Ako posilňujete imunitu u 1,5-ročnych deti?

honey666
27. apr 2023

Ahojte, čo davate detickam v taktomto veku od cca 18 mesiacov na imunitu? Dakujem za rady

nicol_10
27. apr 2023

Dávala som vitamín C do pitia.

zorkahorka
27. apr 2023

Ak nema starsueho surodenca v skolke, tak nijako. Davala by som ovocie, lahsie obliekala a chodila casto von. Max vigantol - teda vitamin D, to mozes davat okrem leta,stale

patka06
27. apr 2023

1,5 ročnému posilňovať imunitu len prirodzene, žiadne "umeliny" z lekárne
V zime doplňať vitamín D, to je všetko.
Otužovať, nevyhýbať sa za každú cenu bacilom, pestrá strava, dostatok spánku a pohybu na čerstvom vzduchu, obliekať primerane - nie príliš.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3nikus30
27. apr 2023

@honey666 moja je na zelenych potravinach od prvych prikrmov, teraz ma 2 roky. Chlorellu priam miluje. V zime este omegy a vitamin D, sem tam rakytnik.

honey666
autor
28. apr 2023

@elizabet173 dakujem za rady.. toto som sa bala stale ze mu je zima, nikdy neviem ako ho poobliekat zas nechcem aby bolo vela a ani malo.. ale viem ze tie hodiny vonku maju nieco do seba aby mal imunitu, chodit v kazdom pocasi von. Snazime sa vzdy ci teplo ci zima

patka06
28. apr 2023

@honey666 Odkedy začala dcéra chodiť /od 1 roka/ , obliekala som jej zvyčajne o vrstvu menej ako sebe, pretože bola stále v pohybe, takže sa "zahrievala". Keď sedela v kočíku, prikryla som ju dekou alebo mala nánožník.
Od 3 rokov /nástup do škôlky/ sme zo šatníka zrušili pančuchy a tielka /tie nenosila moc ani predtým/
Žijeme na juhu, zimnú vetrovku sme využili minimálne a čižmy tiež málinko.
Podľa mňa je lepšie obliecť menej a potom ak je chladno vrstvu pridať ako naopak vyzliekať spotené, rozhorúčené dieťa. Ak bolo počasie premenlivé /ako napr. teraz/ zobrala som bundu, prípadlne tenkú čiapku / čelenku do tašky so sebou.