Ako postupovať pri zabehnutí tekutinou ?

july0
3. máj 2023

Ahojte prosím o radu skusenejších mám čo robiť keď zabehne tekutina lebo synovi (1,5r) dávam každé ráno a večer sirup na lyžičke a stáva sa že prehltne a začne sa dusiť no a začne stále prehltať za sebou žiadny kašeľ a žiadny nádych no a ja ho len pobúcham po chrbte ale to už má červenú tvár a ja nie ďaleko od infarktu. Máte overenú nejakú metódu ? a ešte otázka, tiež vaše deti prehĺtali stále za sebou keď im zabehla voda ? Už sa mu to stalo aj v noci keď mu raz slina zabehla, neviem ako by to dopadlo keby ho nepočujem, lebo dobehla som za ním a už len prehĺtal a žiadny nádych.

anickabasnicka
3. máj 2023

nám radila sestřička, že při zaběhnutí tekutinou je dobré u menších dětí zvednout obě ruce nad hlavou, dítě samozřejmě nesmí ležet. prý se tak rozevřou více dýchací cesty a dítě tak může lépe tu tekutinu vykašlat ven. při vdechnutí věci nebo tuhé stravy jedině bouchnout pěstí mezi lopatky.....určitě bych to dítě zvedla , ale nejsem si jistá, jestli je lepší poloha hlavou dolů nebo naopak. určitě se porad s doktorkou. a ten sirup bych dávala po menších dávkách. aby měl čas to spolknout. možná i stříkačkou, aby jsi to mohla postupně pomalu dávkovat.a spíš na bok pusy než přímo na jazyk, aby si to dítko ten sirup samo poslal dál

jane1987
3. máj 2023

@july0 davajte striekackou do licka, kludne i na viackrat. Ak sa Vam to nezda, vypytajte sa na orl vysetrenie.

babulkomale
3. máj 2023

@july0 ten sirup musis davat tak ze mu das lyzicku akoby nizsie aby trosku predklonil hlavu a nech otvori pusu a lyzicku musis akoby "posadit" dopredu na jazyk a len trosku naklonit do pusinky. Vtedy nelejes priamo do hrdla a stihne to absorbovat do ust a prehltnut.

simca06022011
3. máj 2023

Dávaj mu to striekačkou.