Ako pomôcť novorodencovi pri kolike?

kacicka1123
2. okt 2021

Dobry vecer ,potrebujem rychlo poradit ohladom koliky u 2 tyzdnoveho babatka ,je na UM , dnes som prišla na to že večerný plač a pučenie je zapríčinené kolikami :( Do lekárne sa mi dá ísť iba v pondelok dovtedy si musím poradiť s domácimi radami a trikmi :( poradíte mi prosím? Nejaké cviky? Ako ho kŕmiť? Po kolkých hodinách ? Čo robiť aby ho menej bruško bolelo? Neviem ci pred papanim s nim mam pocvičiť ,alebo ako mu dať papať aby to hltavo nezjedol,za kazdu radu budem naozaj vdacna !

ivka27101
2. okt 2021

Treba dávať papať častejšie po mensich dávkach, skúsiť zmeniť značku mlieka naj co som videla recenzie boli na kendamil ale je drahý, nechať bábätko odgrgnut a nosiť bábätko v polohe na tigrika (skus Google alebo skúsim vysvetliť ze chytis bábätko na ruky dole bruškom) masírovať bruško alebo vraj aj tepla voda pomáha na bruško. Ja som s kolikami bojovala 3 mesiace nič nezaberalo ale skúšala som toto všetko...

biibiana
2. okt 2021

@kacicka1123 urcite velmi pomaha nosenie v satke. Nemas? Babatko ma idealnu polohu na vypudenie plynov ci stolice. Tvojim teplym telom na jeho brusko mu ho prihrievas prekrvujes a to pomaha- alebo aspon nahriat bavlnenu plienku a prilozit na brusko. Masirovat brusko olejom v smere rucik.hodin vies ako myslim? Postupne v 3radoch zhora az dole v smere ako idu crievka jemne pomalicky kruzivym pohybom ides z prava do lava. Cvicit nozickami tiez pomaha kolienka poriadne az pod hridnik a do stran. Nevadi mu znacka UM? Aj to moze byt problem..

kacicka1123
autor
2. okt 2021

@biibiana nekojila som ani v porodnici ,pre isté dôvody ,odporucili nam Nutrilon ,maly nam spaval v poriadku ale zmenilo sa to iba teraz v priebehu par dni ...

nikpa
2. okt 2021

@kacicka1123 UM sa dáva každé 3hodiny, žiadne že častejšie a po menších dávkach, to nerob lebo mu to nestihne stráviť a bude mať ešte väčšie problémy s bruškom. Cvičiť viackrát za deň, aj pred aj po jedení keď ma koliky a tiež masírovať bruško, to si pozri na nete ako správne masírovať pri bolesti bruška. Dávať odgrgnut aj počas jedenia, normálne vytiahnuť fľašu z pusy, dať odgrgnut a pokračovať v kŕmení. V lekárni potom kúpiť probiotika, tie dávaj dlhodobo a nám pri kolikach pomohol sab simplex. Keď sa nič nezmení, treba vymeniť UM. Alebo môže mať problém s laktózou, nemusí ju dobre tráviť alebo reflux, no je to niekedy veda zistiť čo sa vlastne deje. Konzultuj to aj s pediatričkou, určite ti poradí.

ckatka
2. okt 2021

Zozen si od Doterry kvapky Zengest (alebo aj ako roll on to majú) a natierať dva-trikrát denne bruško zriedene s olejom obyčajným. A nosiť ako ti správne radia v šatke, koľko sa ti dá. Probiotika tiež mozu pomôcť. Pripadne aky máš vitamín D? Nemáš vigantol? Ten niekedy robí zle

pamela_9
2. okt 2021

@kacicka1123 ahoj, poradím ti.. ak dávaš UM, dávaj malej/malemu aj čaj. Aby nemalo tvrdú stolicu. Od narodenía prvý týždeň fenyklový čaj môžu piť. Nebude sa tak pučiť, ľahšie sa vykaká... plus kvapky SAB SIMPLEX dávaj po každom papani. A nebude bruško bolieť vôbec .

00momo
3. okt 2021

Ahoj mame ten istý problem len naš problem je to ,ze maly pil Bebu a potom mu lekarka nasadila železo. A od vtedy pravideln eplac niekedy aj 2x za deň. Zmenila som mlieko na Nutrilon Comfort Antikolik . Je to ovela lepsie tak skus mozno ti to pomôže.