaví aj sa mu budu dasienka masirovať.Nech už to máte za sebou ,želáme vám všetko dobré 🙂
skus pozriet aj tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recepty-na-hnacky-co-im-varit/
Už môžeš prejsť na normálnu stravu, len sa ešte chvíľu vyhýbaj takým tým dráždivým, nafukovacím a ťažkým jedlám, ako kapusta, strukoviny, karfiol, vysmážané jedlá, tiež ešte chvíľu opatrne s celozrnými výrobkami (hrubou vlákninou). Môžeš skúsiť na obnovu črev. flóry Biogaiu kvapky, alebo prirodzenejšie jogurty z obsahom živých kultúr 🙂
katren ďakujem za tip 🙂 od zajtra skúsim nasadiť poriadnu diétu. aj my hnačkujeme, s menšími či väčšími prestávkami už 3 týždne, najhoršie je to posledné tri dni, lebo mi odmieta akúkoľvek stravu, iba dojčím. teda väčšinou, cukríky, lízatká a dnes aj suchý rožok neodmietol 😉 ...odmieta mi aj hylak, o smecte ani nehovorím ( to sa nesmiem ani priblížiť), akékoľvek probiotiká, proste nič, čo by mal dať do úst. dávam aspoň hylak, aj keď násilím.
opatrne. hlavne probiotika
ja by som spenat alebo brokolicu robila v kombinacii s dietnou stravou, cize varena ryza, zemiak alebo mrkva s brokolicou , spenatom, aspon aby jedna "zapchavacia" zlozka bola stale v strave. takisto osupane jablcko a banan by som kombinovala s inymi sladkymi vecami. a inac ako pisu baby vyssie, pomaly, hlavne probiotika, nic tazke.a davat pozor aj na tekutiny, cajiky, menej dzusov
@sonabart áno, už môže papať normálne, len daj pozor, aby nezjedol príliš veľa vlákniny, aby sa mu hnačka nevrátila späť