Ahojte,
Narodila sa nám dcéra pred dvoma mesiacmi, uz z povodného zdravotného problému bola vyliecená, avsak stále je v nemocnici, musí sa naucit papat cez flasu. Doteraz papal cez sondu, teraz zacne pomaly cez flasku (zatial mlieko Neocate). Ona tahat vie, len z flase vypije raz 10ml raz 20ml, inokedy zase vobec nic. Musime dostat minimalne na 60ml.
Cítal som si predchádzajúce kommenty v tej problematike, vidím ze vacsinou bábatko potrebuje viacej casu a trpezlivost, aby pomaly sa naucilo a my sme len zacali tento tyzden.
Boli by sme radi keby ste napísali vase skusenosti, dobré rady, ako ste to osobne zvladli, aku podporu mozeme dat k babatku.
Dakukem pekne!
Zoli
@zoltanmeleg dobrý deň, ja vám síce nedám žiadnu radu,ale chcela by som sa spýtať prečo papala cez sondu..moja dcéra má tiež teraz sondu lebo jej operovali tenké črevo. Ak ste mali taký istý alebo podobný problém ako to postupovalo? Dcéra je už 6 týždňov v nemocnici. Ďakujem 🍀
@chelka
Ahoj,
Mi máme iny problem, po narodení sa ihned ju dali do inkubátora a zacali krmit so sondou. Potom este bola operácia srdiecka a pocas regenerácii dostala infúziu. Teraz uz dostane znovu mlieko, najprv z flase tolko dokaze a zvysok potrebujeme dat so sondou. To potrebujeme teraz zmenit, aby sme nepotrebovali pouzit sondu.
@zoltanmeleg aha, áno viem o takom prípade keď chlapček papal a potom čo nechcel cez pusu šlo cez sondu. Dr mi o Tom povedal že to chce čas. Mne ukázala sestrička celkom fajn trik na papanie z fľaše. Treba si ju chytiť nižšie tak,aby sa ukazovák dotýkal líčka. A tým treba bábätko stimulovať aby viac pilo. Na dcéru to zaberalo. Vždy keď prestala piť,som len ukazovák viac zatlačila na líčko a znovu píla.. dokázala tak vypiť oveľa viac ..tak skúste,možno to zaberie 😉 držím veľmi prsty. . nech ste čoskoro v poriadku a zdraví
Ahoj moj sa narodil predcasne a tiez takto malinko pil. V porodnici mi ukazali, ako ho "nastopkat" aspon 50ml. Ked stlacas cumel a mlieko mu natecie do pusy, tak uz nema na vyber a zhltne to. Musel pit, nic sa nedalo robit (aj aby prosperoval aj aby sa dostal zo zltacky). Druha moznost je davat pit castejsie, resp tych 20ml,pogrgat a znova. My sme ale praktizovali to stopkanie