Ahojte ma niekto skúsenosti s takýmto vysypom pri kiahnach?malý ma 18mes kiahne ma 4den a takto sa stále pribúdajú a má to takto aj po rukách a tele celom.nedá sa to ani po pupakoch natierať to by som robila donekonečna.strháva sa zo spánku zle spí dávam mu fenostil ale aj tak ho to svrbi teploty ma až dnes štvrtý deň nad 38.vyrážky su prevažne červené niektoré naliate.oblievam mu ich aj repikom.bojím sa o neho aby sa to ešte viac nezhorsilo.masť používam dermalibour.aj propolis som skúšala.prosím poraďte ako mu pomôcť som zúfalá
Skus potierat liehom....a pocula som ,ze lieky proti teplote ibuprofenoveho typu(nurofen,ibalgin)vraj zhorsuju vysev...treba vraj davat na teplotu paracetamolove...(ja som davala ibalin..kedze nam paralen nezabera..a bol osypany este viac ako tvoj)a davala som dithiaden...u nas fenistil vobec nezabera...polu rano polku vecer....skore uzdravenie
Nám úplne najlepšie pomáhalo omývanie v hypermangáne. Kúpiš v lekárni taky prášok, vo vani rozpustíš trošku, tak aby si mala slaboruživý roztok a v tom dieťa viackrát denne "okúpať". Samozrejme, nie dlho kúpať, ale normálne som syna posadila do vane a poumývala. Potom osušiť jemne prikladaním plienky, nešúchať.
Následne som mu to už ničím nenatierala a krásne to zaschlo a nesvrbelo ho to. Zahojilo sa mu to krásne, bez jazvičiek, len na bruchu mu zostala jedna, biely fliačik, nie priehlbina, kde mal jednu taku velmi hnisavú vyrážku.
Ak ma teploty, tak paralen a ak sa škriabe skor by som dala niečo od alergie vnútorne, Fenistil nie je bohviečo na takéto velké plochy. A určite žiaden puder.
Po kiahnach dieťa nesmie na slnko, lebo by mu mohli zostať pigmentové škvrny, flaky ... takže určite po vyliečení tento rok neopalovať. Treba ho natierať a chrániť pred slnkom ako sa dá.
Dakujem a ten hypermangan aj na hlavu môžem dať aj okolo oci?nedávam nurofen len paralen.a môže on taký malý dithiaden?a ešte dcérka uz ma chrasty ale ona mala zas také veľké ze ma niekde aj jamky co ma tie chrasty aby jej nezostali jazvy?ďakujem
@jajuska13 nesmie sa to dostať do očí, na tvari som tak robila, že som namočila vatové odličovacie koliesko a tým jemne poprikladala.
Tie flaky po kiahnach sú viditelné dosť dlho, ale časom zmiznú, staršia dcera mala hrozné kiahne, vtedy sa ešte hypermangan nedával, len tekutý puder a pod tým to mokvalo ... mesiac sme boli doma a aj flaky hadam pol roka, ale časom jej to už vôbec nevidno. Dôležité je, aby si to stále nerozškriabavali, nestrhli chrasty.
Moze dithiaden....ale jemu asi skor len stvrtku
Moja starsia mala velmi zly priebeh, skoncila na virostatikach, nic ine nezaberalo.
Keď som to ako dieťa schytala na chate s inými deťmi počas liečebného pobytu v horách, tak pomáhal hypermangán a tinktúra, ktorými sa to omývalo a držali ma mimo iných a nesmela som sa toho dotýkať a škrabať nech by to akokoľvek svrbelo. Brat to porušil a doteraz má bodku na čele z toho a to už je dospelý...
Moja dcera to mala katastrofalne, skoncila tiez na virostatikach...
K tomu mala fenistil kvapky a tiez kazali tekuty puder, ale to by som z nej musela spravit snehuliaka, ona mala len na jednom lici vyse 30 vyraziek ☹
Takze, iba pretrpiet. Ak sa to nadalej bud zhorsovat, zase lekarovi zavolat. Zevraj, ked ma dieta viac ako 300 kiahni, treba zase zavolat lekara.
Drzim palce!
@jajuska13 ahoj, máme čerstvú skúsenosť s ešte horším výsevom (len čo som na fotku tváre mrkla). Naša dcéra mala len na líci 70 pupákov! a pribúdali ako popcorn doslova do 5. dňa (najagresívnejší výsev bol v 3. dni) po celom celučičkom tele, centimeter nemala na tele voľný). Našťastie, teploty sme nemali. Dávala som iba Fenistil, mala som v pohotovosti doma Dithiaden. Na menšej ploche som skúsila aj tekutý púder, inde cicalfate, inde jednu ruskú masť. Žiaden víťaz, azda najhoršie dopadla plocha po tekutom púdri. Tak som ostala len pri hypermangáne a občas striekla detol, keď nevládala chodiť (mala to aj na chodidlách). Zvažovali sme aj pohotovosť, ale rozhodli sme sa napokon vydržať doma. Na ten 5. deň už bola aj usmievavá. Dr. nám odporučila nasadiť Isoprinosine sirup - že to som mala dať hneď (keby som vedela).
Sme 7 týždňov po kiahňach, ešte nie sme "čistí", ale na ten 5. deň som neverila, že to ozaj zíjde. Schádza, ale nohy má stále bodkované, ostalo aj zopár jazvičiek napriek tomu, že sa neškriabala. Na tvári dávame silikónový gel, na telo sme dávali Bi-Oil (kým nebolo tak horúco). A veľa vitamínu C!
Veľa trpezlivosti!
Aj môj bol strašne vyhadzany, jemu sa to až zlievalo dokopy, najlepšie pomohol Tantum verde na kloktanie a potierať tým, sám si to pýtal aj desaťkrát za deň, je to mentolové a potom ho to tak nesvrbelo. Na piaty deň už bol v pohode a predtým mi chudáčik celé dni preplakal. Držím palce nech je čím skôr lepšie. A ešte, ten hypermangan nám nejako nepomáhal, malý sa ani nechcel kúpať v tomto.
nemam uz cas citat celu diskusiu, prepac... namiesto fenistilu davaj ditiaden, je na predpis, ale predpisu ho aj na pohotovosti (tak nam predpisali pred rokom, cez vikend, muz len ukazal foto syna a povedal, ze sa mu neda ani vyspat). oblievaj hypermanganovym roztokom, ak sa neda natierat, skus kloktadlo tantum verde dat do rozprasovaca a striekat ho tym, my sme to tak robili, lebo "bodkovat" sa nechcel dat... znami hovorili, ze drobca natierali ako telovym mliekom, proste celeho, oni davali tanno hermal
alebo skus este zavolat na pohotovost, pripadne zajtra detskej dr, ze co by ti poradili, drzim palce 😉
dezinfikuj roztokom Betadine aspon tie najväčšie,prežijte piaty deň a potom sa to obráti k lepšiemu,ja som vyčítala oplachovanie roztokom vlažným so sodou bicarbonou,pomáhalo
Urcite hypermangan,syn mal minuly mesiac vela a velmi velke kiahne,bezala som az na treti den kupit hypermangan a 3x denne som ho v tom kupala cca 2 minuty a velmi pomohlo. Starsi syn ich dostal po nom par dni tak som uz ani nevahala a hned zacala s hypermanganom tak ich mal ajenej aj sa lepsie hojili. Co poznam tak toto najviac pomaha🙂a dietatko pri tom nemrnci,ze sa musi drzat pri natierani atd...ulavi aj od svrbenia🙂
Prosím vas A dokedy ste kúpili v hyepermangane.malému je od včera lepšie uz ma aj chrasty pekne to kúpanie pomohlo.len neviem do kedy mám.aj keď už ma chrasty tak stále kúpať?a dávam potom krém dermaliboir ale nejak to nehoji co je zaručené dobré aby tie chrasty rýchlo opadali a nezostali po nich fľaky?malý je ako muchotravka do kedy mu to tak bude vidieť?ďakujem
Kupala som aj ked mali chrasty asi tri dni este,hypermanganom nic nepokazis.asi na nejaky 7 den som zacala natierat sebamed mlieckom,dost to synovi pomohlo na vyzivu pokozky a aj hojeniu tych ruzovych fliackov,ale syn ich mal dost velke a hlboke takze mu ostali aj kde tu jazvy trosku tak mu tie najvacsie natieram contractubexom ci ako sa to vola,ale treba hydrarovat potom pokozku ale hoji sa to pomalsie no,mesiac dva urcite budu fliacky
@adriannasvk sebamed si teda davala uz na chrasty?
@jajuska13 jj,ked uz mal vsade chrasty,resp uz mu na ten 7 den zacali aj padat tak som ho zacala mlieckom,lebo mal aj suchsiu pokozku z toho hypermanganu ale velmi dobre to vyzivuje,rychlo sa vstrebava,je fakt velmi dobry. A ked uz mal vsetky chrasty opadane,zahojene tak na jazvy som ten gel kupila,lebo ma zopar jaziev takych hlbokych tak na zmiernenie.
@adriannasvk a ktory presne sebamed krém prosím vas hodiť mi sem link?ďakujem
@jajuska13 sebamed mliecko,posielam link
3deti za sebou túto jar -hypermangan aj 3x denne, len osušiť netriet. Dithiaden v pohode podľa kg- žiadny krém len lieh alebo alpa alebo alebo betadine. Mali sme stredný priebeh, dojca ľahučky.
Aj moje mali také kiahne... pýtala si sa, dokedy ten hypermangán... my sme kúpali až kým neopadla vačšina chrastičiek. Keď boli chrasty, lekárka nám kázala okúpať v hypermangáne 15 minút vymočiť a všetky chrastičky mi zostali na spodu vane... tak sa predišlo tomu, aby si ich baby zoškriabali.
.