Ako postupovať pri horúčkach?

evahunkova15
1. aug 2024

Ahojte dcérka má 3 mesiace dnes ráno mala prvé očkovanie… horúčky nemala zatiaľ ale o 21:00 sme jej zmerali lebo bola teplejšia a mala v ritke 39 teplotu po odčítaní 38,5 dali sme jej polovičku paralenoveho cipku ale nejako nevidím že by zaberal … kedy by som jej mohla dat Nurofen sirup ? Až po tých 6 hodinách ? A ako mám postupovať ďalej… chce spinkat má unavene očká a nejde jej to je taka umrnčana…

petamich
1. aug 2024

lieky s rozdielnymi ucinnymi latkami mozes striedat po 3 alebo 4 hodinach (prisposobit tomu davkovanie), cize ak si dala paralen, po 3 hodinach mozes dat nurofen

do 38.5 nasa pediatricka radi nezrazat antipyretikami, takze ak jej kleslo pod 38.5 tak by som zvazila ci vobec treba

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich aha dakujem teda teraz zaspala ako sa prebudí skúsim zmeriat zase a podľa toho teda uvidíme…

petamich
1. aug 2024

@evahunkova15 drzim paste! 🤞🏻 nech uz to nevyskoci, potom Nurofen ak mas sirup, davkuj podla internetu (cca. vaha deleno 2), na krabicke je zle davkovanie

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich ako to že na krabičke je zle dávkovanie malu dnes vážili a mala 5170g a tam je písané že 5kg 2,4ml myslím … tak podľa toho teda nemám dávať ?

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@evahunkova15 pretože aj keď dam 5170g tk to vychádza na 2,5ml nie ?

petamich
1. aug 2024

@evahunkova15 odfotis mi krabicku? lebo ja mam, ze pre 5kg dieta je denna davka 5 ml - co ked rozdelis na 3 davky (kazdych 8 hodin), tak ti vyjde 1.6 co je malo a potom to nezaberalo drobcom (pripajam fotku), mozno mas novsiu sarzu (toto je dlhorocny alebo bol dlhorocny problem a najdes k tomu x clankov) ale mozno to uz opravili ak mas 2.5 pre 5 kg dieta

nikolk0
1. aug 2024

Stiahnutá foto z instagramu detskej pediatričky , najnovšie dávkovanie nurofenu

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@nikolk0 Ano toto mi dala moja pediatrička 5kg 2,1ml sirupu teraz som to pozerala a nasla som to

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich to čo poslala nikolk0 tak to mám od pediatricky k tomu sirupu nurofen že podľa toho jej mám dávať …

petamich
1. aug 2024

@evahunkova15 no tak na krabicke je zle davkovanie a netreba ist podla neho - preto pisem krabicka a nie pomocka od pediatricky, ktoru som netusila, ze mas 🙂

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich dolu máš napisane že dávkovanie keď vzniká horúčka po očkovaní 2,5ml a na tom čo mi dala pediatrička je 2,1ml tak ja neviem asi dam 2,1ml a hotovo

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich no ja by som jej dala 2,5ml keby si mi nepovedala že tam je zle dávkovanie na krabičke takze ďakujem🙏

petamich
1. aug 2024

@evahunkova15 ja som vzdy davala podla vahy, teraz sme boli s malym na ockovani, ma 16 kg akoze co by mu zabralo tych 2.5 ml na 39 horucku co mal 😵‍💫😵‍💫

nam vacsinou stacila jedna davka po ockovani a bolo dobre, tak verim, ze to je aj vas pripad 🍀

petamich
1. aug 2024

@evahunkova15 ja uz som sa potesila, ze opravili krabicku 😂

olusik112
1. aug 2024

Stiahnuť horučku možeš aj ochladzovanim obkladmi. Vyvetrať, obliect tenke lahke oblečenie, nezakryvať, osprchovať, gelovy obklad je tiež fajn.

evahunkova15
autor
1. aug 2024

@petamich no Vidis… strašne je že ešte aj pre babatka davaju klamné krabicky od liekov … taka zena čo nevie keď zrazu dieta dostane horúčky a nevie sa nahodou s niekym poradiť alebo niečo .. tak da co vidi na krabičke a aj to da zle lebo oni davaju zle dávkovania pre babatka v tejto dobe kašlú na ľudí dospelých a už aj na babatka ved kam ta doba speje

evahunkova15
autor
1. aug 2024

A toto je tiez blbosť tak na striekačke je 2ml a 2,5ml a teraz jak mám vedieť kde je presne 2,1ml takto asi ?

evahunkova15
autor
1. aug 2024
luliu
1. aug 2024

@evahunkova15 odhadom, ale kľudne jej môžeš dať aj 2.5 ml podľa vahy

evahunkova15
autor
1. aug 2024

Všade píšu inak … ale myslím si že keď jej dam presne kde zacina na 2.5ml to l tak to by mohol byt ok ved tam píšu inak a tam inak … tak ja jej takto

evahunkova15
autor
1. aug 2024

Kde je ta čiarka