Prosím, viete mi poradiť? Má ju oslabenú, chodíme aj na imunológiu,no aj tak je podchvíľou chorá,leto, zima . Klasické sirupy či kvapky z lekárne jej nepomáhajú.Od imunologicky má nasadenú liečbu na jar a jeseň. Ale či neviete niečo overené,čo by ju trošku nakoplo,posilnilo, ďakujem za rady.
pestrá strava, pobyt vonku za každého počasia, otužovanie ...nie príliš obliekať, dostatok spánku / teplota v miestnosti max 20 Stupňov
@dijka123 @123369 tiez doporucujem imunoglukan. Syn chory totalne do 7 rokov. Imunologicka mu nic nepredpisala - nenasla pricinu. A bral sirup pol roka a predstav si ze prestal byt chory. Ja som bola zufala pretoze mal syndrom vysokych horucoch bez CRP a na to neexistuju antibiotika. Az ten imunoglukan ... pre mna zazrak zazrakov.
@kittykat22 ahoj ten sirup je uzasny mala som teploty neznamej etio cpr v norme ako som ho uzivala prestali
moja skusenost s imonoglukanom: vyhodene peniaze. a tak isto komplet vsetko ostatne. dodrziavame pitny rezim, probiotika, otuzovanie, pobyt vonku, zelenina, ovocie a vsetko co si este spomeniete.... C-cko, D-cko, Aloe ...
jedine co pomaha, je nechodit do kolektivu. A to je asi jedine, co sa neda, vsak :D
@ikissedagirl probiotiká,c cko, decko béčko užíva stále.
@123369 predpokladám, že to má z toho, že doteraz bola "vo vatičke"
teraz už len postupne ..obliekať menej ,,ak je chladno pridať vrstvu nie naopak ..spotenú vyzliekať,
sprchovať chladnejšou vodou ..v lete ..aj v zime
spať pri otvorenom okne ..alebo aspoň pootvorenom
v zime neprekurovať miestnosti
a nespoliehať na predražené "cukríky" a sirupy z lekárne
Už ste boli aj u imunologa, počúvaj jeho rady
Imunita sa buduje postupne od narodenia
Ja toto nastastie nepoznam “ ked ju ofukne je chora “ moje deti su otužile od malicka. Chora bola raz v 4r kasel zo skolky .Inak od malicka aj v lietadlach vsetko chcela olizovat ziadny bacilofob ako Ja teplotu mala asi raz v zivote. Aj na ockovanie nemaju ziadne reakcie.. Maly mà 17m od maja beha vonku bosy .. ked Ideme von velice mi podava svoje boticky a hnet za dverami ich vyzuva od juna beha po dovori nahy. Striekam ich vodou z hadice maju to radi..oschnu na slnku. chodime vela k vode v jazere moze byt 17C vode nevadi im to.(este nebol chori) nikdy ich extra nebabušim capice nosia len ked je ozaj zima. ( tajomstvo uspechu moze byt aj dlhodobe kojenie -antibodies odomna Ja som tiez nezmar hoci ako dieta som bola chorlava clovek si tu imunitu moze vybudovat) kedze uz mà 3r a je taka haklivejsia musis ist na to otuzovanie postupne opatrne, ale smelo do toho .
Echinaceovy airup/kvapky z korena nie kvetu.
Rady už boli spomenuté vyššie. Ale veľmi odporúčam liečenie, Smokovec (viac nemocničný režim, ale urobia veľa vyšetrení, na ktoré by si u imunológia čakala aj rok) alebo Lučivná ( voľnejší, skôr dovolenkový typ, osobne by som sen šla až po určení všetkých diagnóz).
U nás aj tieto liečenia, povinné každodenné niekoľkohodinové pobyty vonku + predpísané kúry, pomohli vždy na pár mesiacov.
@nerko no zistila jej , že má oslabenú ( napíšem to svojimi slovami) slizničnu imunitu, neviem ako sa to odborne píše,či mazivá, po lopate to znamená, že sa na ňu lepia najmä vyrozi.Ked mala 6-7 mesiacov som prestala kojit a potom to začalo o dva mesiace na to prvý krát ochorela a už to išlo, pravidelne každe dva mesiace na ATB už ako malinká
@patka06 áno doslova, lebo ja jej radšej pre istotu tú vrstvu pridám, akoby mala prechladnúť. Rada by som začala s otuzovanim naozaj, zišlo by sa to aj nám ale neviem ako začať a hlavne teda u dcérky,a ja som do toho otehotnela a tiež keď ma teraz trochu strase zima už mám herpes.
https://www.prezdravie.sk/zdravie/simply-you-im... (od 3rokov) je naozaj velmi ucinny nas skolkar ktory bol vkuse chory po nasadeni tychto kvapiek chodil do skolky aj ked ostatne deti choreli.
@123369 https://www.lekaren-bella.sk/zbozi/859405973124... tu ho maju skladom na predoslom linku som si nevsimla, ze ho nemaju
@123369 otužovanie